Runior Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 Ja może bym się i skusił na Arubę, ale wolałbym przed zakupem przymierzyć, a jakoś nie mam serca ganiać kurierów tam i z powrotem. Cytuj
25kamil25 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2020 Miał ktoś do czynienia z poprawkami krawieckimi, które są zlecane w salonie w Pasażu grunwaldzkim we Wrocławiu? Niepokoją mnie dziwnie niskie ceny tych przeróbek. Cytuj
Xellon Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2020 Czy któryś z tych 3 garniturów nadaje się na garnitur ślubny ? 1.https://www.lancerto.com/pl/garnitur-lantan-ga001117000016-granat.html 2.https://www.lancerto.com/pl/garnitur-granatowy-laredo-ga001218000002-granat.html 3.https://www.lancerto.com/pl/garnitur-granatowy-raveno-ga001217000009-granat.html Cytuj
Egonax Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2020 @Xelion szukałbym czegoś mniej wyrazistego. Trzeci z linku odpada. Drugi ma dobry odcień. Wszystkie niestety nadają się na mniej oficjalne wydarzenia. Poniżej zdjęcia z linków, odpowiednio 1 i 2 Poszukaj czego gładkiego, bez tak wyraźnego splotu. Np.: Cytuj
checkeredstripedhawk Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2022 Naszło mnie na napisanie paru słów, gdyż Lancerto do tej pory pasowało mi najbardziej z rodzimych sieciówek. Ciekawią mnie Wasze przemyślenia i opinie, a zacznę od swojej. Od kilku lat siłą tej marki jest kolekcja Mr. Vintage, w której są znakomite tkaniny, wzornictwo i wykonanie. Mam kilkanaście marynarek z tej serii i zawsze rozglądam się za nową, gdy wychodzi kolekcja. Koszule z tej linii też zazwyczaj mają bardzo dobre materiały, które łatwo się prasuje i dobrze znoszą upływ czasu. Kroje i rozmiarówka są mocno ograniczone, ale szczęśliwie się wpasowuję i otrzymuję umiarkowany slim za rozsądną kwotę. Niestety kolekcja najwyraźniej dobiega końca.... a bez niej? Moim zdaniem jest bardzo, ale to bardzo różnie. Kupowałem u nich koszule i spodnie z oferty regularnej. Niektóre chino mają bardzo dobre materiały, dobrze się prasujące i znoszące upływ czasu. Szwy starannie wykończone lamówkami i znowu umiarkowany slim jeśli idzie o kroje. Inne zdarzały się jednak z dużo słabszych materiałów, sprawiających kłopoty przy prasowaniu i mających tendencję do utraty koloru, a szwy pociągnięte były zwykłym overlockiem z mnóstwem wystających nitek itp. To samo koszule. Niektóre bardzo dobre, a zdarzało się, że koszula po kilku praniach miała rozklejone mankiety i kołnierzyk... Marynarki i garnitury były w dość szerokim wachlarzu krojów i rozmiarów. Zdarzało się, że ten sam model szyto za równo w rozmiarówce polskiej i uśrednionej, a to akurat dla mnie dobrze bo idealnie wpisywałem się w rozmiar 52 z uśrednionej. Tkaniny były różne, ale generalnie można było łatwo namierzyć naturalny skład z wyłogami na poziomie 9-10 cm. Teraz? W nowej kolekcji sam plastik... Linia Business Mix 50% poliestru... Kolekcja Mr. Vintage znika... Obawiam się, że brakuje nam co raz bardziej rozsądnej sieciówki. A średnia półka niemal nie istnieje. Zaczyna być tak, że do wyboru mamy plastikowe koszmarki lub sartorialne butiki z asortymentem za bardzo duże pieniądze... Ciekaw jestem co zrobią z Próchnikiem przy takim a nie innym kierunku rozwoju Lancerto. Będzie jakość i klasa, a marka zacznie pozycjonować się wyżej czy po prostu dojdzie nam czwarta sieciówka z identycznym asortymentem? (Obok Vistuli, Bytomia i Lancerto) Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2022 @checkeredstripedhawk kolekcja Lancerto i Michała nie znika , o ile dobrze pamiętam pod koniec maja miała być premiera ? Cytuj
checkeredstripedhawk Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2022 Michał pisał na Instagramie już, że ta będzie ostatnia i projekt zostaje zawieszony. Pod koniec maja będzie ostatnia kolekcja. 1 Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2022 W dniu 24.05.2022 o 12:40, checkeredstripedhawk napisał: Od kilku lat siłą tej marki jest kolekcja Mr. Vintage, w której są znakomite tkaniny, wzornictwo i wykonanie. (…) To kolega popłynął… 1 1 Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2022 11 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: To kolega popłynął… No fanem jest ? Cytuj
checkeredstripedhawk Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2022 Ano jestem... cóż poradzić. Pasuje mi ta kolekcja, ale moje zachwyty trzeba poczytywać w kontekście. To nie jest marka premium tylko projekt RTW dla sieciówki, więc i wymagania mam niższe. 2 2 Cytuj
mosze Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2022 Część kolegów ma wysoko zawieszoną poprzeczkę - szyją na miarę, kupują ubrania marek premium - więc taka kolekcja nie jest dla nich niczym szczególnym. Wg mnie na polskim rynku jest to urozmaicenie dla bardziej wymagającego klienta, chociaż na pewno nie jest to jakiś absolutny rarytas - prócz "forumowych" marek butikowych Vistula w serii Lantier też szyła marynarki bez konstrukcji z markowych, włoskich materiałów, np. VBC (nie wiem w jakiej skali, ale widziałem przykłady). Mnie się te marynarki podobały, pewnie bym coś kupił, ale nie wpisuję się w rozmiarówkę (a kupno marynarki w okolicach tauzena w celu poddania jej dość sporym przeróbkom bez gwarancji sukcesu nie ma sensu). 9 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi