kamil Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Cordovan łatwo się rysuje i drapie, ale podobno łatwo go przywrócić do ładnego stanu. Tak właśnie jest z tą skórą i to jest element jej magii. Wystarczy, że Filip przez kilkadziesiąt sekund przejedzie po zarysowanych miejscach średnio twardą szczotką z włosia i rysy znikną. Sprawdzone wielokrotnie w praktyce. Oczywiście nie należy traktować butów potłuczonym szkłem, gwoździem, nożem itp., ale zdolność cordovanu do przyjmowania 'ciosów na klatę' w porównaniu nawet z bardzo dobrą skórą cielęcą robi duże wrażenie. Cytuj
DolceGusto Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Nawiązując do cordovanów... co sądzicie o mokasynach z frędzlami? tzn. tessel mocs? Dla mnie wzorcowy model właśnie ze skóry cordovan proponuje Ralph Lauren dla którego buty te wykonuje najprawdopodobniej Crockett&Jones.. zdjęcie w załączniku ;] Cytuj
DolceGusto Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 No właśnie niestety nie ;] ale odniosłem wrażenie, że z tematu "Jakie buty mam dziś na sobie" ten dział zszedł trochę na ogólne dywagacje odnośnie męskiego obuwia stąd mój komentarz Cytuj
pirat Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Off topow sie nie uniknie ale jest temat o monkach, jest o trzewikach to dlaczego nie mialoby byc o loafersach viewtopic.php?f=9&t=536&hilit=loafer Cytuj
constantin Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2012 Nie pamiętam, czy już prezentowałem te buty:) barker Cytuj
kamil Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2012 Ładny i oryginalny ażur na nosku. Cytuj
WhiskeyPapa Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Cheaney Holyrood (l. 208) Edit: Dodatkowe zdjęcia. Drugie z nich dość mocno zniekształca proporcje. Niestety, na razie nie mam wierniejszych fotek. Cytuj
constantin Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 ładne kopyto i kolor:) i w ogóle mam fioła na monki:) Cytuj
maciato Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Cheaney Holyrood (l. 208) Poproszę więcej zdjęć. Cytuj
WhiskeyPapa Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 @maciato - Dobrze, wieczorem wyedytuję poprzedni post i wkleję coś jeszcze. Zdjęcia nie są z dzisiaj (choć buty dziś na nogach), bo w miarę normalny aparat tylko miewam, więc wykorzystuję okazje. @constantin - Dzięki, ja zapolowałbym jeszcze na granatowy zamsz, ale do tego kursy walut musiałyby przestać wariować. Edit: Skasowałem omyłkowo oryginalne zdjęcie, więc przy okazji edycji/poprawy dorzuciłem tam dodatkowe fotki. Cytuj
maciato Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Edit: Dodatkowe zdjęcia. dziękuję, są bardzo fajne. Cytuj
damiance Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Uploaded with ImageShack.us Cytuj
Velahrn Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Jakie to zwierzątko z radością oddało swoje życie, byś miał te buty ? Cytuj
damiance Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 i krowa (obcas, podeszwa) - dla ścisłości Cytuj
WhiskeyPapa Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 @damiance - Buty, które wywalają z kapci. Cytuj
eye_lip Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Dziś C&J: a wczoraj i ostatnio najczęściej TJ'e.. Cytuj
damiance Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 widzę że testujesz ostro Cytuj
Ernestson Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 widzę że testujesz ostro Na budowie Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Haratasz nimi w gałę czy co? Cytuj
eye_lip Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Robiłem rozładunek i załadunek mebli z pierwszego piętra do wozu a później do garażu. Dwie szafy, wersalki, jakieś żelastwo itp. Sprawdzają sie bardzo dobrze, do tego stosuję je jako buty kontraktowe na tzw "melanż". Cytuj
Jan Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 stosuję je jako buty kontraktowe na tzw "melanż". Wiedziałem, moje często wyglądają identycznie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi