Skocz do zawartości

Jakie buty mam dziś na sobie

kamil

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Sperry Top-Siders

Bardzo fajne buty żeglarskie, podeszwa wytrzymała i przyszyta, i z prawdziwym systemem sznurowania 360 stopni. Za 60 dolarów, bo tyle kosztują w Stanach, to bardzo dobre buty. Problem w tym, że nasz rodzimy dystrybutor zwariował i sprzedaje je po 600 zł (a właściwie chyba sprzedawał, bo strona od 4 lat nie ma aktualizacji). Mam pięć par i bardzo lubię je na lato. Do tego dżinsy bespoke od pana Błońskiego z japońskiego raw denimu od Kuroki Mill.

soerry.jpg

• Like 7

W dniu 19.06.2023 o 13:53, lubo69 napisał:

I wtedy wchodzę ja, cały na off white. Od dołu: Tod’s, RoToTo, Jacob Cohen, wyżej też off white: Lady White Our T-shirt.

U mnie też off-White wjechał :) Hugo Szef Vintage - świetna szeroka nogawka, wysoki stan i zakładki ;) loafersy Partigiani

54F07B30-2709-4CC7-B635-45882CCC9CFC.thumb.jpeg.8a591dfc147d37d6fdf56c52d9426cf4.jpeg

• Like 5
  • Oceniam pozytywnie 3

9 minut temu, JDC napisał:

Spodnie z hopsacku? Jak znoszą próbę czasu? Zachowują formę i nie przecierają/pillingują się?

To birdseye, wełna merino typu traveler. Wspomniane przez Ciebie problemy się jej nie tyczą.

Mam bawełniane spodnie z hopsacku (15 OZ) i również nie zauważyłem takich przypadłości. Przez gramaturę świetnie się układają i o dziwo nieźle trzymają kant po całym dniu noszenia.

37 minut temu, Wodzu napisał:

To birdseye, wełna merino typu traveler. Wspomniane przez Ciebie problemy się jej nie tyczą.

Mam bawełniane spodnie z hopsacku (15 OZ) i również nie zauważyłem takich przypadłości. Przez gramaturę świetnie się układają i o dziwo nieźle trzymają kant po całym dniu noszenia.

Miałem dylemat czy to nie ten wzór właśnie :) pytam bo mam marynarkę Corneliani z wełnianego hopsacku właśnie i pod pachami wygląda to już dość słabo. Dlatego zastanawiam się jak zniosłyby to spodnie.

22 godziny temu, JDC napisał:

Miałem dylemat czy to nie ten wzór właśnie :) pytam bo mam marynarkę Corneliani z wełnianego hopsacku właśnie i pod pachami wygląda to już dość słabo. Dlatego zastanawiam się jak zniosłyby to spodnie.

Jesteś pewien, że to czysta wełna? Mieszanki wełna/len/jedwab są bardzo nietrwałe i zachowują się tak jak to opisałeś.

W dniu 1.07.2023 o 12:43, Velahrn napisał:

Jesteś pewien, że to czysta wełna? Mieszanki wełna/len/jedwab są bardzo nietrwałe i zachowują się tak jak to opisałeś.

Potwierdzam, jeśli wierzyć metce, to 100% wełna. Blend o którym mówisz faktycznie jest mocno narażony na tego typu zużycia. A mam marynarkę z mieszanki wełny, lnu i bawełny, bez udziału jedwabiu i tu dużo to wygląda.

• 2 weeks later...