Don_Mateo Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 5 hours ago, Bartek 00 said: @Don_Mateo jakie buty powyżej? Crownhill. Póki co polecam 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 Pomyślałem sobie, ze Wam sie spodoba Ładnie pokazuje o ile za długie muszą być spodnie, zeby nadawały sie do podwijania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 23 minuty temu, Whitesnake napisał: Ładnie pokazuje o ile za długie muszą być spodnie, zeby nadawały sie do podwijania. To prawda objawiona, czy jakaś pisana zasada (jak piana w piwie na dwa palce...) ? Zawsze myślałem, że o rolowaniu spodni decyduje w pierwszym rzędzie wysokość cholewki - im wyższe buty, tym z krótszych spodni da się podwinąć. Jeansy, których nie podwijam w półbutach da się spokojnie podwinąć jeśli mam Wolveriny. Wysokość samego rolla to też sprawa dyskusyjna, jeśli złożysz swój na dwa to odejmiesz sobie optycznie ze wzrostu jakieś 2.5 cm (lub "one inch" jakby to powiedział @mayor ) Btw. Ładne NB, to ich wersja split-toe ? 😈 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 11 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: to ich wersja split-toe ? 😈 To jest akurat wersja camel-toe😏 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 33 minuty temu, Żorż Ponimirski napisał: Wysokość samego rolla to też sprawa dyskusyjna, jeśli złożysz swój na dwa to odejmiesz sobie optycznie ze wzrostu jakieś 2.5 cm (lub "one inch" jakby to powiedział @mayor Mam z czego odejmować, więc nie bardzo mi to przeszkadza. Mój roll to min 4 cm. Co prawda to kwestia przyzwyczajenia 5cio cm manszetem w klasycznych spodniach, ale jako prawdę objawioną ujawnię, że roll poniżej 3cm wygląda marnie - niezależnie od wzrostu nosiciela. Odnosnie wysokości podwinięcia także mam inne zdanie, cholewka nie ma znaczenia. Odpowiednia wysokość powinna być mierzona od kostki stopy. Mierzenie długości spodni do wysokosci cholewki to kwestia subkultury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 47 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: Btw. Ładne NB, to ich wersja split-toe ? 😈 Raczej wynik pielęgnacji w stylu „wrzucam regularnie do pralki automatycznej i z braku czasu suszę w suszarce”. Buty sportowe maja u mnie krótki, ale intensywny żywot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 3 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 C&J Cardiff. Kupione jesienią 2015 roku jako drugi gatunek (bez woreczków ). Nie znalazłem jakiejś konkretnej wady poza tym, że mogłyby być kilka milimetrów obszerniejsze. Zdecydowanie lepiej dopasował się model Durham na tym samym kopycie i w tym samym rozmiarze, ale na podeszwie dainite. Potwierdza to obserwację, która kiedyś podzielił się ze mną kol. @Whitesnake, że "krokiety" o tych samych teoretycznie parametrach, na gumie są odczuwalnie obszerniejsze niż te na podeszwie skórzanej. 8 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 27 minut temu, Tanatos70 napisał: C&J Cardiff. Kupione jesienią 2015 roku . Świetne buty. Aż tak dobra jest ta podeszwa (zawsze bałem się otwartego kanału) czy dość rzadko nosisz ? Moje AE były podobnie starte po 10-15 wyjściach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 10 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: Świetne buty. Aż tak dobra jest ta podeszwa (zawsze bałem się otwartego kanału) czy dość rzadko nosisz ? Moje AE były podobnie starte po 10-15 wyjściach. Dzięki . Podeszwa, jak to w krokietach, nawet bardzo dobra. Powiedzmy, że zaliczyły ok. 20-30 wyjść (trudno mi oszacować). Otwartego kanału nie ma się co bać (nie wpadniesz do niego ). Ja ze względu na anatomię, sposób stawiania kroków, ścieram "czubek" po jakichś 2-3 wyjściach. Łącznie ze szwem (dlatego w Vassach MTO zawsze zamawiam żabkę ew. gumowe wzmocnienie czubka). Jak na razie nic mi się jeszcze nie rozwarstwiło, ale to wynika z konstrukcji szycia pasowego. Od przetarcia zewnętrznego szwu do rozwarstwienia podeszwy jeszcze długa droga. Taką przynajmniej żywię nadzieję EDIT: oczywiście stosuję różne "polepszacze" do podeszew: Saphir, Burgol, Colonill, Bootblack itp. Oczywiście nie wszystkie na raz, zamiennie jakieś 1-2 razy do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 Dziś full casual Meka Sport i Levis501 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 6 minut temu, xkoziol napisał: ... a to niby gdzie zapisane? 😈 Przecież w reklamie Tyskiego mówili, to musi być prawda...🍻 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mayor Napisano 3 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 Wersja letnia Indy 405 74H"Special Makeup" Snuff suede , lekka podeszwa EVA red brick micro,podwójnie szyty 360 stopni storm welt, przydatne(albo zbędne) pull tabs.,I porównanie prawy but za swoje ,lewy za mszowe.,Rożnica w rozmiarze Chromexcel 11.5 E/C , Snuff 11 D/B to samo kopyto TrueBalance 5 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 4 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2019 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 4 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2019 Myślałem, że już po sezonie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 4 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2019 SP 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulisses Napisano 4 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2019 Bally po ca 10 latach użytkowania z różną intensywnością 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 5 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2019 TLB Mallorca 4 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 5 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2019 15 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 5 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2019 53 minuty temu, Krzysiek_W napisał: ... Nareszcie! Brakowało mi zdjęć tych butów Teraz czuję, że idzie wiosna. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 5 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2019 Meermin 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 5 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2019 Świetne są Sent from my SM-A510F using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 6 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2019 Vass 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 6 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2019 9 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2019 Z cyklu „pod stołem”.Yanko, lat 5. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. m_wujek Napisano 6 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2019 Jak pod stołem to i jaSent from my SM-A510F using Tapatalk 2 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi