Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 10 Listopad 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2017 Yohei Fukuda 5 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 11 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2017 Gaziano & Girling 3 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 12 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2017 Yohei Fukuda 5 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 6 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2017 Clematis Ginza 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milten Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 Korbinian Ludwig Hess 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 Teraz, Milten napisał: Korbinian Ludwig Hess Nowa gwiazda na berlinskiej scenie... Chciałem wkleić dokladnie te same zdjęcia + jeszcze jedno, na którym widać bardzo agresywnie wyrzeźbiony glanek. Mocna rzecz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 Czy to jeszcze są męskie buty (obcas!)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milten Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 @mosze Tak, właściwie jest to wysokość oscylująca wokół mojej ulubionej wielkości obcasa. Dodatkowo obcas został ukośnie ścięty, co z perspektywy pięty podkreśla jej krągłość, a od stron wewnętrznej i zewnętrznej oraz glanka dodaje dynamiki. Szkoda że większość gotowych butów nie posiada tych detali, według mnie łącząc je ze ściętym noskiem i odpowiednio go podnosząc, można uzyskać świetną dynamikę, dzięki której nawet czarne nudne oxfordy nagle wydają się ciekawsze. Dla porównania Fukuda, gdzie zastosowano owe detale i CJ z Handgrade Collection: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 Niestety, ale takie udziwnianie obcasów, to po prostu już nie klasyczne buty. Literatura w tym temacie jest bardzo precyzyjna i jasno podaje, jak powinien wyglądać obcas w męskich butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 7 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2018 Nie przesadzajcie. To bespoke, robi się to co zamawiają. Może ktoś chciał się podnieść o 1 albo 1.5 cm? Dla mnie one też są za wysokie, ale Hiszpanie takie uwielbiają - do flamenco jak znalazł. Weź im wytłumacz, że to nie jest klasyka Kształt kopyta, dynamika, i przede wszystkim piękna kula pięty z obniżeniem zewnętrznej strony pod kostkę, robią niesamowite wrażenie! Życzyłbym bardziej uznanym mistrzom takiej dbałości o szczegóły z uwzględnieniem anatomii (kostka) zamawiającego. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 Dawno już nie gapiłem się tyle czasu z zachwytem na zdjęcie butów. Mają w sobie coś z grafik Eschera. Emiko Matsuda (Foster & Son) wholecut derby. 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 maison corthay 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 1 Luty 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 15 godzin temu, damiance napisał: maison corthay Design godny koszmarków z sieciówek, tylko skóra lepsza i wykonanie bardziej staranne i precyzyjne. Fatalnie wyglądają te buty. 4 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 Przeszycia trochę niepotrzebne, przekombinowane ale samo kopyto to kultowy model Arca. Typowe francuskie kopyto, przeważnie jednak nieakceptowalne w naszej części Europy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 Oj potrafią na tej arce popłynąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 18 godzin temu, damiance napisał: maison corthay Buty dla Zorra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 wiedziałem, że te buty Was poruszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 7 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Design godny koszmarków z sieciówek, tylko skóra lepsza i wykonanie bardziej staranne i precyzyjne. Fatalnie wyglądają te buty. dziękuje za konstruktywny komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 Rascaille 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 4 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 W dniu 1.02.2018 o 17:54, mosze napisał: Buty dla Zorra. W dniu 1.02.2018 o 21:28, damiance napisał: wiedziałem, że te buty Was poruszą 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Aga Prus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 W dniu 6.01.2018 o 18:56, szewc24 napisał: Niestety, ale takie udziwnianie obcasów, to po prostu już nie klasyczne buty. Literatura w tym temacie jest bardzo precyzyjna i jasno podaje, jak powinien wyglądać obcas w męskich butach. Nie ma już z nami szewca, ale ciekawi mnie ten wpis. Jaki jest literaturowy standard męskiego obcasa ? Odnośnie niemęskości tych Korbinianowych to widziałem na YT, że George Cleverly robi bardzo podobne w butach bespoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 2 hours ago, Kamil1987 said: Nie ma już z nami szewca, ale ciekawi mnie ten wpis. Jaki jest literaturowy standard męskiego obcasa ? Odnośnie niemęskości tych Korbinianowych to widziałem na YT, że George Cleverly robi bardzo podobne w butach bespoke. TJ też takie obcasy robił. Dużo angielskich butów bespoke też ma taki obcas. Widocznie inna literatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 3 godziny temu, Kamil1987 napisał: Nie ma już z nami szewca, ale ciekawi mnie ten wpis. Jaki jest literaturowy standard męskiego obcasa ? Odnośnie niemęskości tych Korbinianowych to widziałem na YT, że George Cleverly robi bardzo podobne w butach bespoke. Ciekawostka. Jedna z najbardziej uznanych amerykańskich marek obuwniczych, czyli White's, robi takie obcasy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi