bartazz Napisano 21 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2012 ...choć np. wujek Wikipedia twierdzi, że trilby is a kind of fedora hat...Trilby jest przecież fedorą o mniejszym rondzie. ...podczas gdy fedora jest jeszcze formal...Od kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 21 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2012 Nieformalny strój plażowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 29 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2012 Do czego powinien kolorystycznie pasować kapelusz (garnitur, płaszcz, buty, kamizelka?) czy może nie ma jakiejś sztywnej zasady i może pasować do czegokolwiek? I jak jest z szarymi kapeluszami? Niby szary pasuje do wszystkiego, ale może w przypadku nakryć głowy tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 29 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2012 Nie musi nawet pasować do niczego, nie ma chyba żadnych zasad. Np. jasnoszary kapelusz może wyglądać bardzo dobrze z granatowym garniturem, który nie ma żadnych akcentów szarych. Musisz w tym wypadku polegać wyłącznie na własnym zmyśle estetycznym. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł123456 Napisano 30 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2012 A ja Panowie polecę Wam firmę ze Skoczowa trudniącą się produkcją kapeluszy witleather, jak dla mnie najlepsi w Polsce na ten moment. Towar jest najwyższej jakości, zresztą zobaczcie sobie sami pod adresem http://www.witleather.pl . Czekam na informacje od Was czy ktoś podzieli moją opinię ?? Pozdrawiam Wszyskich Kapeluszników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2012 A ja Panowie polecę Wam firmę ze Skoczowa trudniącą się produkcją kapeluszy witleather, jak dla mnie najlepsi w Polsce na ten moment. Towar jest najwyższej jakości, zresztą zobaczcie sobie sami pod adresem http://www.witleather.pl . Czekam na informacje od Was czy ktoś podzieli moją opinię ?? Pozdrawiam Wszyskich Kapeluszników Super, extra, jesli kapelusze są najwyższej jakości i są najlepsi w Polsce, to chyba wszyscy zaczniemy chodzić w kapeluszach firmy witleather ze Skoczowa, a zresztą każdy może zobaczyc jak są fajni pod adresem www.witleather.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 30 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2012 A pomijając opinię ogłaszającego się producenta co sądzicie o tych kapeluszach, ma ktoś, nosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 31 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2012 Polkap wszedł na NewConnect! http://www.pb.pl/2660323,79573,sfk-polk ... o-4-4-proc Niedługo otworzą sklep internetowy: http://polkap.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł123456 Napisano 31 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2012 Witam, troszkę nie rozumiem czym zawiniłem pisząc iż polecam w/w firmę. Panie paero123 trochę kultury Panu bym życzył, chciałbym osobiście potrafić robić takie nakrycia głowy. Także oglądałem iż firma Polkap stratuje na giełdzie. Patrzyłem na stronie ale jeszcze nic nie ma, gdy tylko coś się pojawi proszę o info Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 31 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2012 Kolego, wyluzuj i nie życz nikomu kultury. Pierwszy post i od razu zachęta do jakiejś firmy może budzić takie reakcje. Jakbyś skorzystał wcześniej z wyszukiwarki to zobaczyłbyś, że kapelusze z witleather są wśród nas A newconnect to nie giełda tylko... http://blogi.bossa.pl/?s=new+connect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł123456 Napisano 31 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2012 Nie orientuje się w tych giełdach, jestem na to za stary. Polecam bo się przekonałem - postaram się w najbliższym czasie przesłać klika zdjęć z pośród mojej kolekcji, model na zdjęciach może i nie taki jak powinien być ale może będzie dobrze. A znacie może jakiś zagraniczne firmy lub pracownie których kapelusze mogę znaleźć w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FashOmen Napisano 1 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2012 Firmę ze Skoczowa mogę polecić bardziej ze względów tradycji rodzinnych. Zarówno mój Dziadek, jak i Ojciec chodzili w kapeluszach firmy ze Skoczowa i Tata zawsze zachwalał mi ten zakład (fakt, żem młody, pozwala mi powiedzieć, że od zawsze - sam nie wiem, czy się śmiać, czy płakać). Ja nie znalazłem tam modeli mi odpowiadających (jak na razie gustuję raczej w fedorach "z przymrużeniem oka", a takich w w/w nie znalazłem - klasyczny kapelusz nie pasuje mi zbytnio do stylu casual friday). Jeżeli zaś chodzi o zagraniczne kapelusze ... ostatnio, przejeżdżając Traktem Lubelskim, widziałem ciekawy butik o nazwie "Australian Fashion" (ale tam można spodziewać się raczej szerokich, kowbojskich rond). Reszta to raczej chyba pracownie takie jak Porthos czy pracownia M. Fila ... Pamiętam, że w Sochaczewie była też pracownia zachwalana przez mojego Ojca, ale tego już zbytnio nie pamiętam. W najbliższym czasie powinienem zawitać w rodzinne strony = mogę dopytać i postarać się zrobić jakieś fotografie wspomnianych nakryć głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2012 Pamiętam, że w Sochaczewie była też pracownia zachwalana przez mojego Ojca, ale tego już zbytnio nie pamiętam. Był czapnik/kapelusznik, ale to dawne dzieje. Ostał się z tego sklep z kapeluszami w nieco innym miejscu (stamtąd mam swoje dwa skoczowskie), ale od kilku miesięcy zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FashOmen Napisano 2 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2012 Przekażę Ojcu więc, dziękuję za informację. Z tamtą pracownią związana była swego rodzaju anegdota, kiedy to Ojciec jechał właśnie na ważne spotkanie z przyszłą małżonką i z pociągu zniknął mu kapelusz (wywiało, ukradli?) i na szybko musiał szukać kapelusza ... i znalazł go właśnie w tej pracowni. Właściciel/ka (nie przypominam sobie dokładnie) bardzo mu wtedy pomógł swoją fachowością i spotkanie zostało uratowane. Teraz anegdota rzeczywiście stała się już anegdotą z przeszłości, ponieważ jeden element historii jest już niemożliwy do odnalezienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 Wie ktoś gdzie można takiego kaszkieta dostać? Kiedyś szukałem, ale nie znalazłem, a teraz mi się przypomniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Witam, (...)Panie paero123 trochę kultury Panu bym życzył (...) Dziękuję, przyda się na pewno, kultury nigdy za wiele. A ktoś z forumowiczów nosi kapelusze ze Skoczowa? Pisałem do producenta mejla ale nie odpowiedział, czy gdzieś w Wwie można obejrzeć ich wyroby? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Wie ktoś gdzie można takiego kaszkieta dostać? Kiedyś szukałem, ale nie znalazłem, a teraz mi się przypomniało Na forum jest polecany pan Zaręba (sic) z Warszawy, który robi kaszkiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FashOmen Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Jak na razie, Skoczów planuje otwarcie nowych przedstawicielstw (m.in. być może w Warszawie) i - z tego, co mi wiadomo - kapelusze te w Warszawie są niedostępne. Wiem, że są na allegro.pl, ale to chyba nie pomaga? Chociażby tu: http://allegro.pl/kapelusz-skorzany-kow ... 51308.html czy tu: http://allegro.pl/kapelusz-meski-witlea ... 51295.html Zresztą, to i tak profil producenta, więc chyba lepiej już się tam przejechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Bo jest Skoczów: http://www.polkap.pl/ i "Skoczów" http://www.witleather.pl/kontakt,2.html To są dwie różne firmy, jak widać Polkap (ten "prawdziwy" Skoczów) szykuje się do sprzedaży internetowej (zakładka sklep jest pusta), od tych drugich mam fedorę, jak na zakup budżetowy to jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Panowie, ale przecież kaszkiety to sprzęt służący do czapkowania. Naprawdę chcecie to nosić zamiast kapeluszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 5 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2012 A to jaki typ/model kapelusza? Wygląda bardzo zgrabnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 5 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Panowie, ale przecież kaszkiety to sprzęt służący do czapkowania. Naprawdę chcecie to nosić zamiast kapeluszy? Czy się będzie czapkować to nie zależy od nakrycia głowy, a od człowieka. A ten kapelusz to chyba w sumie jest fedora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 5 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2012 A ten kapelusz to chyba w sumie jest fedora. taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 5 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Fedora – rodzaj kapelusza z rondem, zwykle filcowego, z wklęsłą fałdą wzdłuż główki, powstały w pierwszym dziesięcioleciu XX wieku. Tak na szybko z Wikipedii, różne są fedory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Proszę o update - gdzie w Warszawie można kupić kapelusze? Będę miał trochę czasu w weekend to bym pojeździł i obejrzał. CH Panorama na Witosa? Jest tam jeszcze ten sklep Aleksander? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi