mr.vintage Napisano 25 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2018 9 godzin temu, Cineos napisał: Michał chyba wspominał, że jest to bawełna od TM, ale wszyswki brakowało we wcześniejszych koszulach i marynarkach. Pamiętam, że jak mierzyłem marynarki z letniej kolekcji to nie mogłem się doszukać wszywki od wewnątrz jak u innych sprzedawców. Wszywek nie stosujemy, ale potwierdzam, że w koszulach są to tkaniny Tessitura Monti, choć skrót TM może sugerować Thomasa Masona, albo Tomka Milera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 25 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2018 @mosze Nie zgodzę się. Mierzyłeś je? Może coś im nie pykło w szwalni bo zdecydowanie na długość była lepsza niż letnie kolekcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2018 Mierzyłem 48 i 50 z poprzedniej kolekcji. Zwróć uwagę, że jeśli sam oglądasz się w lustrze i stoisz blisko niego, to masz złudzenie, że marynarka jest dłuższa (patrzysz na nią z góry). Potrzebny jest odpowiedni dystans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 25 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2018 No właśnie. Ta była wyraźnie dłuższa od letnich i sięgała mi praktycznie do końca pośladków/rozporka. Co jest przyznaję dziwne na ten rozmiar, dlatego piszę w kategoriach ciekawostki:) W 50 rękawy były wyraźnie za długie. W talii 48 też lepiej, ale już trochę przyciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2018 Nie chcę się upierać, ale to pomyłka Twoja lub szwalni. Długość marynarki nie jest łatwo ocenić, jeśli stoisz przed lustrem w małej przymierzalni. Rękawy to akurat mogli wydłużyć - dziurki nie są przecięte, skrócenie nie stanowi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 25 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2018 Z opuszczonymi rękami widać dokładnie gdzie się kończy marynarka. Różnica na tym egzemplarzu w stosunku do letnich jest wyraźna. Mierzyłem i tę nową i letnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 3 godziny temu, mr.vintage napisał: Wszywek nie stosujemy, ale potwierdzam, że w koszulach są to tkaniny Tessitura Monti, choć skrót TM może sugerować Thomasa Masona, albo Tomka Milera Można wiedzieć dlaczego? Skoro możecie się pochwalić użyciem takiej tkaniny dlaczego nie stosować wszywki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 Może ktoś potwierdzić jak z długościami marynarek?W tabeli rozmiarów nic się nie zmieniło...Przy 188 wzrostu, letnia kolekcja była jak z młodszego brataWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 @werter Moim przypadkiem się nie kieruj bo ja sam jestem zdziwiony, że w ogóle mierzyłem rozmiar 48:) Tak, poprzednie kolekcje były jak z młodszego brata przy moim wzroście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nejfan Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 Nie od dziś wiadomo że ta kolekcja nie wygląda korzystnie na niższych i wyższych osobach. Pani z salonu tłumaczyła to chęcią wpasowania się w najpopularniejszą sylwetkę by zapewnić odpowiednią sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 Na blogu Mr.V kilkukrotnie padły pytania o długość marynarek - zgodnie z informacją od Mr.V w kolekcji zimowej są one dłuższe o 1 cm od tych z letniej, tak więc rozmiar 48 ma 74 cm długości (tabele rozmiarowe na stronie Lancerto nie zostały jeszcze poprawione). Obserwacja, że nowa kolekcja leży lepiej od letniej na osobach o wzroście z górnej granicy rozmiarówki nie musi się zatem mijać z prawdą. Sporo zależy od proporcji samej marynarki - mam jedną z MD która ma 73 cm ale nie razi (za bardzo), bo ma dobrze dobrane proporcje. Przy moich 182 cm wolałbym, rzecz jasna, 75 czy 76 cm, ale 74 też ujdzie, więc przy pierwszej okazji zajrzę do Lancerto z pewnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 9 godzin temu, Cineos napisał: Można wiedzieć dlaczego? Skoro możecie się pochwalić użyciem takiej tkaniny dlaczego nie stosować wszywki? Takie podejście ma marka Lancerto od początku istnienia. Wiele marek europejskich również nie chwali się pochodzeniem tkanin, choć są z "dobrego" źródła. Po prostu chcą by ich produkt sam się bronił, bez podpierania się dodatkowymi emblematami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 1 godzinę temu, mr.vintage napisał: Takie podejście ma marka Lancerto od początku istnienia. Wiele marek europejskich również nie chwali się pochodzeniem tkanin, choć są z "dobrego" źródła. Po prostu chcą by ich produkt sam się bronił, bez podpierania się dodatkowymi emblematami. Po pierwsze mam garnitur Lancerto z 2010 (ślubny) i jest tam wszywka producenta materiału. Ja uważam że marketingowo brak wszywek wobecnych kolekcjach to jest jednak błąd. Obracamy się w kategorii RTW gdzie klient lubi mieć świadomość skąd pochodzi materiał i porównać się do np. SuSu, a Lancerto&Mr.V aspiruje moim zdaniem to takiego segmentu jak SuSu (Premium/Sartorial RTW). Argument, że produkt obroni się sam jest dobry gdy to klient miał świadomy udział w wyborze materiału (MTM, Bespoke). Widzisz, że tutaj ludzie sami o to pytają, bo to taki rodzaj zdrowego snobizmu i część obecnej mody na docenianie i rozpoznawanie konkretnych manufaktur tkanin. Na tle innych producentów to byłby też wyróżniający na plus detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 39 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: Obracamy się w kategorii RTW gdzie klient lubi mieć świadomość skąd pochodzi materiał i porównać się do np. SuSu, a Lancerto&Mr.V aspiruje moim zdaniem to takiego segmentu jak SuSu (Premium/Sartorial RTW). Takich świadomych klientów jest może 5%. Pozostałe 95% nie wie co taka wszywka oznacza i niespecjalnie ich to interesuje. Na polskim rynku problemem jest też to, że wojna na promocje pomiędzy markami skutecznie dewaluuje znacznie takich detali, a bywa tak, że zamiast pomagać, utrudnia sprzedaż. Bo jeśli klient widzi np. w Bytomiu czy Lavardzie garnitur z wszywką VBC za 499 zł na wyprzedaży i zobaczyłby garnitur z wszywką VBC w Lancerto za 1499 zł, to sobie pomyśli "przecież to ta sama tkanina, a cena 1000 zł wyższa". Już ktoś u mnie na blogu pisał, że widział marynarki Mango z wełny VBC za 230 zł, dodając do tego argument, że nasze marynarki są za drogie, skoro inna firma sprzedaje "podobne" cztery razy taniej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 2 godziny temu, O.v.K. napisał: Na blogu Mr.V kilkukrotnie padły pytania o długość marynarek - zgodnie z informacją od Mr.V w kolekcji zimowej są one dłuższe o 1 cm od tych z letniej, tak więc rozmiar 48 ma 74 cm długości (tabele rozmiarowe na stronie Lancerto nie zostały jeszcze poprawione). Wydaje mi sie ze mijasz sie z prawda @O.v.K.. Wydluzenie marynarek o 1cm nastapilo juz przy zeszlorocznej kolekcji jesien-zima, przy doszywanych pozniej modeli z tweedu. Wobec tego modele letnie 2018 byly juz dluzsze o 1cm i jesien-zima 2018 powinny miec taka sama dlugosc. Potwierdzisz @mr.vintage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 2 minuty temu, mr.vintage napisał: Takich świadomych klientów jest może 5%. Pozostałe 95% nie wie co taka wszywka oznacza i niespecjalnie ich to interesuje. Na polskim rynku problemem jest też to, że wojna na promocje pomiędzy markami skutecznie dewaluuje znacznie takich detali, a bywa tak, że zamiast pomagać, utrudnia sprzedaż. Bo jeśli klient widzi np. w Bytomiu czy Lavardzie garnitur z wszywką VBC za 499 zł na wyprzedaży i zobaczyłby garnitur z wszywką VBC w Lancerto za 1499 zł, to sobie pomyśli "przecież to ta sama tkanina, a cena 1000 zł wyższa". Już ktoś u mnie na blogu pisał, że widział marynarki Mango z wełny VBC za 230 zł, dodając do tego argument, że nasze marynarki są za drogie, skoro inna firma sprzedaje "podobne" cztery razy taniej. Z ta marynarka Mango to dobre bylo. Tkanina tkaniną ale jest jeszcze konstrukcja i projekt. Marynarki Mango, pomimo ze sa z tkanich VBC czy Marlane sa jednak beznadziejne- za krotkie, z usztywnieniami jak zbroja, guzik na wysokosci mostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 2 minuty temu, mr.vintage napisał: Takich świadomych klientów jest może 5%. Pozostałe 95% nie wie co taka wszywka oznacza i niespecjalnie ich to interesuje. Na polskim rynku problemem jest też to, że wojna na promocje pomiędzy markami skutecznie dewaluuje znacznie takich detali, a bywa tak, że zamiast pomagać, utrudnia sprzedaż. Bo jeśli klient widzi np. w Bytomiu czy Lavardzie garnitur z wszywką VBC za 499 zł na wyprzedaży i zobaczyłby garnitur z wszywką VBC w Lancerto za 1499 zł, to sobie pomyśli "przecież to ta sama tkanina, a cena 1000 zł wyższa". Już ktoś u mnie na blogu pisał, że widział marynarki Mango z wełny VBC za 230 zł, dodając do tego argument, że nasze marynarki są za drogie, skoro inna firma sprzedaje "podobne" cztery razy taniej. Dzięki za wyjaśnienie! Przyjmuję to do wiadomości. Szkoda, że tutaj jednak marketing wygrywa. Ja należę do grupy, która polecała Lancerto "zanim stało się to modne" No i przy okazji gratulacje kolejnej świetnej kolekcji! Czy masz może poradę dla osoby o 185cm wzrostu i 104 w klatce ? Czy 52 będzie dostatecznie długa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 @adamW Zerknąłem na komentarze na blogu i tam @mr.vintage się wypowiedział w tym temacie: "74 cm przy rozmiarze 48. Tabela nie została zaktualizowana, już zwróciłem uwagę obsłudze sklepu www." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 Wg mnie to jednak z metkami jest tak, że mniej sławny "grzeje' się w cieniu tego bardziej sławnego. Na pomijanie metek producentów decydują się firmy z górnej półki, o ugruntowanej pozycji. Polskie firmy do takich nie należą i powinny metki stosować. Czytałem jednak, że producenci wysokiej klasy materiałów mają dodatkowe wymagania przy umieszczaniu metek i być może nie zawsze te wymagania można spełnić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Dopytam ponownie!Skoro L. zależy na większej sprzedaży, to dlaczego nie wprowadzi rozmiarówki 98, 102, 106, 110...? Dla osób nieco wyższych niż 182 cm.Ja kupiłbym już przynajmniej 2-3 marynarki, a tak idę do konkurencji.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nejfan Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 5 minut temu, werter napisał: Dopytam ponownie! Skoro L. zależy na większej sprzedaży, to dlaczego nie wprowadzi rozmiarówki 98, 102, 106, 110...? Dla osób nieco wyższych niż 182 cm. Ja kupiłbym już przynajmniej 2-3 marynarki, a tak idę do konkurencji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk bo rozkładu normalnego nie oszukasz 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranciszekMaurer Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 1 godzinę temu, werter napisał: Skoro L. zależy na większej sprzedaży, to dlaczego nie wprowadzi rozmiarówki 98, 102, 106, 110...? Dla osób nieco wyższych niż 182 cm. Pewnie dlatego, że i tak panuje moda na kuse marynarki, panie w sklepie wszystkim mówią, że długość jest dobra, bo dłuższa marynarka skracałaby sylwetkę i te marynarki sprzedają w sklepach również wyższym. Świadomych jest wciąż nie tak wielu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 O ile piękniej i atrakcyjniej cenowo by wyglądała marynarka ta https://www.lancerto.com/marynarka-edynburg-13407.html gdyby była po prostu zielona tak jak ta https://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-zielony-gładki/C1258.html?cgid=Jackets&prefn1=collectionID&prefv1=fallwinter Cena oczywiście tej od susu przesadna no ale... Oczywiście moje osobiste wrażenia i gusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Ta SuSu niezbyt mi sie podoba. Kolor bardziej brazowy niz zielony. W Lancerto masz piekna butelkowa zielen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 3 godziny temu, werter napisał: Skoro L. zależy na większej sprzedaży, to dlaczego nie wprowadzi rozmiarówki 98, 102, 106, 110...? Dla osób nieco wyższych niż 182 cm. Każdej firmie zależy na dobrym interesie, a nie na większej sprzedaży. Na pewno rozmiarówka jest starannie przemyślana. Firma bazuje (jak się domyślam i z tego, co wiem) na jakichś pomiarach populacji oraz historycznych statystykach sprzedaży. Skoro stosuje model "limitowana kolekcja - zero przecen", to przy relatywnie małym wolumenie sprzedaży nie może sobie pozwolić na oferowanie skrajnych rozmiarów, bo albo musi uszyć śladowe ilości (co się nie opłaca), albo zostanie z niesprzedanym towarem (co się też nie opłaca). Jesteś wysoki - spadaj na drzewo, czyli idź do konkurencji albo kup coś ze standardowej kolekcji. 22 minuty temu, adamW napisał: Ta SuSu niezbyt mi sie podoba. Kolor bardziej brazowy niz zielony. W Lancerto masz piekna butelkowa zielen. Również uważam, że marynarka Lancerto jest bardzo ładna kolorystycznie i bije SS na głowę (zakładając, że kolory na zdjęciach są wiernie oddane). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi