Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam powieści Tadeusza Dołęgi-Mostowicza, w których można znaleźć sporo informacji o sposobie ubierania i zachowania się różnych grup społecznych w międzywojniu. Sam TDM uchodził za jednego z najlepiej ubranych mężczyzn w przedwojennej Polsce.

EDIT: literówka

Opublikowano

Też mnie to uderzyło, ale jest logiczne wytłumaczenie. Ta poszetka jest po lewej stronie, a plakat przedstawia lustrzane odbicie agenta.

Poszetka po prawej stronie? To jakaś nowa moda...

Opublikowano

Też mnie to uderzyło, ale jest logiczne wytłumaczenie. Ta poszetka jest po lewej stronie, a plakat przedstawia lustrzane odbicie agenta.

Oczywiście, tylko nie widać lustra :-). Po prostu graficy odwalili fuszerkę, której nikt nie zauważył, bo widocznie nikt z zainteresowanych nie wiedział, co to poszetka i gdzie się ją nosi.
Opublikowano

Ze swojej strony mogę polecić wszystkie filmy z Louis'em de Funes'em. A w szczególności "Oscara", "Człowieka z tatuażem", "Panowie dbajcie o żony" i wszystkie z serii "Fantomas..."

Na zachętę :

"Człowiek z tatuażem"

Dołączona grafika

Dołączona grafika

a dla miłośników butów 5 minuta 45 s

"Panowie dbajcie o żony"

Dołączona grafika

Dołączona grafika

"Fantomas"

Dołączona grafika

i piękna bonżurka w "Oskarze"

Dołączona grafika

Opublikowano

Ander, wielkie dzięki za link. Dokumentów BBC nigdy za wiele. ;)

Zaś co do zdjęć z "Złap mnie jeśli potrafisz" - może DiCaprio na plakacie będzie dowodem dla niektórych forumowiczów, że można dobrze wyglądać w koszuli z krótkim rękawem.

Opublikowano

Ander, wielkie dzięki za link. Dokumentów BBC nigdy za wiele. ;)

Zaś co do zdjęć z "Złap mnie jeśli potrafisz" - może DiCaprio na plakacie będzie dowodem dla niektórych forumowiczów, że można dobrze wyglądać w koszuli z krótkim rękawem.

Przystojny mężczyzna będzie wyglądać dobrze nawet wtedy, gdy założy t-shirt. :)

Opublikowano

Odniosłem wrażenie, że koszula z krótkim rękawem jest jednoznacznie potępiana na forum, bo jest kojarzona z pracownikami ochrony i stereotypowym polskim weselem. Natomiast ta część garderoby jest elementem amerykańskiej klasyki - od zawsze była w ofercie Gant czy Brooks Brothers (nie tylko dla nastolatków, zresztą z tego co pamiętam, akcja "Złap mnie jeśli potrafisz" toczy się kilka lat i DiCaprio gra tam także już nie nastolatka, ale młodego mężczyznę). Moim zdaniem wpuszczona w spodnie i noszona bez krawata przez mężczyznę o poprawnej budowie ciała może być alternatywą dla koszulki polo.