maciato Napisano 27 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2013 Jeśli ktoś by go przekonał to w oferce są trzy kolory boksu z Kegaru (czarny, brąz i ... bladoróżowoamarantowy ) Czarny jak to czarny - ok ; brąz wydaje się bardzo mocno ciemny ale TJ pokazywał mi buty zrobine z tej skóry i kolor wypada pięknie między gorzką a mleczną czekoladą (chyba loafersy Styleman'a są zrobione z tej samej skóry). Uploaded with ImageShack.us No i cytuję słowa mistrza : "mam jeszcze to " - mina mistrza przy tych słowach bezcenna Może na to nie wygląda, ale jego nazwa katalogowa: koniakowy. Ten nowy kolor to coś wspaniałego . Do poeksperymentowania w sam raz. Podobno powstają "kamasze" z tej skóry. Ciekaw jestem czy zobaczymy zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Z tego co mi się zdaje, tych butów jeszcze nie było na forum, a myślę, że każdy miłośnik twórczości mistrza Januszkiewicza z chęcią je obejrzy. Zdjecie pochodzi z instagrama shoesnoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 poniżej zdjęcia skóry, która jest w zasobach TJ i JK. Ta skóra istotnie różni się od czarnych i brązowych "boxów", które były w tej samej dostawie. Skóra wymaga zamknięcia porów. Nasi szewcy nie mają zbyt dużego doświadczenia w wykańczaniu skóry na kopycie, stąd kilka uwag. Skóra tego typu jest idealna do patynowania. Z tego co znalazłem w Internecie - o czym już gdzieś na forum pisałem - Edward Green stosuje tego typu skóry. W przemysłowej produkcji butów taka skóra byłaby potraktowana odpowiednimi apreturami, kremami, specjalnym żelazkiem - w zależności jaki ma być końcowy efekt. Poniższa próbka skóry w części została potraktowana kremem (ze 3 razy Gel Glass) - górna połowa skóry, a następnie woskiem - tylko lewy górny róg. efekt jest widoczny. Połysk, kolor - oceńcie sami. z tego co wiem TJ miał zamówić balsam do skór aby nie oddawać takich niezabezpieczonych butów klientowi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2013 Z placu boju. Brązowy Kegar, Whisky Cordovan z zamszem, oraz gotowe Cordovan balmorale. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2013 NO ładnie - koledzy, piszcie "czyje co je" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2013 Trzewiki bardzo ładne, za to połączenie dwóch brązów (lico i zamsz), jeśli kolory nie zostało przekłamane, wg mnie nieudane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2013 Na żywo kolory mocno zbliżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 25 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2013 Wczoraj odebrane angielki.longwing z podwójnym tyrolskim szyciem. Skóra z garbarni Kegar, taka sama, z której Jacek Kamiński uszył pokazywane niedawno przez Stylemana loafersy. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 Kamil, już wiesz jakie buty założyć na 16 listopada. A poniżej oficjalny komunikat garbarni przesłany na skrzynkę Stowarzyszenia, zostanie opublikowany w poniedziałek rano, jak ruszą rynki: Kegar Offical Statement - Reuters.mp3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 Z placu boju. Brązowy Kegar, Whisky Cordovan z zamszem, ... Lubię buty z zamszem. Bardzo podobne od TJ, już po pierwszym dotarciu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 Super, dzięki za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 Jedno i drugie combo lico+zamsz bardzo mi odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 @ Kamil - pls napisz czy buty wydają się sztywniejsze poprzez zastosowanie - jak by nie było - dość zwartej skóry jak box ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 Za wcześnie na ostateczne wnioski, ale pierwsze wrażenie jest takie, że nie są szczególnie sztywne. Choć miałyby prawo również ze względu na podwójne przeszycie. Edit: kilka zdjęć w trochę lepszym świetle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seamaster AT Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Moje pierwsze TJ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seamaster AT Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Witaj w klubie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 box calf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seamaster AT Napisano 17 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2013 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Wyżej był czarny to teraz czas na brązowy box. Skóra jest świetna , mam nadzieję, że po Wielkiej Renowacji współpraca z garbarnią Kegar się umocni i będzie dostęp do większego wachlarza kolorów i rodzajów skóry. Osobiście czekam na dostępność skóry typu peble grain. Kilka zdjęć odebranych wczoraj lotników : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Kilka newsów z pracowni : zamówienia składane na dzień dzisiejszy będą realizowane pod koniec lutego 2014 r. ; mistrz ma na stanie piękne włoskie zamsze w kolorach ciemnego brązu i whisky/tan/cognac … bez odbioru 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Super patent z tymi gwodzikami, pięknie to wygląda. Pokażesz kopyto od góry i podeszwę w całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 O nareszcie cos nowego. Mistrz ma tyle zamówień, a w wątku cisza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Pokażesz kopyto od góry i podeszwę w całości? Proszę Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Temat z gwoździkami przerobiłem już w dwóch parach butów TJa. Gwoździki nie zabezpieczą przed ścieraniem czubka butów w codziennym użytkowaniu, ale na fotkach ładnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Co jest z obcasami w tych wszystkich butach? Pogubione proporcje ,czy zamawiane wyższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi