Rafix Napisano 1 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2018 Warto poszukać Sperry Top Sider z linii Gold Cup, bardzo dobra jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 6 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2018 W jaki sposob dbac o skore olejowana w butach Sebago? Mam na mysli konretnie ten model: https://www.sklep.klasycznebuty.pl/1863,sebago-908-wine.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 9 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2018 W dniu 6.07.2018 o 06:25, adamW napisał: W jaki sposob dbac o skore olejowana w butach Sebago? Mam na mysli konretnie ten model: https://www.sklep.klasycznebuty.pl/1863,sebago-908-wine.html Olejem do skór. Ten z decathlonu jest ok. Olej do skór Panowie, jaki rozmiar Deck Shoes od Herringa? Stopa 28cm, Berwicki Oxfordy mam 7,5UK, ale są zdecydowanie za małe (chyba klasyk, pani w klasycznychbutach źle mi doradziła) i brogsy 8UK, te są lepsze, ale śmiało mógłbym mieć 8,5 i stopa by nie latała. Jaki rozmiar w Herringu? 44 będzie ok? Stopa ciut szersza, z niskim podbiciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 Jak wypada rozmiarówka Sperry? Przykładowo jak noszę standardowo 42,5 to celować w 43 czy 44? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 U mnie wyglada to tak Timberland 43,5, Sperry szmaciane 43. Mam tez Sperry Gold Cup kupione okazyjnie w TKMaxx rozmiar 44 i tez w nich chodze, choc sa odrobine luzniejsze. Ja celowalbym w Twoim przypadku w 43. Nadmienie, ze klasyczne buty Loake, Yanko, Shoepassion nosze 43. Pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 Ja mam skórzane Top Sider rozmiar 42 przy długości stopy 27,9 cm i są ok, nawet fajnie się rozbiły i są bardzo wygodne (początkowo były dość dobrze dopasowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nebhe Napisano 13 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2019 Ostatnio kupiłem właśnie boat shoes od herringa, byłem w nich dwa razy, raz w biurze, gdzie całe wyłożone jest takim dywanikiem widocznym na zdjęciu, a drugi raz głównie samochód-dom, więc nie zrobiłem w nich wielu km, a szew na podeszwie się przerwał. Z tego co ja widzę, a być może nie jest to aż tak widoczne na zdjęciu to w tym jednym bucie szew był zrobiony nie w tej dziurze, tylko akurat krzywo delikatnie, ale tak, że nić stykała się z podłożem przy użytkowaniu co zaowocowało przerwaniem. Buty są z herringshoes, zamierzam do nich napisać, aczkolwiek chciałem najpierw zapytać co myślicie o takim defekcie, czy to dyskwalifikuje daną parę z dłuższego użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 13 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2019 Przyciąć nitkę i używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_harry Napisano 13 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2019 Już dawno traktuję forum mniej jako źródło wiedzy a bardziej jako kopalnię kawałów.Codzienna porcja uśmiechu gwarantowana Trudno przebić forumowicza który pytał "co robicie że sznurówkami po zawiązaniu" ale widzę że ma naśladowców.Sterczącą nitka jako temat dyskusji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharlieQuiet Napisano 12 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2019 Dzień dobry, Buty kupione dwa miesiące temu, używane kilkanaście razy(ani razu na pokładzie ) i taka niespodzianka. Klej popuszczał w miejscu prezentowanym na zdjęciu z obu stron i tylko w jednym bucie. Marka Sperry, swoją drogą bardzo wygodne i zgrabnie wyglądają na stopach. Całe szczęście, że w promocji i dwa lata rękojmi, może naprawią albo wymienią na nowe. Ktoś z szanownych forumowiczów też miał taki problem z tego typu obuwiem w tak krótkim czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 12 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2019 Daj do szewca do podklejenia. Zapłacisz 5zł i po problemie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharlieQuiet Napisano 12 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2019 Tak myślałem, gorzej jak zaczną się dalej "sypać" i sklep nie uzna zwrotu z powodu ingerencji z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoJoe Napisano 12 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2019 Jak dla mnie wszystko jest ok, typowa sprawa w obuwiu tego typu. But w tym miejscu jest szyty, więc nie trzeba się obawiać, że się rozleci. Puścił klej, ale to ma tylko wizualne znaczenie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 12 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2019 @CharlieQuiet, co tam sie rozkleilo? Podeszwa tak wyglada w boat shoes. Wszystkie ktore mialem tak wygladaja.one z brzegow nie sa klejone (w miejscu tego zabkowania). Dalej masz szew i pewnie za szwem jest klej. Nosic i sie nie przejmowac. Zalaczam zdjecie prawie nowych Sebago- wygladaja tak samo jak dla mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharlieQuiet Napisano 12 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2019 @adamWNie chodzi o podeszwę, tylko o szycie na cholewce, gdzie prócz szycia jest też klej i puścił. Chodzi o to czy klej nie będzie dalej puszczał, może jakiś wadliwy model, ja mam takie szczęście niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nkb1 Napisano 12 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2019 Miałem tak samo w Gant-ach, zapomniałem po kilku kolejnych wyjściach, po 3-ech sezonach nic się nie dzieje i nadal je lubię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 12 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2019 W butach typu Apron/Alonquine to podklejenie ma charakter pomocniczy ułatwia ręczne szycie i tylko w tym celu skora jest klejona w tym miejscu,nie ma żadnego wplywu na trwałość butów. Przykład RW #875 których długowieczność to niemal wzorzec zaczęły się rozklejać w tym miejscu bodaj w pierwszym sezonie ,teraz mają ponad 11 lat i przebieg jak Mercedes beczka z taxi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharlieQuiet Napisano 12 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2019 Dziękuję bardzo, jak zwykle można liczyć na dobrych i doświadczonych kolegów z forum Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 20 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2019 Panowie, krótka piłka- czy tak wyglądający but 'brand new' warto kupić? Zalando oddało mi za buty 50% wartości z uwagi na wygląd jednego buta (wyszły po tym rabacie za około 220zł). Swoją drogą to ciekawe gdyby drugi tak wyglądał oddaliby 100% wartości i pozwolili zatrzymać buty? Skóra w butach robi bardzo dobre wrażenie- wygląda jak skóra z Horween- przy zginaniu czy 'wypychaniu' palcem powstają takie jaśniejsze ślady (mam pasek do zegarka z WatchGecko z Horween i ta skóra zachowuje się podobnie). Pytanie czy tak będzie wyglądała skóra na zgięciach również na drugim bucie jak go rozchodzę czy prawy złamał się fatalnie z powodu skóry drugiego gatunku. Na marginesie- zamówiłem bardzo ładne zamszowe, koniakowe boat shoes Sebago- zgadzało się tylko pudełko. Dostałem Sebago z granatowego canvasu (w dodatku w innym rozmiarze). Niezły bałagan mają w Zalando. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2019 To po prostu skóra typu pull up, woskowana, po paru wyjściach oba będą wyglądać pewnie podobnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 20 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2019 @eye_lip, dzięki za odpowiedź. Powiesz coś o jakości tej skóry? Czy wygląd prawego buta świadczy właśnie o jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2019 Świadczy o tym że był zgięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 30 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2019 Przyszły zamówione buty z Sebago (https://www.zalando.pl/sebago-docksides-buty-zeglarskie-se212a05v-o12.html) Niestety są trochę za ciasne - czuję ucisk z przodu na dużym palcu i z przodu po wewnętrznej stronie stopy (też w okolicach dużego palca). Czy buty żeglarskie jakoś lepiej "się rozchodzą" od półbutów, czy jednak nie ma dla nich nadziei i lepiej oddać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 30 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2019 52 minuty temu, JakubAnderwald napisał: Przyszły zamówione buty z Sebago (https://www.zalando.pl/sebago-docksides-buty-zeglarskie-se212a05v-o12.html) Niestety są trochę za ciasne - czuję ucisk z przodu na dużym palcu i z przodu po wewnętrznej stronie stopy (też w okolicach dużego palca). Czy buty żeglarskie jakoś lepiej "się rozchodzą" od półbutów, czy jednak nie ma dla nich nadziei i lepiej oddać? Z ciekawości- jaki rozmiar kupiłeś Vs rozmiar, który nosisz w butach eleganckich? Ja najpierw kupiłem Sebago 43 (na pudełku jest UK 8,5 dla tego rozmiaru). Z pozoru dobre ale jak używałem je intensywniej nad morzem okazały się jednak strasznie ciasne i niewygodne. Teraz kupiłem 43,5 (9UK wg ich numeracji) i jest o niebo lepiej. W eleganckich butach noszę 42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi