Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cordovan łatwo się rysuje i drapie, ale podobno łatwo go przywrócić do ładnego stanu.

Tak właśnie jest z tą skórą i to jest element jej magii. Wystarczy, że Filip przez kilkadziesiąt sekund przejedzie po zarysowanych miejscach średnio twardą szczotką z włosia i rysy znikną. Sprawdzone wielokrotnie w praktyce. Oczywiście nie należy traktować butów potłuczonym szkłem, gwoździem, nożem itp., ale zdolność cordovanu do przyjmowania 'ciosów na klatę' w porównaniu nawet z bardzo dobrą skórą cielęcą robi duże wrażenie.

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nawiązując do cordovanów... co sądzicie o mokasynach z frędzlami? tzn. tessel mocs? Dla mnie wzorcowy model właśnie ze skóry cordovan proponuje Ralph Lauren dla którego buty te wykonuje najprawdopodobniej Crockett&Jones.. zdjęcie w załączniku ;]

post-2956-136589219653_thumb.jpg

Opublikowano

@maciato - Dobrze, wieczorem wyedytuję poprzedni post i wkleję coś jeszcze. Zdjęcia nie są z dzisiaj (choć buty dziś na nogach), bo w miarę normalny aparat tylko miewam, więc wykorzystuję okazje.

@constantin - Dzięki, ja zapolowałbym jeszcze na granatowy zamsz, ale do tego kursy walut musiałyby przestać wariować. :evil:

Edit: Skasowałem omyłkowo oryginalne zdjęcie, więc przy okazji edycji/poprawy dorzuciłem tam dodatkowe fotki.

Opublikowano

Robiłem rozładunek i załadunek mebli z pierwszego piętra do wozu a później do garażu. Dwie szafy, wersalki, jakieś żelastwo itp. Sprawdzają sie bardzo dobrze, do tego stosuję je jako buty kontraktowe na tzw "melanż".