ChMR Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Genialny pomysł. Wieczorem biorę się za szukanie jakiegoś źródła z EU, dotąd znalazłem jeden sklep z USA. Gdyby ktoś znalazł wcześniej prosiłbym o podzielenie sie linkiem, szukam również źródła krawatów marinella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 http://www.rp.pl/artykul/667587.html takim świętom mówimy stanowcze NIE! I jeszcze ten tekst napisany tak, jakby obiektywnym, niepodlegającym dyskusji dogmatem był fakt, że krawata trzeba nienawidzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 (...), szukam również źródła krawatów marinella. krawaty marinella i kilku innych firm można kupić tu: http://www.malfordoflondon.com/5-ties#/ ... _marinella często są to egzemplarze z drobnymi wadami i obniżoną ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Mają też pieprzne poszetki: http://www.malfordoflondon.com/pocket-s ... chief.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChMR Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Świetny sklep, 6 krawatów upolowanych. Zaobserwowałeś może jak często oferta jest aktualizowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 A ja polecam ten sklep: http://www.dalvey.com/ Wczoraj odebrałem od nich krawat 7-fold, który okazał się bardzo dobrej jakości (w przecenie za 35 GBP). Przede wszystkim krawaty są uszyte ze świetnej jakości materiałów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 A ja polecam ten sklep: http://www.dalvey.com/ Wczoraj odebrałem od nich krawat 7-fold, który okazał się bardzo dobrej jakości (w przecenie za 35 GBP). Przede wszystkim krawaty są uszyte ze świetnej jakości materiałów. czy one są z duszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 co do ciekawych dodatków mogę polecić: http://fineanddandyshop.com/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 A ja polecam ten sklep: http://www.dalvey.com/ Wczoraj odebrałem od nich krawat 7-fold, który okazał się bardzo dobrej jakości (w przecenie za 35 GBP). Przede wszystkim krawaty są uszyte ze świetnej jakości materiałów. czy one są z duszą? Co masz na myśli Damian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 A ja polecam ten sklep: http://www.dalvey.com/ Wczoraj odebrałem od nich krawat 7-fold, który okazał się bardzo dobrej jakości (w przecenie za 35 GBP). Przede wszystkim krawaty są uszyte ze świetnej jakości materiałów. czy one są z duszą? Co masz na myśli Damian? czy te 7-foldy mają wypełnienie w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 czy te 7-foldy mają wypełnienie w środku?Nie wiem co do zasady, ale ten który zakupiłem jest "unlined". Dzięki temu krawat nie jest tak cholernie mięsisty jak większość 7-foldów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Wiem, że kiedyś ktoś na forum pisał o czyszczeniu, renowacji krawatów, ale nigdzie nie mogę tego znaleźć. Czy w dobrej pralni sobie z tym poradzą? I wyprasują pognieciony krawat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Warszawa. Prosowscy dadzą radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Będę próbował. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 M&M Krawaty na Solcu współpracują z sąsiednią pralnią - firma krawaty rozszywa i zszywa, wymieniając wkładkę, a pralnia pierze. Tyle, że usługa jest dość droga (30 zł, jeśli dobrze pamiętam). Być może bez wymiany wkładki będzie taniej. Zszycie bez zarzutu (ale mam doświadczenia z jednym tylko krawatem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta Napisano 3 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2012 Potrzebuję fachowej pomocy jak należy dobierać krawat. Wybór krawatu sprawia mi większy kłopot niż jego wiązanie ale to chyba dlatego, że nie jestem mężczyzną. Liczę na pomoc. Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2012 Szanowna Pani, sporo zależy od tego, co ma Pani na myśli. Czy chodzi o dobór kolorystyczny - krawata do koszuli oraz marynarki, a także do okazji, czy też o dobór materiału, z którego wykonany jest krawat, do okazji? Ponadto - sama nosi Pani krawaty, czy ubiera swojego mężczyznę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2012 Również proszę o doprecyzowanie problemu. Dobieranie krawata to swego rodzaju sztuka, ale podstawy szybko można załapać. Jeśli nie wiesz zupełnie nic, proponuje kupić dwa krawaty - bordowy i granatowy w drobne białe kropki (polka dots), szerokość 8,5 cm na dole, po zawiązaniu ma się kończyn na pasku od spodni. Będzie pasować do większości zestawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 3 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2012 znalazłem coś takiego: http://dresscodeclub.blogspot.com/2010/ ... li_04.html Może to Pani pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta Napisano 4 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2012 Szanowna Pani, sporo zależy od tego, co ma Pani na myśli. Czy chodzi o dobór kolorystyczny - krawata do koszuli oraz marynarki, a także do okazji, czy też o dobór materiału, z którego wykonany jest krawat, do okazji? Ponadto - sama nosi Pani krawaty, czy ubiera swojego mężczyznę? Na początku dziękuję wszystkim za szybką reakcję w tym temacie. Na wstępie wyjaśniam nie nosze męskich krawatów. (zdecydowanie wolę damskie dodatki:) ) .Problem pojawia się w momencie zakupu prezentów albo gdy jest jakaś garniturowa okazja. Wchodzę do sklepu i mam do wyboru albo komplety koszula +krawat, które nie zawsze mi odpowiadają albo długo stoję, patrzę i myślę "co tu się z czym pożenić ? " w efekcie po wychodzę i kupuje co innego. 2- 3 lata temu udało mnie się zakupić taki "prezent ", który nie był ani razu noszony bo nikt nie wie co do niego pasuje. Jest to czarna koszula w drobniutkie paseczki z białym kołnierzem i białymi mankietami (wtedy mnie się ona podobała, dziś trochę mniej). Nie wiem jaki krawat do niej dokupić ani jaka marynarka do tego pasuje. A może sweterek? Teraz bym tego pewnie już nie kupiła... Ale problem pozostaje. A ja jak coś robię chcę robić to dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2012 1. koszulę wystawić na allegro; 2. kupić białą koszulę; 3. dobrać ładny krawat (trudno będzie przestelić z dopasowaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 4 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2012 Lub zamiast koszuli/krawata kupić jakiś skórzany dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 1. koszulę wystawić na allegro; 2. kupić białą koszulę; 3. dobrać ładny krawat (trudno będzie przestelić z dopasowaniem). Hmmm...ale biała koszula to taka trochę ślubna albo egzaminacyjna ...nie wszędzie pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 No to jasno różową, albo błękitną, też dość uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 1. koszulę wystawić na allegro; 2. kupić białą koszulę; 3. dobrać ładny krawat (trudno będzie przestelić z dopasowaniem). Hmmm...ale biała koszula to taka trochę ślubna albo egzaminacyjna ...nie wszędzie pasuje... Biala koszula pasuje zawsze i nie musi byc bardzo oficjalna np. Len z racji tego ze sie szlachetnie gniecie moze byc potraktowany luzniej, kolnierzyk button down choc tu nie polecam krawata, bawelna o splocie oxfordzkim jest tez bardziej kazual. Biala koszula otwiera cale spektrum mozliwosci jesli chodzi o krawaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi