QuaD Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Niefajnie... Miałem niedawno podobną sytuację, ale skończyło się na utarczkach słownych. Chyba zrezygnuję z czerwonych spodni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 I teraz rozprawiajcie o tym, kim jest prawdziwy dżentelmen, albo czy bezpiecznie jest nosić czerwone spodnie, a ciekaw jestem ilu z Panów by wstawiło się za tym chłopcem, po prostu dało chamom w mordę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Cytat wygrzebany z "krotkich pytan..." Ciekawe linki na samym końcu, jeden z polską literą - trzeba wpisać z ręki. Naukowo udowodniono, że mężczyźni są biologicznie ograniczeni w kwestii rozpoznawania kolorów (w porównaniu do kobiet). Ja chyba stoję w awangardzie tego upośledzenia, więc szukam dokładnej palety kolorów z opisami (pl, ang). Znalazłem coś takiego: Macie, panowie, coś lepszego na podorędziu? Najlepiej by było, gdyby kolory były sporej wielkości. EDIT: Znalazłem również paletę kolorów z kodami HTML-owymi (może być przydatne): Znalazłem dokładniejszą listę (te nazwy... ): 1. http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_kolorów 2. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_colors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Konwerter kolorów damskie/męskie Męskie widzenie i tak ujęte zbyt szeroko. Prawdziwy facet rozróżnia trzy kolory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Nie na tym forum, kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 10 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Ja do niedawna myślałem, że moje buty są w kolorze orzech i kasztan(na noskach) ale pewna dama wyprowadziła mnie z błędu. To podobno Toffi z czekoladą. Te kolory robią się coraz bardziej kaloryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 10 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Głodna była kobiecina, a ty się tam czepiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Brązowy z lekką nutką dekadencji i nieśmiałym akcentem jutrzenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Niefajnie... Miałem niedawno podobną sytuację, ale skończyło się na utarczkach słownych. Chyba zrezygnuję z czerwonych spodni... Przepraszam, ale czy któryś z Panów może wytłumaczy mi fenomen czerwonych spodni jako czynnika agresjogennego? Mam poczucie, że jest coś o czymś nie wiem... A wiem to: ( z góry przepraszam nieniemieckojęzycznych): Artykuł z Frankfurter Allgemeine Zeitung: Siegeszug nach Germanien http://www.faz.net/aktuell/gesellschaft ... 34459.html A tu nieanglojęzycznych: LOOK AT MY F***ING RED TROUSERS! http://lookatmyfuckingredtrousers.blogspot.de/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 U mnie budzą nieuzasadnioną agresję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2012 Z czym można nosić koszulę royal blue? Czy pozostałe elementy garderoby mają/mogą być ciemniejsze? Czy poniższe combo jest do przyjęcia? (marynarka szara, wpada w zielony, poszetka i krawat granatowe). Czy można do tej koszuli założyć granatową marynarkę? Dzięki. Edit: usunięta uwaga na temat wyświetlania zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2012 Czyli jednak uwaga na temat wyświetlania fotki niepotrzebnie usunięta. Na iPadzie i telefonie wyświetlam się pionowo, na komputerze obalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 3 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2012 Gdyby zdjęcie dobrze odzwierciedlało kolory - dla mnie ok, ale na fotce marynarka nie ma nic wspólnego z zielenią, a to może dużo zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 "Na piedestale takie słowa stoją: Ja jestem Ozymandias, król królów. Mocarze! Patrzcie na moje dzieła i przed moją chwałą gińcie z rozpaczy! - Więcej nic już nie zostało..." Jakoś tak mi się skojarzył ten olbrzym obalony, a tak dobrze odziany. (A, to Percy Bysshe Shelley). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord gupol Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 Proszę o podpowiedź jakie koszule i krawaty (kolor i wzór) pasują do marynarek przedstawionych poniżej. Obie marynarki są z grubego tweedu, pierwsza w kratę, druga w ukośny prążek (lekko widoczny na zdjęciach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 16 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2012 Do tweedu zawsze będzie pasował tattersall, im jaśniejsza i delikatniejsza krata, tym mniej wiejsko-myśliwski. Nota bene, ta druga marynarka ma jak na tweed osobliwy kołnierz, co to za styl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 "Nie rozumiem tej niechęci u mężczyzn do złotych klamer. Osobom o ciepłym typie urody (np. autor) lepiej pasuje złoto niż srebro. Odnosi się to nie tylko do paska, ale też do spinek czy nawet klamerki w butach monkach i do koperty zegarka. " http://www.szarmant.pl/brazowy-pasek-do ... orze-zlota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Ogólna zasada: do fraka biżuteria w kolorze żółtego złota, do smokingu w kolorze białego złota (zamiast białego złota może być oczywiście platyna). Do żakietu białe złoto/platyna. Do garniturów: do koloru szarego - białe złoto/platyna do granatu - żółte złoto Do strojów nieformalnych: nie ma sztywnych reguł, poza zachowaniem spójności (jeśli klamra do paska w kolorze złotym, to taki sam kolor powinien mieć zegarek). W USA obowiązuje odwrotna reguła: do fraka platyna, do smokingu żółte złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 http://www.szarmant.pl/brazowy-pasek-do ... orze-zlota Abstrahujac od watku martyrologicznego to pytanie dlaczego ten pasek na zdjeciu jest taki... tandetny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0bert Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Co rozumiesz przez tandetny i jak wyglada nie tandetny pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Co rozumiesz przez tandetnyW tym przypadku chodzi mi o: - Są to najprawdopodobniej dwa kawałki cienkiej skóry sklejone ze sobą, a w środku tekturka (wnioskuję tak z przekroju tego paska - krawędzie się zwężają). Moim zdaniem dobry pasek powinien być z jednego kawałka skóry. - Klamerka jest mocowana za pomocą klipsa do paska. Miałem dwa takie paski, niestety nie był to pierwszy i ostatni, po jakimś czasie (u mnie w ciągu dnia używania) skóra wychodzi z klamerki. - Klamerka raczej jest ze ZnAlu, zwanego również 'szajsmetalem'. Nie wiem w jaki sposób położony jest kolor, na jednej z klamerek w moich paskach zdarzyło się że "złoto" zaczęło złazić. jak wyglada nie tandetny pasek? O tak viewtopic.php?f=1&t=572&start=1855 ... do smokingu w kolorze białego złota (zamiast białego złota może być oczywiście platyna). ... W USA obowiązuje odwrotna reguła: do fraka platyna, do smokingu żółte złoto. W USA i we Wiedniu... W zeszłym roku na Opernball nie widziałem nikogo w smokingu z platynowymi/srebrnymi/perłowymi guzikami jubilerskimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 To po prostu dlatego, że osób w smokingach nie wpuszcza się na Opernball, gdyż obowiązuje tam white tie, czy też mówiąc po niemiecku Frackzwang. Czy jest Pan pewien, że Pan był na Opernballu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Jestem pewien że nie byłem. Jak Pan zauważył w innym wątku: Po wczorajszej imprezie spostrzegawczość się mi pogorszyła. podpowiadam, że to co napisałem powyżej to cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 To cytat z mojej wypowiedzi na blogu Romana. Bylem w zeszłym roku w marcu w Wiedniu i miałem okazje być gościem u jednej z osób, które były obecne na tym rocznicowym przyjęciu. Na imprezę kokatajlowa i kieliszek szampana we foyer wypuszczają gości w black tie, wobec tego to co napisał powyżej Granville odnosi sie jedynie do samej souper w sali balowej. Zdecydowana większość gości ubranych w smokingi, z którymi miałem okazje obcowac przez około 0,5 h mojego pobytu w gmachu opery, miała koszule z kryta plisa. Wszyscy Ci natomiast, którzy mieli koszule z gorsem, zalozyli do niej pozlacane lub zlote guziki jubilerskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Opernball ma miejsce tradycyjnie w ostatni czwartek karnawału. W 2012 roku był to 16 lutego. Skoro był Pan w marcu w Wiedniu, to nie mógł Pan być na Balu w Operze, tylko - jak Pan pisze - na jakimś cocktailu. Na Opernball 2012 był nota bene wicepremier Pawlak (jak wszyscy we fraku) wraz ze swoją towarzyszką p. Grzymałą. Była też słynna Ruby (ta od bunga-bunga). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi