Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

@Midlife-Crisis zazwyczaj bardzo podobają mi się zdjęcia które wrzucasz, ale tutaj niestety jest duży zgrzyt pomiędzy górą i dołem. Nie jestem przeciwny łączeniu jeansów z marynarką jako takiemu, ale tutaj góra (kardigan, poszetka, granatowa marynarka, mały elegancki zegarek) zdecydowanie wygląda zbyt elegancko w porównaniu z dołem. Zmieniłbym albo spodnie na jasne chinosy albo odpuścił karidgan i marynarkę wymienił na bardziej casualową (np w kratę, jakiś tweed albo jakiś bardziej casualowy kolor typu brąz, bordo, zieleń)...

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
[mention=1805]DolceGusto[/mention] Skąd te szorty?

Ze Smyka;-)
Przepraszam, ale jeśli promujemy (nawet w upale +35) taki styl casual, to nie rozumiem, dlaczego z działu JBMDNS usuwa się klasyczne, skórzane klapki. Niech każdy chodzi w czym chce, ale nie wszystko trzeba pokazywać - to zresztą chyba ogólna zasada ubierania się.
  • Like 4
  • Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

@lubo69 nie mam pojęcia co wydarzyło się z tymi skórzanymi klapkami bo na wątek jbmdns nie wchodzę. Rozumiem, że to Ty zaprezentowałeś tam takowe? Biały tiszert o regularnym kroju bez kontrastujących akcentów w połączeniu z szortami z lekka w klimacie ghurka i khaki (wyższy stan, zakładki) i weekenderem na pasku NATO może kojarzyć się z jednym z bazowych elementow stroju amerykańskich żołnierzy przynajmniej takiego sprzed kilkudziesięciu lat i w upalne dni przy bardzo casualowej okazji może funkcjonować w 2019 roku jako nawiązanie do militarnego klimatu vintage 

Opublikowano
1 godzinę temu, xkoziol napisał:

Panowie, panowie, powstrzymajmy się z tym "na całego", są granice. Czy z basenu w krótkich majtkach też ktoś wrzuci?

Jak dobrze pamiętam to już też było( nad morzem/oceanem).   Stylizacja na Jamsa Bonda w wykonaniu jednego z kolegów ...

Opublikowano

Zmieńcie Panowie nazwę wątku na"co mam dziś SMART CASUALOWEGO PEMIUM na sobie"... Nie będzie to powodowało takich nieporozumień i irytacji niektórych forumowiczów... Tak od siebie dodam, że kąpielówki na plaży to już nie casual a szorty i boat shoe to kwintesencja takiej estetyki (czemu na takim forum zaistniała potrzeba by definiować te pojęcia???). No i przy okazji ta nazwa wątku brzmi trochę nieporadnie, bardziej poprawna językowo byłaby wersja "co casualowego mam dziś na sobie" a nie "co mam dziś casualowego na sobie"

Opublikowano

Proszę o zachowywanie kultury wypowiedzi. Część postów usunąłem.

Wątek jest w sali klubowej - tutaj można więcej. Z drugiej strony, proszę publikujących zdjęcia o przemyślenie, czy ich post coś wnosi do forum.

Opublikowano
W dniu 14.06.2019 o 18:08, DolceGusto napisał:

....może kojarzyć się z jednym z bazowych elementow stroju amerykańskich żołnierzy ...

Z tym bywa różnie. Kiedyś w tv był taki teleturniej „Skojarzenia”. Jeden z uczestników na hasło „odkurzacz” odpowiedział błyskawicznie „zasysacz”. Jak sie dobrze zastanowić, to gdzieś tam na końcu mógł mieć rację. Tylko czy nie był osamotniony w tym skojarzeniu?