Szydlowsky Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Dokładnie o to pytałem Pomijając szew zewnętrzny ten z Selvedge , podoba mi się jak nogawka od wewnątrz zszyta jest szwem koszulowym , super estetyczne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Nabyłem w H&M selvedge denim 13oz. Niestety muszę skrócić nogawki o kilka cm. Czy powinienem brać jakieś poprawki uwzględniając kurczliwość materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Nabyłem w H&M selvedge denim 13oz. Niestety muszę skrócić nogawki o kilka cm. Czy powinienem brać jakieś poprawki uwzględniając kurczliwość materiału? Z reguły tak, i trudno przewidzieć ile. Proponuje do czasu pierwszego prania podwijać nogawki - prawie wszyscy tak robią. Bardzo możliwe, że dżinsy same skrócą się o te kilka cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 Gdyby ktoś chciał pochodzić w spodniach grubości dywanu, denim 32 oz powraca: http://www.sosoclothing.se/custom-made-jeans/32-oz-ultra-heavyweight-selvedge.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 A da się w tym kucnąć/zgiąć kolana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 No już gdzieś po roku noszenia to tak, spokojnie;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pirat Napisano 5 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 Z zalet: nie zajmują miejsca w szafie bo mogą stać obok... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 Tutaj zeznania śmiałka, który nosił spodnie tej samej wagi od Naked&Famous. Cytat: When he first got the jeans, Chris went on a 10 km hike across a frozen lake, which he realises probably wasn’t the smartest idea: “I came back and the back of my knees were bleeding from the denim!” https://www.denimhunters.com/2015/05/an-hwdc2-hot-favourite-tells-break-in-naked-famous-32-oz-denim/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 Fajne, w razie czego szrapnel zatrzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shackleton Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 Czy ktoś z Państwa może się pochwalić posiadaniem zakupionej w Polsce kurtki z surowego denimu (raw denim)? Mam jeansy raw, które zdążyły się już rozchodzić, dopasować i pokryć patyną przebarwień, załamań i przetarć; teraz zaś chciałbym zafundować sobie kolejny element garderoby z tego materiału, bowiem uwielbiam rzeczy które pięknie się starzeją. Marka która jest w Polsce stosunkowo dostępna, a wypuściła kurtki z tego materiału to Levis ( model indigo rigid), jednak ciężko na ten konkretny model trafić w naszym kraju - zapewne rzadko sprowadzają do sklepów - nie mówiąc już o markach naprawdę egzotycznych, które nabyć można bawiąc się w zagraniczne zakupy, ewentualnie przeszukując outlety i licząc na łut szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Edwin Buddy na Zalando, w tej chwili niedostępna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McQueen Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 Przy okazji, rozmiarówka jack jones http://jackjones.com/on/demandware.store/Sites-ROE-Site/en_GB/Page-Include?redirected=1&cid=jj-size-guide&forcecountry=GB&forcebrand=jack-jones Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SaQ Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Czy ktoś z Państwa może się pochwalić posiadaniem zakupionej w Polsce kurtki z surowego denimu (raw denim)? Mam jeansy raw, które zdążyły się już rozchodzić, dopasować i pokryć patyną przebarwień, załamań i przetarć; teraz zaś chciałbym zafundować sobie kolejny element garderoby z tego materiału, bowiem uwielbiam rzeczy które pięknie się starzeją. Marka która jest w Polsce stosunkowo dostępna, a wypuściła kurtki z tego materiału to Levis ( model indigo rigid), jednak ciężko na ten konkretny model trafić w naszym kraju - zapewne rzadko sprowadzają do sklepów - nie mówiąc już o markach naprawdę egzotycznych, które nabyć można bawiąc się w zagraniczne zakupy, ewentualnie przeszukując outlety i licząc na łut szczęścia. Taka rzeczona kurtka jest aktualnie w outlecie Levi's w Annopolu. Trucker w wersji rigid. Wiem, bo nabyłem, nawet wyprosiłem dodatkowy opust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukasDalton Napisano 24 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2016 Panowie lubiący jeansy. Rozważając ostatnio nad kupnem spodni przeszło mi przez myśl, że chinosy już mnie trochę męczą więc pomyślałem o dawno zapomnianych przeze mnie spodniach dżinsowych. Jednak ja spodnie zawsze kupuje po tym jak zniszczą mi się poprzednie... czyli nie nie sezonuje ich... Myśl o upałach i dżinsach trochę mi odrzuca ten pomysł jednakże przeglądając ofertę Wranglera (od dawna uważam, że robią bardzo dobre spodnie) napatoczyłem się na technologię COOLMAX że niby takie spodnie mogę być eksploatowane również podczas większych temperatur, no to mówię sobie ooo coś dla mnie... patrzę na skład i widzę: 68% Bawelna 32% Elastomultiest Co sądzicie o takim składzie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 24 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2016 Mam Wranglery z tego materiału i od kilku sezonów nie chcą się zniszczyć. Chociaż mimo, że Coolmax, to na lato odradzam, materiał jest dość gruby - ale mi w każdych jeansach w lato za ciepło. Jednak na pozostałe 3 pory roku jak najbardziej polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McQueen Napisano 26 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2016 Wrangler jako markę również polecam, mam grubsze i cieńsze np Rockville ( też 100 % bawełny). Od razu jak weźmie się w rękę czuć różnice w materiale, na lato w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukasDalton Napisano 26 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2016 Niestety ja mam problem w postaci szerokiego uda... (a chciałbym zwężaną nogawkę) w levisie pasuje na mnie tylko model 508 oczywiscie dodajac fakt ze jak kupuje to sa przylegle w udzie i musze liczyc ze sie rozbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ell Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 To kup dobre w udzie i zwęź nogawki, no i najlepiej odpuść sobie modele slim. Co do firm to Wranglera też polecam (mam model Arizona stretch i na szerokie uda jest ok) i przy okazji Lee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Na ten sezon letni kupiłem sobie Wranglery z materiału coolmax. Materiał, bardzo przyjemny w dotyku. Uważam, że świetna sprawa na obecne upały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generate Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Witajcie, co sądzicie o Lee Darenie? http://www.lee.pl/product/daren/L706KMVP# kupiłem i jestem zadowolony, jednak jedna osoba stwierdziła, że jakbym usiadł na jakimś tynku mam nadzieję, że nie są to rurki od ilu cm zaczynają się tak w ogóle rurki - nogawka spodni Panowie, do jeansów paski obowiązkowo czy jak kto woli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Wszystko zależy od sylwetki, dla jednego 20 cm to szerokie spodnie, a inny może nie włożyć nogi. Obowiązkowo może nie, ale jeśli są szlufki to lepiej wygląda, jeśli ten pasek jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generate Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Co myślicie o tych przetarciach? Niby delikatne. Mi podobają się, ale innym może przeszkadzać. Zdanie innych też jest dla mnie ważne. PS. Zawsze na tyłku jest przetarcie, dlaczego? Czy te spodnie są rurkami? Mam dosyć chude nogi, dolna nogawka ma 18,5 cm, myślę, że wystarczająco. 1-2 cm za szerokie w pasie, dlatego pasek będę potrzebował. No chyba, że lekko wiszące są w modzie, nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 28 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2016 A jeśli są rurkami to w czym jest problem? Nie powinno Ci to ująć męskości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generate Napisano 28 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2016 Zawsze lepiej wiedzieć czy są czy też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukasDalton Napisano 28 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2016 Ciekawe, nie wiem po co Ci ta wiedza ;p Ważne że noszą się dobrze i jesteś zadowolony. To równie dobrze ja mógłbym powiedzieć, że za każdym razem gdy kupuje spodnie "regular" to na udzie mam "dopasowane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi