Skocz do zawartości

Koszule - dyskusje i porady, jakość, ulubione marki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja akurat koszule miałem okazje pomacać i materiały faktycznie są super, ale niestety z zakupem kolekcji firmowanej przez Michała się póki co wstrzymuje i czekam na wprowadzenie classic fit. W taliowane się nijak nie zmieszczę. 

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W moim rozmiarze kołnierzyka MrV jest najbardziej slim spośród koszul RTW, które miałem przyjemność przymierzyć. O ile nieco mniej w talii by mnie nawet ucieszyło, to zdjęcie centymetrów w klacie powoduje, że również w nie nie wejdę.

Opublikowano

Ja z tą kolekcją mam ten sam problem co @mosze. Osovski slim fit (ze zwykłych linii) już jest najbardziej slim w klatce w moim rozmiarze kołnierzyka ze wszystkich marek jakie posiadam, zabranie dodatkowych paru cm niestety wykluczyło te koszule z kręgu moich zainteresowań. A żałuję, bo niektóre wzory są rewelacyjne...

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Wciąż są większe niż ten sam rozmiar Milera na mnie (kołnierzyk 41) i wbrew moim obawom - jeszcze się w nie mieszczę, a nie jestem jakimś szczuplakiem. W koszulach od Milera robi mi się już "okienko" na brzuchu, co nie wygląda zbyt dobrze. 

Opublikowano

Przy 41 Miler w klatce ma 111 cm a Osovski & Mr. Vintage 110 cm. W moim rozmiarze 40 jest 107 do 104. Więc chyba koszule od Tomka są w klatce obszerniejsze. Za to w talii w 41 mają 2 cm mniej (100 do 102), a w 40 ten wymiar jest taki sam (96 cm).

Opublikowano

W moim przypadku koszule z serii Osovski & Mr. Vintage są lepiej dopasowane w talii i klatce niż Lambert w tym samym rozmiarze. Wymagały skrócenia rękawów i zebrania trochę materiału z pleców za pomocą zaszewek.

Opublikowano

W moim przypadku ,jeszcze nie spotkałem tak slim  koszuli .Zakupiłem tą https://osovski.pl/product-pol-570-Koszula-meska-OSOVSKI-MR-VINTAGE-MV0001.html. rozmiar 176/40 .Co do jakości ,jeśli już praktycznie po  pierwszej przymiarce odpada guzik ,coś jest nie tak zważywszy ,że wątek ten jest tu poruszany .Wygląd tkaniny ok natomiast dość sztywna .Dramat to  jest z kołnierzem .Nie wiem jak w takim można chodzić, monstrualny .

Opublikowano

To pisz do nich, niech prześlą.

Możesz też zadzwonić na infolinię GLS i spróbować ustalić przesyłki po adresie (nie wiem czy bedą chcieli współpracować, bo w mojej opinii to fatalny dostawca usług)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Czyli w dalszym ciągu pojawiają się sprzeczne opinie - jedni uważają, że koszule Osovski są obszerne i workowate, inni przeciwnie. :D

Bo one sa workowate w swej ciasności. Mimo tego iż MrVintage na mnie tez za ciasna, to wyglada jak worek. Nie wiem czego to kwestia, ale one po prostu nie układają sie ładnie prosto na mnie.

Opublikowano

ot zbieg okoliczności, właśnie znalazłem awizo i odebrałem koszule.... trzeba nadmienić, że bardzo długi czas tej wysyłki/realizacji zamówienia....

TRL chyba nie ma swojego wątku? jeśli nie, w tym miejscu pozwolę sobie wstawić szybkie foty dla zainteresowanych

Opublikowano

Bo one sa workowate w swej ciasności. Mimo tego iż MrVintage na mnie tez za ciasna, to wyglada jak worek. Nie wiem czego to kwestia, ale one po prostu nie układają sie ładnie prosto na mnie.

Wybacz, ale zaczyna trącić herezją. Ciasna, ale workowata. Mam ponad 100 koszul w domu, a w niedzielę próbowałem się wcisnąć w O&MrV i nie potwierdzam ich "workowatości". Ładnie skrojone koszule, ale bardzo wytaliowane - dla adonisów lub niedojadających. Z uwagi na fason, jestem tym faktem strasznie niepocieszony. Uważam też (moje zdanie), że model zielony prążek ze spinką, to jeden z ciekawszych projektów ostatnich miesięcy, jaki został wypuszczony na polskim rynku, przy polskiej kooperacji. 

Dramat to  jest z kołnierzem .Nie wiem jak w takim można chodzić, monstrualny .

Jestem całkowicie odmiennego zdania. Jedne z ładniejszych kołnierzyków, z dostępnych w sklepach*. Po latach lansowania kołnierzyków, jak z koszul komunijnych, wracają piękne, duże i rozłożyste :) 

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

O tym, że koszule Mr Vintage będą dla ludzi bardzo szczupłych, zarówno w talii jak i w klacie było wiadomo i bez mierzenia, jak tylko pokazała się tabela rozmiarów. Pisaliśmy o tym (nawet w tym wątku) już w październiku. Same koszule na zdjęciach wyglądają naprawdę ładnie.

Opublikowano

To pisz do nich, niech prześlą.

Możesz też zadzwonić na infolinię GLS i spróbować ustalić przesyłki po adresie (nie wiem czy bedą chcieli współpracować, bo w mojej opinii to fatalny dostawca usług)

Właśnie przerabiałem temat z wysyłką paczki ,zamówiłem i zapłaciłem za transport paczki 05.01.16 a dopiero dzisiaj kurier UPS!!! pojawił się łaskawie.

Opublikowano

Wybacz, ale zaczyna trącić herezją. Ciasna, ale workowata. Mam ponad 100 koszul w domu, a w niedzielę próbowałem się wcisnąć w O&MrV i nie potwierdzam ich "workowatości". Ładnie skrojone koszule, ale bardzo wytaliowane - dla adonisów lub niedojadających. Z uwagi na fason, jestem tym faktem strasznie niepocieszony. Uważam też (moje zdanie), że model zielony prążek ze spinką, to jeden z ciekawszych projektów ostatnich miesięcy, jaki został wypuszczony na polskim rynku, przy polskiej kooperacji. 

Jestem całkowicie odmiennego zdania. Jedne z ładniejszych kołnierzyków, z dostępnych w sklepach*. Po latach lansowania kołnierzyków, jak z koszul komunijnych, wracają piękne, duże i rozłożyste :)

Zgadzam się co do tej zielonej na szpilkę. Załapałem się na ostatni egzemplarz w moim rozmiarze. Znakomita, wyjątkowo ładna i ciekawa :)

Co do kołnierzyków - też się w pełni zgadzam.