Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
25 minutes ago, Whitesnake said:

Piękne! Mam wrażenie, że buty w dużym rozmiarze wyglądają najlepiej właśnie na tym kopycie. 

Kopyto F a buty szyte przez Atylle. Zamówienie złożyłem u Karla z Ascot Shoes i jestem bardzo zadowolony. MTO przez niego to sama przyjemność bo sam jest kolekcjonerem butów i ma kilkaset par więc rozmowa jest zupełnie inna niż z szeregowym sprzedawcą w sklepie. Do tego dostałem po znajomości bardzo preferencyjna cenę za buty i prawidła. Karl twierdzi że buty od Vassa dopasowują się do stopy przez pierwsze 10 założeń. Mam szczęście bo moje pasują jak ulał od pierwszego założenia. Bardzo dobrze opinają kostkę i nigdzie nie uciskają co bardzo cieszy.

Skóra jest przepiękna, buty dopasowane idealnie, praktycznie na poziomie bespoke. F to zdecydowanie moje kopyto i cieszę się że w końcu znalazłem kopyto Vassa dla siebie.

Mój brat uwielbia buty od Vassa i preferuje je od butów od Kielmana czy Johna Lobba.

39844F7E-8E97-4F37-A287-BD2D226D6B48.jpeg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano
W dniu 9.01.2018 o 13:18, rumcajs43 napisał:

Springsteen to ma bespoke i dlatego mu nie odstają ;) Problem jest to, że ciężko je gdzieś w Polsce przymierzyć, a rozmiarówka USA to przeważnie od E w górę - stopę mam szczupłą :(

To w takim razie poproszę o raport w maju ;)

W Polsce można je przymierzyć w Faster Dogu na Marszałkowskiej, ale nie wiem, czy mają je aktualnie na stanie...

Opublikowano
4 godziny temu, Beny23 napisał:

Mój brat uwielbia buty od Vassa i preferuje je od butów od Kielmana czy Johna Lobba.

Wpis godny polemiki, ale to niewłaściwy wątek ;) . Uwielbiam buty Vass'a - szczególnie lubię kopyto F - mam jednak wrażenie, że bliżej im do RTW niż bespoke. Może dlatego, że nie trafiłem tak bardzo w kopyto jak Ty i nawet F lekko mnie uciska tu i ówdzie. 

Tym bardziej gratuluje - fajnie znaleźć RTW/MTM pasujące jak bespoke. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
On 1/10/2018 at 0:42 PM, Wuj said:

@Beny23

sztos po trzykroć!!! Co to za skóra?  

I parkiet też przepiękny:) W USA też takie mają, czy jesteś w PL?

Skóra to cielak z Tannerie d’Annonay. Bardzo mięsista i sprężysta. Myśle że bardzo ładnie będzie się patynowała. Żadnej chemii jeszcze nie nakładalem. Buty są prosto z pudełka. Z Saphirem myśle że może być tylko lepiej ;)

Parkiet jest w penthouse na 5tej Aleji na Manhattanie ale adresu nie zdradzę ze względu na anonimowość właściciela który jest moim przyjacielem.

Opublikowano
5 minut temu, Pawel_S napisał:

Co to za buty? Zauważyłem, że czarne brogsy nie cieszą się popularnością na forum, a te są bardzo ładne.

Meermin. Ja tam lubię czarne buty, niespecjalnie wierzę w blogerskie prawdy objawione w rodzaju "tylko 4 in hand", "brązowe buty" itd. 

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

[quote post="271803" timestamp="1515660512" name="Zajac Poziomka" userid="5706" (...) niespecjalnie wierzę w blogerskie prawdy objawione w rodzaju "tylko 4 in hand", "brązowe buty" itd. 

Dobrze to ująłeś, myślę podobnie i mam czarne brogsy w planach zakupowych :)

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 godzinę temu, Beny23 napisał:

TGIF

@theMakowski

Bardzo ładny medalion w tych brogsach. Co to za buty i jak miękki jest ten zamsz?

Loake 202 Ds ? zamsz średnio miękki, mógłby być delikatniejszy, za to wygodne od pierwszego wyjścia

• Oceniam pozytywnie 1