Blondas Napisano 29 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2017 Kardigan i spodnie MDKoszula CTKrawat nabytek z TKmax, niejaki Blick, fajny matowy jedwab 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Outdersen Napisano 29 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2017 Przeglądając ostatnio forum natrafiłem na ten wątek, a że prezentowana jest tu estetyka, w której najlepiej się odnajduję, swoich sił spróbuję w tym momencie i ja Zestaw co prawda z weekendu, ale nic nowszego nie miałem okazji do tej pory uchwycić. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 29 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2017 Napisz coś o tym płaszczu. Piękny jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 29 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2017 Jakoś mi tak loafersy słabo pasują, jakby jednocześnie było zimno (płaszcz) i gorąco (loafersy ) Chociaż ładnie wyeksponowane krótkimi spodenkami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Outdersen Napisano 29 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2017 8 godzin temu, Ernestson napisał: Napisz coś o tym płaszczu. Piękny jest. Słusznie prawisz. Za osobny wpis poświęcony temu płaszczowi zabieram się już praktycznie od miesiąca. Prawdę napisawszy, powyższe zdjęcie powstało właśnie z myślą o tym wpisie, ale jak na razie skończyło się tylko na regularnym "lookbooku". Tymczasem na szybko i bez przekierowywania na bloga. Płaszcz został wykonany według moich wytycznych przez polską markę Mill's. Można stwierdzić, że był to dość mocno zaawansowany MTM. Zależało mi aby był najbardziej zbliżony swoją formą do płaszcza polo i/lub ulstera, stąd też nakładane kieszenie i pas dragon. Niestety, przez pewne konstrukcyjne ograniczenia, nie wszystkie zmiany w bazowym szablonie były możliwe. I tak, zamiast niewątpliwie urokliwej kontrafałdy, zostaliśmy przy standardowej, pojedynczej szlicy. Co do samej tkaniny, niestety nie jestem w stanie napisać nic ponad to, że jest to wełna o raczej niskiej jak na standardy płaszczowe gramaturze (około 300 - 400 g). 8 godzin temu, Jamjest napisał: Jakoś mi tak loafersy słabo pasują, jakby jednocześnie było zimno (płaszcz) i gorąco (loafersy ) Chociaż ładnie wyeksponowane krótkimi spodenkami No tak, spodnie do najdłuższych nie należą. Przyznaję, źle wykalkulowałem długość podczas samodzielnego wykonywania manszetów. Jeśli idzie o loafersy natomiast, to tu akurat nie czuję zgrzytu, ale to zapewne dlatego, że nie postrzegam loafersów jako obuwia typowo letniego. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hargin Napisano 30 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Kurtka: MDMarynarka: BoglioliKrawat: Poszetka.comPoszetka: TalinderWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 @Hargin skąd koszula ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 TK Maxx .. podam nazwę, ale wieczorem, bo muszę zdjąć z grzbietu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 30 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 "Zestaw pierwszego wyboru na co dzień" w wersji zimowej był, teraz czas na wersję wiosenno- jesienną. Tak się składa że znów barbour, tym razem z nylonu. Kurtka superlekka i bardzo praktyczna (np. w kieszonce na piersi, której patka się podwinęła chowam komórkę i jest to świetne dla niej miejsce ). Ma już prawie 4 lata, ale trzyma się całkiem dobrze. Takie niby nic, ale dobrze się w tym czuję : 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 29 minut temu, Tanatos70 napisał: "Zestaw pierwszego wyboru na co dzień" w wersji zimowej był, teraz czas na wersję wiosenno- jesienną. Tak się składa że znów barbour, tym razem z nylonu. Kurtka superlekka i bardzo praktyczna (np. w kieszonce na piersi, której patka się podwinęła chowam komórkę i jest to świetne dla niej miejsce ). Ma już prawie 4 lata, ale trzyma się całkiem dobrze. Takie niby nic, ale dobrze się w tym czuję : To chyba model "Ariel" Barboura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 15 minut temu, Vit napisał: To chyba model "Ariel" Barboura Tak, to był chyba jeden z pierwszych "nieworkowatych", dopasowanych modeli barboura . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 2 godziny temu, Tanatos70 napisał: Tak, to był chyba jeden z pierwszych "nieworkowatych", dopasowanych modeli barboura . Bardzo przyjemny i rzeczywiście lekki model. Kamizelka z tego samego modelu jest równie wygodna. Dzięki taliowaniu nie wygląda jak typowy kwadraciak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 Dziś warstwy zamiast płaszcza/kurtki * Suitsupply * sweter Massimo Dutti * koszule Miler Menswear * krawat Dignito * Poszetka * Benevento * Herring 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 18 godzin temu, Tanatos70 napisał: "Zestaw pierwszego wyboru na co dzień" w wersji zimowej był, teraz czas na wersję wiosenno- jesienną. Tak się składa że znów barbour, tym razem z nylonu. Kurtka superlekka i bardzo praktyczna (np. w kieszonce na piersi, której patka się podwinęła chowam komórkę i jest to świetne dla niej miejsce ). Ma już prawie 4 lata, ale trzyma się całkiem dobrze. Takie niby nic, ale dobrze się w tym czuję : Nie ma kota nie ma plusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 Ostatnie chwile odzieży przejściowej płaszcz Mariomatteo (bawełna) szal i poszetka TKMaxx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Solecalupo Napisano 31 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 Marynarka: Lancerto, Koszula: Szarmant, Krawat, poszetka: Poszetka, Spodnie: Giacomo Conti, Buty: Loake [Edit] zdjęcie zostało usunięte 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 13 godzin temu, Jamjest napisał: Nie ma kota nie ma plusa Dla mojej kotki też nastała wiosna- na noc znika, a cały dzień przesypia w różnych swoich kryjówkach i nie mam serca jej na "sesje" siłą wywlekać. Jak ją ciekawość z barłogu wygna, to sama przydrepcze . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 8ma rano a pogoda już nastraja pozytywnie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MateuszT. Napisano 1 Kwiecień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Pogoda piękna, to i można poeksperymentować. NB wygrały z loafersami z powodu dużej ilości chodzenia. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Przemyślałeś tę....przebierankę? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Godzinę temu, MateuszT. napisał: Pogoda piękna, to i można poeksperymentować. NB wygrały z loafersami z powodu dużej ilości chodzenia. Jak dla mnie góra bardzo fajnie, ale buty potwornie zgrzytają. Jakbyś w bamboszach przez pomyłkę z domu wyszedł 😉 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Jak dla mnie góra bardzo fajnie, ale buty potwornie zgrzytają. Jakbyś w bamboszach przez pomyłkę z domu wyszedł Polo z długim rękawem, lniany nieformalny garnitur, wygodne buty - dla mnie na dziś pasuje, ale rozumiem, że nie każdemu się musi podobać. Dziś wygoda przeważyła przy wyborze butów rano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 8 minut temu, MateuszT. napisał: Polo z długim rękawem, lniany nieformalny garnitur, wygodne buty - dla mnie na dziś pasuje, ale rozumiem, że nie każdemu się musi podobać. Dziś wygoda przeważyła przy wyborze butów rano No, ale szkoda w imię "wygody" psuć cały efekt. Reszta naprawdę bardzo mi się podoba , a te buty strasznie ją przytłaczają (chodzi o proporcje i materiał- to chyba takie "nylonowe adidaski" ). Jakieś inne "delikatniejsze", skórzane snikersy byłyby IMO o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 No, ale szkoda w imię "wygody" psuć cały efekt. Reszta naprawdę bardzo mi się podoba , a te buty strasznie ją przytłaczają (chodzi o proporcje i materiał- to chyba takie "nylonowe adidaski" ). Jakieś inne "delikatniejsze", skórzane snikersy byłyby IMO o.k. Na szczęście są w całości zamszowe, poza widoczną tu siatkową wstawką nad palcami. Jakoś licowe sneakersy w ogóle mi się nie podobają, już prędzej ubrałabym tu bardziej klasyczne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi