Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja czekam nadal :-(. Dostałem wiadomość od Pedemeia, żebym poczekał jeszcze do natępnego tygodnia, gdyż są jakieś ślady mojej paczki. Jeśli nie dojdzie to wyślą drugą. Przesyłki z Pedemia będzie teraz dostarczać DPD, tylko nie wiadomo kto w PL.

Opublikowano
12 godzin temu, Krzysiek_W napisał:

chyba temat należało by zmienić "Skarpetki Pedemeia, podkolanówki, [...]" :mrgreen:

Po parunastu parniach nie robią się takie "zbite" i nieprzyjemne przy zakładaniu jak Viccel (co przy podkolanówkach jest dość ważne) i nie przecierają się tak szybko jak Bresciani. Zobaczymy za rok

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za info, zdecyduję się w takim razie na Pedemeię.

Pytanie tylko takie - czy przy rozmiarze buta 42-42,5-43 (długość stóp ok 27,7 i 27,9 cm) rozmiar 41-42 Pedemeia będzie ok? Kupowałem podkolanówki Zack Roman, o których ktoś pisał, że to chyba produkcja Pedemeia i rozmiar 41-42 jest ok.

Ktoś ma podobne parametry stopy i zamawiał stamtąd? Chciałbym zamówić od razu kilka par, a jakoś nie chce mi się potem ewentualnie certolić ze zwrotem/wymianą i płacić za to miliony monet. Z góry dzięki za pomoc :)

p.s. i jeszcze pytanie o te skarpety: https://pedemeia.pt/en/shop/men/men-collection/e145-men-diamond-wool-sock/

czy ktoś je posiada, czy nadają się do zestawu z brogsami i chinosami powiedzmy, czy też są raczej grubsze (takie sprawiają wrażenie na zdjęciach?).

Edytowane przez MarianoItaliano
Opublikowano

Jak wspomniałem w wątku TKMaxx-owym, można za 99,99 upolować u nas podkolanówki Brunello Cucinelli 100% kaszmir. Materiał jest gruby, przyjemny, ale też sprawia bardzo solidne wrażenie (wręcz solidniejsze niż wełna z poliamidem Burlingtona) - może coś jest na rzeczy w tej legendarnej jakości kaszmirów BC i przy pieszczotliwym użytkowaniu trochę posłużą. Rozmiarówka raczej mała (buty noszę 43, wziąłem L-kę).

bcsocks.thumb.jpg.a216dc92decabd1689862af4aaef1b8b.jpg

• Like 1
Opublikowano

Panowie, czy któryś z Was miał styczność ze skarpetami Uniqlo? Marka ta jest polecana w innych wątkach forum jako źródło niezłych, budżetowych podkoszulek i swetrów, ale o skarpetach ani słowa. Szukam znośnych żebrowanych skarpet, cztery pary są z wysyłką do Polski za 15$, więc cena rewelacyjna. 

Gdzie wy kupujecie żebrowane skarpety? Zarówno do garniturów, jak i bardziej sportowe? 

Opublikowano

@Manolete moim zdaniem bardzo fajne żebrowane ma wielokrotnie opisywana Pedemeia. Ja nie miałem żadnego kłopotu ze swoim zamówieniem, jestem zadowolony ze stosunku cena/jakość skarpet a własnoręcznie napisany liścik był naprawdę miłym dodatkiem :)

Opublikowano

Cześć,

mam dwa pytania dot. Pedemei:

1) Wiem, że na stronie piszą w rubryce "care", że można prać delikatnie w pralce, ale chciałem, żeby ktoś potwierdził, że prał wełniane (lub 85% wełna) skarpetki od nich i nie stało im się żadne zło?

2) czy u nich w sklepie www są jakieś przeceny sezonowe? Interesuje mnie zaopatrzenie się w trochę wełnianych, zimowych skarpet i się zastanawiam czy jest na co czekać np. pod kątem jakiejś wyprzedaży, promocji, etc., czy raczej mają stałe ceny i nie ma na co czekać, tylko kupować od razu?

Z góry dzięki!

Opublikowano
13 minut temu, MarianoItaliano napisał:

1) Wiem, że na stronie piszą w rubryce "care", że można prać delikatnie w pralce, ale chciałem, żeby ktoś potwierdził, że prał wełniane (lub 85% wełna) skarpetki od nich i nie stało im się żadne zło?

Piorę w pralce, nie zaobserwowałem żeby się jakoś niszczyły, traciły fason czy działo się z nimi cokolwiek innego złego.

14 minut temu, MarianoItaliano napisał:

2) czy u nich w sklepie www są jakieś przeceny sezonowe? Interesuje mnie zaopatrzenie się w trochę wełnianych, zimowych skarpet i się zastanawiam czy jest na co czekać np. pod kątem jakiejś wyprzedaży, promocji, etc., czy raczej mają stałe ceny i nie ma na co czekać, tylko kupować od razu?

Wydaje mi się że mają sporadyczne zniżki/kody rabatowe na jakieś wydarzenia, ale nie jestem pewien. Pilotażowo Królewski Herb wprowadził do siebie nieliczne modele Pedemeii, jeśli akurat jest tam czego szukasz spróbuj - zawsze to szybsza wysyłka, tańsza wysyłka z kraju.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dołączę się do wątku i chwalenia skarpet Pedemia. Czytając komentarze kolegów trochę z niepokojem śledziłem przesyłkę, ale skarpety zamówione 1 marca przyszły dzisiaj (7 marca) więc nie mogę narzekać. Zarówno forma przesyłki, jak i jakość samych skarpet na bardzo wysokim poziomie. Także zdecydowanie polecam, a liścik imienny, to rzeczywiście bardzo sympatyczny dodatek.