Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 25 Sierpień 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Dwa dni temu kupiłem w TKMaxx graala, czyli szare flanelowe klasyczne spodnie. Firma Benvenuto, cena oryginalna ponoć ok 360, cena zakupu 69,99. Uruchommy zatem teorie spiskowe i pomyślmy, co mogło pójść nie tak. Np. spodnie mogą być z poliestru, mimo że na metce stoi 100% wełna. Fail: na tyle się znam i potrafię organoleptycznie odróżnić, to jest wełna. No dobrze, może być to wełna gorszej jakości. Fail: przeszła test gniecenia i tarcia w ręku , jest OK. Szył je praktykant i po drugim założeniu puszczą na szwie. OK, krawcowa na osiedlu weźmie za naprawę 5 złotych. Zmechacą się i stracą fason po drugim praniu. So? Drugie pranie spodni wełnianych przy odpowiedniej rotacji i użytkowaniu sezonowym to może być za prawie rok, a zapłaciłem jak za bilety do kina z dziećmi. Zgadzam się że połowa asortymentu to szmaty, wiele rzeczy nie jest tanich, a niektóre wręcz drogie (nadal nie widzę różnicy między ściereczkami z mikrofibry z TK za 20 zł i z Rossmanna za 6 zł). Uważam natomiast że outlety tego typu mają swoje niepodważalne miejsce na mapie zakupowej i artykuł pań właścicielek marki odzieżowej paradoksalnie tego właśnie dowodzi. Mam w domu grubo ponad 100 paragonów z TK, za kawę mieloną, ładowarkę do telefonu, długopis, dywanik łazienkowy, kubek, żelki, krem i masę ciuchów - zawiodłem się może 3 czy 4 razy. Niedługo zrobi się chłodniej i wyciągnę mój ulubiony szalik Lyle&Scott z mięciutkiej wełny, będzie to jego trzeci sezon a jest nie do odróżnienia od nowego. Znaleziony w upalny dzień sierpniowy dwa lata temu w TK na końcówce wyprzedaży, gdzieś między połamaną zabawką a damskimi butami w rozmiarze 42. Cena zakupu: 12 zł. Pokażcie mi akrylowy szalik w C&A za 12 zł Post tradycyjnie nie zawierał lokowania produktu a TKMaxx nie da(ł) mi z okazji jego opublikowania nawet 5% rabatu:-) 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Niedługo zrobi się chłodniej i wyciągnę mój ulubiony szalik Lyle&Scott z mięciutkiej wełny, będzie to jego trzeci sezon a jest nie do odróżnienia od nowego Sorry za offtopic, ale właśnie upolowałem w lumpie polówkę tej firmy - nowa z metką, na metce cena 75 funtów, polo jest bardzo dobrej jakości, lecz nie znam tej firmy, to jakiś warty uwagi brand czy zwykła, zagraniczna sieciówka a'la Zara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 W Zarze nie ma polówek za 400 zł To szkocka firma z tradycjami, chociaż pewnie kiedyś pozycjonowana wyżej niż teraz. Wełny mają bardzo dobre, razi mnie tylko spore logo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Na polówkach to logo akurat dyskretne. PS. Ale są za 75zł. Biorąc pod uwagę zarobki, dla takiego szkota czy anglika 75 funtów to tak jak dla nas 75zł. =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 http://www.gentlemansgazette.com/101-things-that-change-when-you-dress-up/ bardzo ciekawy wpis, podczas czytania większości punktów można się łatwo utożsamić i uśmiechnąć pod nosem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 Dobre Z 80% tego doświadczyłem na własnej skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 29 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 30 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2014 Sprawdzaliście czy z Porshe działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 30 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2014 Dwa dni temu kupiłem w TKMaxx graala, czyli szare flanelowe klasyczne spodnie. Firma Benvenuto, cena oryginalna ponoć ok 360, cena zakupu 69,99. Uruchommy zatem teorie spiskowe i pomyślmy, co mogło pójść nie tak. Np. spodnie mogą być z poliestru, mimo że na metce stoi 100% wełna. Fail: na tyle się znam i potrafię organoleptycznie odróżnić, to jest wełna. No dobrze, może być to wełna gorszej jakości. Fail: przeszła test gniecenia i tarcia w ręku , jest OK. Szył je praktykant i po drugim założeniu puszczą na szwie. OK, krawcowa na osiedlu weźmie za naprawę 5 złotych. Zmechacą się i stracą fason po drugim praniu. So? Drugie pranie spodni wełnianych przy odpowiedniej rotacji i użytkowaniu sezonowym to może być za prawie rok, a zapłaciłem jak za bilety do kina z dziećmi. Zgadzam się że połowa asortymentu to szmaty, wiele rzeczy nie jest tanich, a niektóre wręcz drogie (nadal nie widzę różnicy między ściereczkami z mikrofibry z TK za 20 zł i z Rossmanna za 6 zł). Uważam natomiast że outlety tego typu mają swoje niepodważalne miejsce na mapie zakupowej i artykuł pań właścicielek marki odzieżowej paradoksalnie tego właśnie dowodzi. Mam w domu grubo ponad 100 paragonów z TK, za kawę mieloną, ładowarkę do telefonu, długopis, dywanik łazienkowy, kubek, żelki, krem i masę ciuchów - zawiodłem się może 3 czy 4 razy. Niedługo zrobi się chłodniej i wyciągnę mój ulubiony szalik Lyle&Scott z mięciutkiej wełny, będzie to jego trzeci sezon a jest nie do odróżnienia od nowego. Znaleziony w upalny dzień sierpniowy dwa lata temu w TK na końcówce wyprzedaży, gdzieś między połamaną zabawką a damskimi butami w rozmiarze 42. Cena zakupu: 12 zł. Pokażcie mi akrylowy szalik w C&A za 12 zł Post tradycyjnie nie zawierał lokowania produktu a TKMaxx nie da(ł) mi z okazji jego opublikowania nawet 5% rabatu:-) To nie o to chodzi, że nie ma tam rzeczy dobrych jakościowo, prawdziwych końcówek serii i egzemplarzy wystawowych nie do sprzedania w sklepach. Chodzi o to, że duża część rzeczy, zwłaszcza marek powszechnie znanych, to ubrania uszyte specjalnie do outletu, a nie do regularnych kolekcji tychże marek. Twoje doświadczenie z jednym albo i dziesięcioma artykułami z TK, które okazują się dobre jakościowo nie falsyfikuje tej tezy, uderzasz w strawmana. Krytyka nie dotyczy TK za to, że sprzedają same szmaty, tylko, że ich marketing wprowadza w błąd (duże marki, małe ceny, mówią, więc oczekujesz rzeczy dużych marek, wykonanych zgodnie ze standardami tychże, a nie ruletki, w której możesz trafić na rzecz uszytą z intencją sprzedania za 70, a nie 370zł, z naklejonym znanym logo). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 http://sophisti.pl/wydarzenia/sportowa-elegancja-wydarzenie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 2 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2014 Ma to związek z Próchnikiem i Vistulą: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,16896118,Prochnik_o_sytuacji_szwaczek_z_Myslenic__Zerwanie.html#BoxBizTxt http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53581,16844997.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 http://elwirastadnik.com/2013/01/14/elegancki-mezczyzna/ Ciekawy artykuł mojej znajomej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Ile kosztuje garnitur? http://wyborcza.biz/biznes/1,101716,16904046,Szyc_w_Azji__czy_w_Polsce__Ile_kosztuje_dobry_garnitur.html#BoxBizTxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 To się Roman zdenerwował http://lula.pl/lula/1,111788,16967218.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Szkoda, że w tym artykule nie pokazali zdjęcia pracowników z tyłu, żeby można było zobaczyć tę żarówiastą linię na plecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Powinny być dwie linie jak dwie linie metra Przynajmniej komentarze pod artykułem tchną optymizmem, że duch w narodzie nie zgasł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2014 Nie wiedziałem, gdzie to wstawić. Zdjęcie ze strony Hawes and Curtis. Pan w (przykrótkim) garniturze pośrodku - nie jest to chyba padok i ewidentnie zapina się na dwa guziki, nie na dwa i pół czy trzy. Coś mnie ominęło jeśli chodzi o nowelizację zasad zapinania marynarek, czy też nawet już w specjalizujących się w odzieży męskiej renomowanych brytyjskich firmach nie zwraca się uwagi na detale (o ile to detal)? A może to jednak padok w zmodernizowanej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 24 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2014 Wątek oczyszczony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 8 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2014 Przed chwilą na naszym profilu FB opublikowaliśmy informację o ciekawej inicjatywie Johnnie Walker i Harris Tweed Zapraszamy do komentowania https://www.facebook.com/butwbutonierce/posts/677159955736331 p.s. jeżeli Kolega Roman zrobi pre-order to ustawiam się do kolejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 8 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2014 Dmuchanie w alkomat zapewnione co chwilę, jak nie w aucie to na zakładzie albo izba od razu Harris Tweed razem z Johnnie Walker powinni specjalne certyfikaty wystawiać użytkownikom BTW - na naszym FB pojawił sie pomys zamówienia forumowego. Sam materiał to nie wszystko - pytanie czy zamawiamy szaliki, kaszkiety czy jeszcze coś innego? O całym garniturze nawet nie myślę, to by była dopiero recydywa! Wrzucajcie pomysły na nasz FB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 9 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2014 http://www.wprost.pl/ar/483882/Faceci-z-klasa/ Panowie, nie chwalicie się, a we Wprost o BwB i o forum Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mipo Napisano 11 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2014 "Dość ofiar mody". "Garnitur droższy niż człowiek". "Świat mężczyzn = wyzysk kobiet". Protest przed Vistulą w Krakowie. http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,17110511,Pikieta_pod_sklepem_Vistuli_w_obronie_szwaczek__ZDJECIA_.html#LokKrakTx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2014 Bardzo smutna sytuacja, ale osobiście nie wiem, czy taki protest ma jakikolwiek sens i czy w obecnej sytuacji można coś zrobić poza regulacjami na poziomie krajowym (ściślej: rynku UE). Albo cła, wyższa produkcja i niższe bezrobocie, albo otwarcie na import z tanich krajów i masy bezrobotnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 O Kielmanach... http://biznes.interia.pl/news/kielman-buty-na-miare-wybranych,2066115,7035#iwa_block=business_news_one&iwa_item=1&iwa_img=1&iwa_hash=11933 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Chyba jeszcze nie było: równie pożyteczna co kontrowersyjna "piramida prestiżu" garniturów: http://parisiangentleman.co.uk/2014/04/17/pgs-recommendations-the-2014-ready-to-wear-suits-edition/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi