Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 11.02.2019 o 23:43, babicz999 napisał:

PS. Czy do zakupionych garniturów MM dodaje pokrowiec oraz wieszak?

Tak, dodaje. Pokrowiec całkiem sprytny, ułatwia złożenie na 3, co w moim przypadku skutkuje akurat idealnym dopasowaniem do walizki.

• Like 1
Opublikowano

Dają pokrowiec analogiczny jak SuSu. 

Mają niestety do tyłka rozmiarówkę. Marynarka teoretycznie w moim rozmiarze wyglądała jak ściągnięta z młodszego brata - odesłałem i zamówiłem garnitur z SuSu, który już został ze mną.

Opublikowano

Zamówienie, dostawa i pokrowiec bez zarzutu, niestety potwierdzam problemy z rozmiarówka. Marynarka baaardzo slim, ciężko sie dopiac, dla odmiany spodnie dosyc luzne. A sylwetka w miarę standardowa 

Opublikowano
W dniu 13.02.2019 o 20:07, ArtBi napisał:

Zamówienie, dostawa i pokrowiec bez zarzutu, niestety potwierdzam problemy z rozmiarówka. Marynarka baaardzo slim, ciężko sie dopiac, dla odmiany spodnie dosyc luzne. A sylwetka w miarę standardowa 

SuSu Lazio 48R po delikatnych przeróbkach leży idealnie. Po wymiarach MiMe skłaniałbym się w stronę rozmiaru 176/96/84, jednak patrząc na Twój wpis chyba powinienem wziąć 182/100/84. Potrafisz doradzić co z wieszaka byłoby na mnie bardziej pasujące?

Opublikowano

Kiedyś przymierzałem 48R SuSu i nie było szansy na dopięcie się w talii. Była też wyraźnie za krótka (szczególnie rękawy). Tymczasem w Milera 182/100 się mieszczę i choć jest mocno dopasowana, to moim zdaniem leży ok.

Skłaniałbym się więc ku twierdzeniu, iż 100-tka Milera będzie zauważalnie większa od 48-ki SuSu. Natomiast 96-tka może być mniejsza.
Co do rękawów, to 100-tka Milera w 182 cm ma na pewno dłuższe rękawy niż 50-tka SuSu.

Opublikowano

Pamiętam, że za swój ciemnobrązowy dałem 190 złotych na obniżce. Co prawda nie mam porównania z innym, a do innych produktów marki często jestem krytyczny, natomiast sam szal sobie bardzo chwalę. Jest bardzo przyjemny w dotyku, a materiał świetnie się układa (można powiedzieć, że jest "lejący") i ciekawie prezentuje (głębia koloru).

Za cenę około 200 złotych bardzo polecam, natomiast rozważałbym też zakup szala z wełny escorial (na ile posiada zachwalane cechy to inna kwestia i tu się nie wypowiem).

Opublikowano

Wracajac do rozmiarówki garniturów: mam nieco odmienne spostrzeżenia. Porównujac SuSu Lazio 48 i Miler 176/100/86: SuSu leży na mnie w porzadku a marynarka Milera po prostu sie nie dopinała (nawet przy głębokim wdechu) a z kolei spodnie były dosyć luźne. Może jakiś problem z trzymaniem rozmiarówki...

Opublikowano

Porównujesz Milera dla wzrostu 176 cm z SuSu 48. 48-ka jest dłuższa i zapewne guzik wypada niżej (bliżej jej na pewno do rozmiaru 182 niż do 176).
Generalnie cała ta dyskusja dowodzi rzeczy oczywistej: trzeba przymierzać, bo to że na kimś coś leży ok nie znaczy, że na kimś innym będzie tak samo:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem ostatnio Pheonixa i co do rozmiarówki to faktycznie kierując się samymi oznaczeniami 176/96/84 itp. można się naciąć, wziąłem rozmiar większy po wymiarach z tabelki i leży w porządku może poza ciut zbyt obszernymi w udach spodniami.

Pasek - szok. @FONos kiedy kupowałeś? Ja mamy bodaj z 2016, noszę prawie codziennie i nic takiego się (jeszcze) nie dzieje. Może późniejsze wypusty są spartolone, bo to jawna niezgodność towaru z opisem.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
4 hours ago, papiez_ said:

Ktoś użytkuje granatową marynarkę Turin? Mocno się nad nią zastanawiam. 

O dopasowaniu już było w tym wątku, więc nie będę się powtarzał.

Od strony użytkowej... po kilku miesiącach nie widać, żeby się coś niepokojącego działo z marynarką. Z drugiej strony nie była jeszcze czyszczona/prasowana więc najgorsze przed nią.

Na plus fajna faktura materiału, kolor, póki co trwałość (nic się nie "powycierało").
Raczej nie jest to marynarka na lato.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra, skusiłem się na Turina w promocji, z dodatkowym kodem -10% wyszło 719zł.

Sama tkanina robi dobre wrażenie, z zadatkami na woła roboczego przy czym jest bardzo lekka. Generalnie bardzo cenię merino wool za cechy termoizolacyjne, jej wytrzymałość i relację cena/jakość.

Jeżeli chodzi o rozmiar to poszedłem 1 wyżej (176/100) niż zazwyczaj a i tak jak dla mojej sylwetki jest ciut zbyt taliowana mimo że mam dość szablonowy trapez zamiast tułowia hehe. Przydałby się jeszcze z 2cm luzu w pasie (co widac na focie, klapa ma delikatne załamanie) aczkolwiek ostatnio przybrałem z 3kg i poszło chyba w te rejony. Przy czym rozmiar wyżej bylby za szeroki w plecach i ramionach.
Mam flanelowego Phoenixa i wydaję mi się, że jeat minimalnie obszerniejszy.

Czy kupiłbym drugi raz? Za tę cene tak, jako pierwszy blezer, który będzie sporadycznie użytkowany myślę, że to spoko zakup. d85c1b745ea8f3f466682acd36995bf1.jpg5b2544e6b5fee3450329c38c1988c1dd.jpg

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ponad pół roku temu skusiłem się na grafitowego Onyxa, bo kosztował niecałe 900 zł (ostatni egzemplarz). Garnitur robi bardzo dobre wrażenie, a w sieciówkach takiego dobrego produktu nie dostaniemy. Ogólnie po lekkich ingerencjach krawca jestem zadowolony - poszerzył spodnie w pasie, usunął szlufki, skrócił nogawki, a z materiału, który został dorobił regulatory boczne ;) Jedyne do czego mogę się przyczepić to zbytnie dopasowanie marynarki, ale może już pora na większy rozmiar bo trochę urosłem w barkach... ;) 

Opublikowano

Co do hejtu na poszetki w tym temacie, to kupiłem 3 szt. z kolekcji ze zwierzętami (wilki, lis i ryś). Jedne z najładniejszych poszetek jakie mam w swojej kolekcji i niewątpliwie dobrze zrobione. Wszystko równe, zwierzęta w rogach całe, nieprzycięte ;)

Mogę jeszcze wypowiedzieć się co do koszul. Moim zdaniem ciężko znaleźć coś lepiej zrobionego w tych cenach na rynku. Ja mam białą i błękitną ocbd i są super. Jedyna lepsza koszula jaką mam w szafie, która je znaczne przebija to biały pin collar z mankietem portofino z Zackromana, ale to już inna półka cenowa i jakościowa :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 1.05.2019 o 21:33, equestrian napisał:

Mogę jeszcze wypowiedzieć się co do koszul. Moim zdaniem ciężko znaleźć coś lepiej zrobionego w tych cenach na rynku. Ja mam białą i błękitną ocbd i są super. Jedyna lepsza koszula jaką mam w szafie, która je znaczne przebija to biały pin collar z mankietem portofino z Zackromana, ale to już inna półka cenowa i jakościowa :)

Pozwolę sobie się nie zgodzić. W mojej ocenie koszule jakościowo wypadają jedynie poprawnie, daleko im do szału. Zdarzają się niedoróbki. Jeżeli mówimy o cenach, to za standardowe 350-400 zł naprawdę da się kupić lepszy towar. Wyraźnie bardziej dopracowane koszule szyje w mojej ocenie chociażby @poszetka.com, również Osovski nie odstaje wyraźnie jakościowo, a trafiają się i ciekawe materiały. A skoro jesteśmy w okolicach 400 zł, to jak już zostało wspomniane można się udać do ZR, gdzie jakość wykończenia i dbałość o detale jest co najmniej poziom wyżej jak u Milera.

Opublikowano
Godzinę temu, Tanin napisał:

Pozwolę sobie się nie zgodzić. W mojej ocenie koszule jakościowo wypadają jedynie poprawnie, daleko im do szału. Zdarzają się niedoróbki. Jeżeli mówimy o cenach, to za standardowe 350-400 zł naprawdę da się kupić lepszy towar. Wyraźnie bardziej dopracowane koszule szyje w mojej ocenie chociażby @poszetka.com, również Osovski nie odstaje wyraźnie jakościowo, a trafiają się i ciekawe materiały. A skoro jesteśmy w okolicach 400 zł, to jak już zostało wspomniane można się udać do ZR, gdzie jakość wykończenia i dbałość o detale jest co najmniej poziom wyżej jak u Milera.

Ja kupowałem też te koszule jak były tańsze i jeszcze promocja była, więc patrzę przez pryzmat tamtej ceny. Faktycznie można dołożyć 50 zł i mieć lepsze koszule u Zack Romana, ale ocbd nadal kosztuje 340 zł, więc nie jest źle :) Biały pin collar, który był produkowany pod szyldem SZARMANT, miał w moim przypadku odstające nitki, a za tą cenę nie powinno to niby mieć miejsca... Ta kupiona pod szyldem ZackRomana już jest znacznie lepiej wykończona. Ja nie jestem aż tak wybredny, więc nie narzekam, nie zwracam i po prostu noszę ;) Jeśli chodzi o produkty od Milera, to tak czy siak jestem zadowolony i kupię jeszcze nie raz, szczególnie jak będą przeceny ;)

Opublikowano

Kupiłem chinosy w zakończonym preorderze i nie polecam - liczyłem na krój zbliżony do spodni garniturowych (posiadam Phoenixa), a może nawet trochę węższe (w końcu nie bez powodu był elastan w składzie). Dostałem workowate (nadmienię, że mam dosyć masywne nogi), za długie o co najmniej kilkanaście cm (mam 174, zamówiony rozmiar to 48) chinosy, w wyblakłym kolorze granatu. Otrzymałem je w zwykłym liście, którego kurier nie omieszkał jeszcze wcisnąć do skrzynki pocztowej.

Biorąc pod uwagę dosyć standardową cenę jak za spodnie oraz okres oczekiwania (preorder) oczekiwałbym czegoś lepszego niż spodnie rodem z H&M (chociaż może tam w linii premium będą lepsze). Oczywiście jeszcze będę jakieś 20-parę złotych w plecy, bo wysyłka i zwrot jest na mój koszt. Po dwóch zwrotach wadliwych garniturów i w/w sytuacji dwa razy się zastanowię zanim coś tutaj ponownie zamówię.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Niestety już leżą spakowane do wysyłki, a w świetle dziennym już i tak nie będę w stanie ich zrobić. Jeszcze opinia mojej dziewczyny: jak wyciągnąłem je z listu, to stwierdziła, że wyglądają na bardzo duże. Jak je założyłem to stwierdziła, że moja sylwetka bardzo w nich traci. Może dałoby się coś w nich wykrzesać, ale wymagałoby to ingerencji krawca (kolejne PLNy doliczone do już zawyżonej ceny).