Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś namiary na sklep internetowy, gdzie kupię przyzwoite szczotki do wyrobów wełnianych (garnitury, płaszcze) w rozsądnej cenie. ;)

Opublikowano

Wracając na chwilę do tematu klasycznych dżinsów to swoje dark blue mam z Wranglera. Fajne widziałem też w KappAhl (Hampton Republic). Mój tata dżinsy kupuje w Pierre Cardin. Nie przesadzajmy, że popularne marki dżinsowe sprzedają tylko spodnie postrzępione, dziurawe i fabrycznie sprane. Oni mają swoich starych klientów i robią z myślą o nich klasyczne modele.

Moje pytanie. Mam krawat z metką:

Made in Scotland

100% new wool

BLAIR

Co znaczy to ostatnie słowo? Że miał go Tony Blair? ;)

Opublikowano

Poszukuję:

- płaszcza nad kolano lub kurtki

- w kolorze beżowym/kamelowym

- na zimę (żeby trochę wełny było)

- w umiarkowanej (a jak na warunki forum dość niskiej) cenie

W wolnych chwilach odwiedziłem kilka sklepów w galeriach handlowych (do nich ograniczam swoje poszukiwania) i bardzo mało jest niestety jasnych płaszczy/kurtek. Spotkałem jedynie przykrótką bosmankę w H&Mie i trzy płaszcze w Peeku nieco przekraczające moje możliwości finansowe. Macie jakieś propozycje? Może ktoś przypadkiem widział beżowe proste płaszcze/kurtki w jakiejś sieciówce?

Opublikowano

Gdzie szukać codziennych marynarek (casual, odd jacket / bleazer - tłumaczenie dla obcokrajowców ;) ), ale niekoniecznie bawełnianych czy bawełniano-lnianych za to z minimalnym lub bez wypełnienia w ramionach czyli np z samym usztywnieniem konstrukcji ale bez poduszek? Oczywiście chodzi o wieszak.

Opublikowano

Gdzie szukać codziennych marynarek (casual, odd jacket / bleazer - tłumaczenie dla obcokrajowców ;) ), ale niekoniecznie bawełnianych czy bawełniano-lnianych za to z minimalnym lub bez wypełnienia w ramionach czyli np z samym usztywnieniem konstrukcji ale bez poduszek? Oczywiście chodzi o wieszak.

Ebay.

Opublikowano

Ma ktoś namiary na sklep internetowy, gdzie kupię przyzwoite szczotki do wyrobów wełnianych (garnitury, płaszcze) w rozsądnej cenie. ;)

Facetaria.pl, szczotki Kent, ceny podobne jak w UK
Opublikowano

Dzięki, to chyba jednak będzie tab-collar. Ma ktoś pomysł gdzie można kupić przyzwoitej jakości koszulę RTW z takim kołnierzem ? Przed zamówieniem czegoś poważniejszego chciałbym przetestować ten rodzaj kołnierza gdyż na zdjęciach wygląda to dość ciekawie choć wydaje mi sie że jest to dość wymagający wzór jeżeli chodzi o sylwetkę i rysy twarzy.

Opublikowano

Teoretycznie (i w praktyce też) spodnie powinny być w pasie na tyle dopasowane, aby trzymać się bez paska. Jednakże nawet w takim wypadku pasek spełnia rolę podtrzymującą, ponieważ materiał spodni pracuje i w jakiś magiczny sposób spodnie trochę bardziej zsuwają się w przypadku braku paska, niż kiedy on jest, ale ma trochę luzu.

Gdzieś zawsze będzie widoczne ściągnięcie materiału z powodu tworzenia się nienaturalnej fałdy. Ale jeżeli wyboru nie ma, to lepsza taka nadmiarowa fałda, niż spodnie co opadają samoistnie aż do kolan ;)

Opublikowano

Ostatnio kupiłem buty na herring shoes, ten model konkretnie (http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... tedFitid=0) i potraktowałem je pastą którą została dołączona do tych butów i niestety pomiędzy ziarnami na fakturze skóry został biały osad który nie chce zejść. Szczególnie dotyczy to miejsc gdzie ziarnistość jest większa. Czy ktoś z szanownych kolegów ma jakiś pomysł na usunięcie tego nalotu?

Opublikowano

Ostatnio kupiłem buty na herring shoes, ten model konkretnie (http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... tedFitid=0) i potraktowałem je pastą którą została dołączona do tych butów i niestety pomiędzy ziarnami na fakturze skóry został biały osad który nie chce zejść. Szczególnie dotyczy to miejsc gdzie ziarnistość jest większa. Czy ktoś z szanownych kolegów ma jakiś pomysł na usunięcie tego nalotu?

Może pasta była za jasna? Weź renovator, domyj ją i lepiej dobierz następną, jeśli to ta przyczyna.