pi_senny Napisano 6 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2021 Dzięki. Właśnie okazało się, że mam takie akcesorium. Wolna chwila i zaszewki rozprute. Rezultat na twillu od Osovskiego zadowalający, a po praniu i prasowaniu domyślam się będzie tylko lepiej. Jutro pobawię się z oxfordem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 10 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2021 Taka koszulowa ciekawostka - koleżanka szyje w stylu XVII/XVIII.Tutaj odtworzenie koszuli męskiej z tej epoki. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 14 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2021 Zechciałby ktoś podzielić się opinia na temat popoverów Macaroni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 14 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2021 37 minut temu, eduardo napisał: Zechciałby ktoś podzielić się opinia na temat popoverów Macaroni? Mam kilka popoverów MT. Jakość materiału jest bardzo przeciętna, po kilku praniach mocno się spierają i wyglądają jakby miały już z 5 lat Wykonanie koszul też jest takie sobie np. standardowe nitki wszędzie.Mimo to bardzo je lubię, bo są wygodne i przyjemne w codziennym użytkowaniu, łatwo je się prasuje, do wszystkiego niemalże pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 Dzięki. Biorąc pod uwagę regularną cenę to chyba nie najlepsza opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 Ale o których popoverach mówimy? Mam biały z piki - ten by pasował do opisu @Pawcio, do tego u mnie jakoś rękawy nie chcą się zbiec i są dalej, po kilku praniach, mocno za długie. Poza tym na białym nie widzę efektu sprania Wygodne, miękkie, dla mnie kołnierzyk trochę za miękki, wolałbym taki, który trzyma określoną formę. Jeśli mówimy o popoverach tegorocznych, z flaneli, to polecam je bardzo. Szyte bardziej koszulowo. Mam brązowy - bardzo dobrze odszyty, rozmiarówka też mi podpasowała, po kilku praniach kolor nie wyblakł, a i sam materiał nie jest szmaciany (a widziałem już takie opinie nt. flanelowych koszul np. od Monti). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 15 minut temu, Nawrot napisał: Ale o których popoverach mówimy? Mam biały z piki - ten by pasował do opisu @Pawcio, do tego u mnie jakoś rękawy nie chcą się zbiec i są dalej, po kilku praniach, mocno za długie. Poza tym na białym nie widzę efektu sprania Wygodne, miękkie, dla mnie kołnierzyk trochę za miękki, wolałbym taki, który trzyma określoną formę. Jeśli mówimy o popoverach tegorocznych, z flaneli, to polecam je bardzo. Szyte bardziej koszulowo. Mam brązowy - bardzo dobrze odszyty, rozmiarówka też mi podpasowała, po kilku praniach kolor nie wyblakł, a i sam materiał nie jest szmaciany (a widziałem już takie opinie nt. flanelowych koszul np. od Monti). Rzeczywiście nie zauważyłem, że było kilka kolekcji. Flanelowych koszul nie miałem, mam granat i zielony z 1 kolekcji oraz jasny niebieski z ostatniej. Zapomniałem o rękawach, też mam ten problem ale myślałem, że to indywidualny problem 😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 Mi chodziło o bawełniane. Flanelowych szczerze mówiąc nie rozpatrywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 10 godzin temu, Nawrot napisał: materiał nie jest szmaciany (a widziałem już takie opinie nt. flanelowych koszul np. od Monti). To nie opinie, tylko szczera prawda. Dwie koszule MTM z flaneli Tessitura Monti po roku użytkowania wyglądały jak szmaty (błękitny melanż i kratka). Akurat były one od Makarona, ale materiał ogólnodostępny w różnych próbnikach. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 Mam jedną koszulę z cienkiej flaneli, chyba właśnie Monti. Mega lekka, super przyjemna, trzyma się znakomicie, ale rzadko noszę. Może to na tym właśnie polega, produkt bardzo przyjemny i delikatny, ale nie na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 2 godziny temu, Velahrn napisał: To nie opinie, tylko szczera prawda. Dwie koszule MTM z flaneli Tessitura Monti po roku użytkowania wyglądały jak szmaty (błękitny melanż i kratka). Akurat były one od Makarona, ale materiał ogólnodostępny w różnych próbnikach. Nie polecam. Potwierdzam, miałem dwie i jedna po kilku praniach się zmniejszyła o 2 rozmiary, druga mniej ale efekt wyglądu szmaty do podłogi został. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 13 godzin temu, Velahrn napisał: To nie opinie, tylko szczera prawda. Dwie koszule MTM z flaneli Tessitura Monti po roku użytkowania wyglądały jak szmaty (błękitny melanż i kratka). Akurat były one od Makarona, ale materiał ogólnodostępny w różnych próbnikach. Nie polecam. Ja w żadnym wypadku nie chciałem tych opinii podważać Po prostu sam tego nie doświadczyłem, jedynie macałem tę błękitną flanelę w próbniku Monti. W porównaniu do tej mojej brązowej flaneli, ta błękitna była o wiele delikatniejsza - cieńsza ale i też miększa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr B Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 Polecilibyście jakieś koszule smokingowe RTW lub MTM z możliwie najlepszych tkanin i o dokładnym wykończeniu? Widziałem ostatnio takie na Niecałej u ZR. Jak w praktyce wyglądają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 W dniu 26.12.2020 o 12:51, Xune napisał: Apposta ma 50% zniżki na koszule MTM, ważne chyba do dzisiaj. Kod zniżkowy trzeba było znaleźć, nie jest wrzucony publicznie, więc jak ktoś jest zainteresowany, niech pisze na priv. Nic jeszcze od nich nie mam, ale pewnie wypróbuję. Od razu zaznaczam że nie jest to wykorzystywanie błędów w systemie - pisali o limitowanej ofercie na FB, kod normalnie działa, nie trzeba nic kombinować. Dziękuję za cynk, na dzień dzisiejszy mam w domu 5 z 6 koszul ze świątecznego zamówienia - sklep poszedł na rękę i najpierw zrobił i wysłał jedną testową, później całą resztą. Po drodze wyszło, że przedłużyła się produkcja ostatniej, więc chociaż nie musieli, to doślą ją później, w efekcie 6 koszul śląc w 3 paczkach. Jeżeli chodzi o stosunek jakości do ceny, to przy tej promocji był bezkonkurencyjny, i gdyby taka promocja była częściej, to ze względu na niego oraz duży wybór tkanin/opcji i kołnierzyki pasujące do większych twarzy zamawiałbym tylko u nich. Jeżeli chodzi o dopasowanie, to nie wiem, czy to sklep, czy kompetencja osoby zbierającej miarę, ale na etapie zamówienia testowego poradzili sobie dużo lepiej niż Olga. Wrzucam zdjęcie poglądowe koszul dla zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 Warszawski MTM Sartopea https://www.facebook.com/Sartopea-619168138581412/ Ma teraz promocje na dwie koszule MTM za 800 zł. Byłem i zamówiłem. Bardzo fajny wybór materiałów, dużo większy niż w standardowych "elbląskich" MTM-ach (czyli np. Macaroni, Zack Roman), w tym bardzo ciekawe sztruksy koszulowe, chambraye, flanele wełna/bawełna, oksfordy i lny we wzory (normalnie rzadko dostępne). Właściciel zapewniał, że szyją w Szwajcarii. Jak wyjdzie finalnie, nie wiem, bo odbiór za 4 tygodnie, ale mam dobre przeczucia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 @Velahrn rozwiniesz ten "elbląski" MTM? Zaciekawiło mnie z racji mojej obecnej lokalizacji 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 Teraz, Pepo napisał: @Velahrn rozwiniesz ten "elbląski" MTM? Zaciekawiło mnie z racji mojej obecnej lokalizacji 😜 Nie jest chyba tajemnicą, że prawie wszystkie polskie MTM-y szyje tak naprawdę jeden zakład koszulniczy w Elblągu. To dlatego we wszystkich miejscach spotykasz te same próbniki :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 Myślałem że to w Tczewie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 Teraz, Pepo napisał: Myślałem że to w Tczewie Szyją w Vel Venti, czasami nawet były chamsko te same koszule co w Poszetce. Zresztą tabele rozmiarowe też wszyscy mają takie same. No i Vel Venti jest otwarte na negocjacje przy większej ilości koszul 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 8 godzin temu, Pepo napisał: Myślałem że to w Tczewie W Bergu chyba lecą bardziej na zachód. Wydaje mi się, że część Jortów z SuSu była w Tczewie szyta. 8 godzin temu, Velahrn napisał: Bardzo fajny wybór materiałów, dużo większy niż w standardowych "elbląskich" MTM-ach (czyli np. Macaroni, Zack Roman), w tym bardzo ciekawe sztruksy koszulowe, chambraye, flanele wełna/bawełna, oksfordy i lny we wzory (normalnie rzadko dostępne). Były jakieś brandowane Masony itp.? 8 godzin temu, Jakub.B napisał: Dziękuję za cynk, na dzień dzisiejszy mam w domu 5 z 6 koszul ze świątecznego zamówienia Fajnie! U mnie na razie DJA zefir z Gizy 45, jeszcze pewnie raz wypiorę, sprawdzę wymiary i będę zamawiał biały pin collar (obiecali, że zrobią z wyłogami "ostrymi" - jak ich tab, ale spinany spinką) z twillu DJA, też Giza. Pierwsze założenia - tkanina fenomenalna, wymiarowo wyszło u mnie tyci słabiej niż Camiceria, ale nic strasznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 1 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2021 Na popularnym serwisie aukcyjnym znalazłem w moim rozmiarze nową koszulę eton DnA made in Sweden, która nie jest już produkowana. Sam ze sobą wygrałem aukcję i byłem ciekaw, czy będę miał się z czego cieszyć. Zasadniczo liczyłem się z tym, że to podróba, ale opcja zwrotu rekompensowała ewentualny zawód. Dzisiaj odebrałem koszulę i na pewno jej nie zwrócę. Jest bardzo dobrze odszyta, chociaż dla mnie nie wygląda lepiej niż rumuńskie etony, których kilka posiadam. Wszystkie są wykonane równie starannie. @mayor pisał, że różnicy trudno nie zauważyć, ale dla mnie jakość jest taka sama z jednym wyjątkiem, który dotyczy guzików (nie liczę rozszerzającej się u dołu listwy guzikowej i białej taśmy, która biegnie nie tylko wzdłuż kołnierzyka, ale i części listwy guzikowej). Pięknie się mienią, są zdecydowanie ładniejsze w DnA, chociaż od spodu są trochę wyszczerbione i zimne w pocałunku. 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 2 Kwiecień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2021 16 godzin temu, Grafa napisał: zimne w pocałunku. Czy mamy na forum nagrodę za najbardziej wszechstronny i zaangażowany test produktu?😜 8 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 2 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2021 Gdyby była, posunąłbym się jeszcze dalej.😉 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 16 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2021 Co do koszul Eton, to zauważyłem ich fajną cechę. Pomiędzy dwoma guzikami rękawa jest dodatkowa dziurka: Dzięki temu rękaw można zapiąć nie tylko na guzik: ale też na spinkę: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szantung Napisano 17 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2021 O, rzeczywiście... Aż sprawdziłem w swoim bo myślałem że "normalniejszych" linii może nie dotyczyć. Klawy zabieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi