Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, ciasteczkowy napisał:

Len czyli "jak wmawiać sobie że to letnia elegancja ze szczyptą dandyzmu podczas gdy wszyscy inni zastanawiają się dlaczego on nosi spodnie od piżamy".

W ogóle nie przypomina piżamy. Całkiem fajne spodnie i nie ważne czy H&M czy inna sieciówka, len się gniecie i wygląda to fajnie. Ja lubię len w klasycznym kroju. Te luźne ze sznurkiem i  szeroką nogawką to dla mnie takie dresy które pasują do  letnich casualowych koszul. 

• Oceniam pozytywnie 1
  • Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
On 7/22/2018 at 10:29 PM, ciasteczkowy said:

Len czyli "jak wmawiać sobie że to letnia elegancja ze szczyptą dandyzmu podczas gdy wszyscy inni zastanawiają się dlaczego on nosi spodnie od piżamy".

IMG_9176.jpg

Fajne te buciki...skąd one?

Opublikowano
W dniu 30.07.2018 o 09:27, blekit napisał:

Weekendowy casual.

Koszula z Mango? 

W CMDNS widziałem Twój zestaw z krawatem i zauważyłem, że kołnierzyk chował się a przynajmniej stykał z klapami marynarki. Nie pomyślałbym, że Mango tak mile zaskoczy!

Opublikowano
Koszula z Mango? 
W CMDNS widziałem Twój zestaw z krawatem i zauważyłem, że kołnierzyk chował się a przynajmniej stykał z klapami marynarki. Nie pomyślałbym, że Mango tak mile zaskoczy!
Mam 3 koszule lniane od nich z włoskim kołnierzykiem (faktycznie ładne). Kosztowały jakieś śmieszne pieniądze na przecenie, a używam ich już trzeci sezon. Sam len jest dość cienki i sztywny, na pewno nie najprzyjemniejszy w dotyku i nie jakiejś super jakości, ale wciąż się trzyma (dla porównania ich koszula chambray rozeszła się przy drugim założeniu). Krój jest dość obszerny (musiałem mocno taliować i skracać rękawy).
Opublikowano
2 minuty temu, blekit napisał:
20 minut temu, O.v.K. napisał:
Koszula z Mango? 

Mam 3 koszule lniane od nich z włoskim kołnierzykiem (faktycznie ładne). Kosztowały jakieś śmieszne pieniądze na przecenie, a używam ich już trzeci sezon. Sam len jest dość cienki i sztywny, na pewno nie najprzyjemniejszy w dotyku i nie jakiejś super jakości, ale wciąż się trzyma (dla porównania ich koszula chambray rozeszła się przy drugim założeniu). Krój jest dość obszerny (musiałem mocno taliować i skracać rękawy).

Ciekawe info, dzięki!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
33 minuty temu, Bartek 00 napisał:

@Velahrn patrząc na wyslimowaną górę to moim zdaniem nogawki spodni również powinny nawiązywać. W takiej szerokości psują efekt.

Udajmy więc, że koszula to moja bielizna, a ja zdjąłem na chwilę robotniczą kurtkę, bo gorąco :).

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Sigmund napisał:

@Velahrn Mnie szczególnie razi niski stan spodni (wyglądają na biodrówki) w połączeniu z szelkami i te podwinięte nogawki. 

Przykro mi że zostałeś szczególnie urażony Widac to wina zdjecia, bo mają wysoki stan sięgający do pępka. Nogawki podwinięte bo takie spodnie są produkowane tylko w jednej długości 34. To normalne, że podwija sie wtedy nogawki.

Opublikowano

@Velahrn Przepraszam, że drążę, lecz wydaje mi się że linię pępka masz na wysokości 6 guzika koszuli licząc od góry. Też nosze spodnie z wysokim stanem i leżą one po prostu zauważalnie wyżej. 

Nogawki oczywiście można albo podwinać albo po prostu skrócić. 

Opublikowano

@Velahrn

Przy moim skrzywieniu na militaria XIX wieku slimowana góra z luźnym dołem mi nie przeszkadza a wręcz przeciwnie, ale tutaj, podobnie jak Koledze @Sigmund, nie pasuje mi niski stan tych szerokich spodni - zaburza proporcje, skracając nogi i nienaturalnie wydłużając korpus. Gdyby sięgał do guzika wyżej w koszuli, byłoby OK. Efekt imho potęgują szelki, które wydają się być zanadto wyciągnięte.

Piszesz, że sięgają wysoko, więc może to efekt perspektywy, wówczas zwracam honor!