kreatywny Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Witam, Czy wg. Panów rękawiczki powinny być jak najbardziej zbliżone odzieniem koloru do butów czy nie koniecznie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Zbliżone. Ale jeśli grozi Ci odmrożenie rąk, to możesz pójść na chwilowy kompromis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Czy w Tk.Maxx dostępne są koszule slim-fit TH? Chętnie poznałbym ich rozmiarówkę w tym fasonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Ma ktoś namiary na sklep internetowy, gdzie kupię przyzwoite szczotki do wyrobów wełnianych (garnitury, płaszcze) w rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Wracając na chwilę do tematu klasycznych dżinsów to swoje dark blue mam z Wranglera. Fajne widziałem też w KappAhl (Hampton Republic). Mój tata dżinsy kupuje w Pierre Cardin. Nie przesadzajmy, że popularne marki dżinsowe sprzedają tylko spodnie postrzępione, dziurawe i fabrycznie sprane. Oni mają swoich starych klientów i robią z myślą o nich klasyczne modele. Moje pytanie. Mam krawat z metką: Made in Scotland 100% new wool BLAIR Co znaczy to ostatnie słowo? Że miał go Tony Blair? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Poszukuję: - płaszcza nad kolano lub kurtki - w kolorze beżowym/kamelowym - na zimę (żeby trochę wełny było) - w umiarkowanej (a jak na warunki forum dość niskiej) cenie W wolnych chwilach odwiedziłem kilka sklepów w galeriach handlowych (do nich ograniczam swoje poszukiwania) i bardzo mało jest niestety jasnych płaszczy/kurtek. Spotkałem jedynie przykrótką bosmankę w H&Mie i trzy płaszcze w Peeku nieco przekraczające moje możliwości finansowe. Macie jakieś propozycje? Może ktoś przypadkiem widział beżowe proste płaszcze/kurtki w jakiejś sieciówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Moje pytanie. Mam krawat z metką: Made in Scotland 100% new wool BLAIR Co znaczy to ostatnie słowo? Że miał go Tony Blair? a czy jest może w taką kratę? http://www.lindaclifford.com/Blair.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Ma ktoś namiary na sklep internetowy, gdzie kupię przyzwoite szczotki do wyrobów wełnianych (garnitury, płaszcze) w rozsądnej cenie. Może jedna z tych? http://www.kentbrushes.com/shopdisplayproducts.asp?id=49&cat=Clothes+brushes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Czy taki krawat jest "tandetny"? oczywiście nie mówię o garniturze, tylko o casual day Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 literówka, miało być tandetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Czy taki krawat jest "tandetny"? oczywiście nie mówię o garniturze, tylko o casual day zależy z czym go zestawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Gdzie szukać codziennych marynarek (casual, odd jacket / bleazer - tłumaczenie dla obcokrajowców ), ale niekoniecznie bawełnianych czy bawełniano-lnianych za to z minimalnym lub bez wypełnienia w ramionach czyli np z samym usztywnieniem konstrukcji ale bez poduszek? Oczywiście chodzi o wieszak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Gdzie szukać codziennych marynarek (casual, odd jacket / bleazer - tłumaczenie dla obcokrajowców ), ale niekoniecznie bawełnianych czy bawełniano-lnianych za to z minimalnym lub bez wypełnienia w ramionach czyli np z samym usztywnieniem konstrukcji ale bez poduszek? Oczywiście chodzi o wieszak. Ebay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Ma ktoś namiary na sklep internetowy, gdzie kupię przyzwoite szczotki do wyrobów wełnianych (garnitury, płaszcze) w rozsądnej cenie. Facetaria.pl, szczotki Kent, ceny podobne jak w UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Znalazłem Model to : Hayes od Gaziano&Girling ( co mnie oczywiście mocno smuci - cena ) Nie wiem jaka masz stope, ale http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dl ... 764715335+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 @Bartek @lubo69 Dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herbert Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Uploaded with ImageShack.us Jak nazywa się taki rodzaj kołnierza jak na załączonym zdjęciu u A.Olechowskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 To może być albo tab-collar albo button-down z ukrytymi wewnątrz guzikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herbert Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Dzięki, to chyba jednak będzie tab-collar. Ma ktoś pomysł gdzie można kupić przyzwoitej jakości koszulę RTW z takim kołnierzem ? Przed zamówieniem czegoś poważniejszego chciałbym przetestować ten rodzaj kołnierza gdyż na zdjęciach wygląda to dość ciekawie choć wydaje mi sie że jest to dość wymagający wzór jeżeli chodzi o sylwetkę i rysy twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Teoretycznie (i w praktyce też) spodnie powinny być w pasie na tyle dopasowane, aby trzymać się bez paska. Jednakże nawet w takim wypadku pasek spełnia rolę podtrzymującą, ponieważ materiał spodni pracuje i w jakiś magiczny sposób spodnie trochę bardziej zsuwają się w przypadku braku paska, niż kiedy on jest, ale ma trochę luzu. Gdzieś zawsze będzie widoczne ściągnięcie materiału z powodu tworzenia się nienaturalnej fałdy. Ale jeżeli wyboru nie ma, to lepsza taka nadmiarowa fałda, niż spodnie co opadają samoistnie aż do kolan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzon Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Ostatnio kupiłem buty na herring shoes, ten model konkretnie (http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... tedFitid=0) i potraktowałem je pastą którą została dołączona do tych butów i niestety pomiędzy ziarnami na fakturze skóry został biały osad który nie chce zejść. Szczególnie dotyczy to miejsc gdzie ziarnistość jest większa. Czy ktoś z szanownych kolegów ma jakiś pomysł na usunięcie tego nalotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 a czy jest może w taką kratę? http://www.lindaclifford.com/Blair.html Owszem, w tę po lewej. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Ostatnio kupiłem buty na herring shoes, ten model konkretnie (http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... tedFitid=0) i potraktowałem je pastą którą została dołączona do tych butów i niestety pomiędzy ziarnami na fakturze skóry został biały osad który nie chce zejść. Szczególnie dotyczy to miejsc gdzie ziarnistość jest większa. Czy ktoś z szanownych kolegów ma jakiś pomysł na usunięcie tego nalotu? Może pasta była za jasna? Weź renovator, domyj ją i lepiej dobierz następną, jeśli to ta przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Takie trochę podstawowe pytanie, czy rozprowadzałeś pastę szczotką i po wyschnięciu szlifowałeś całość wstępnie za pomocą szczotki o w miarę twardym włosiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi