Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 396
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@mosze Tak, właściwie jest to wysokość oscylująca wokół mojej ulubionej wielkości obcasa. Dodatkowo obcas został ukośnie ścięty, co z perspektywy pięty podkreśla jej krągłość, a od stron wewnętrznej i zewnętrznej oraz glanka dodaje dynamiki. Szkoda że większość gotowych butów nie posiada tych detali, według mnie łącząc je ze ściętym noskiem i odpowiednio go podnosząc, można uzyskać świetną dynamikę, dzięki której nawet czarne nudne oxfordy nagle wydają się ciekawsze. 

Dla porównania Fukuda, gdzie zastosowano owe detale i CJ z Handgrade Collection:

Zrzut ekranu 2018-01-07 o 00.25.31.png

Zrzut ekranu 2018-01-07 o 00.31.52.png

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nie przesadzajcie. To bespoke, robi się to co zamawiają. Może ktoś chciał się podnieść o 1 albo 1.5 cm? Dla mnie one też są za wysokie, ale Hiszpanie takie uwielbiają - do flamenco jak znalazł. Weź im wytłumacz, że to nie jest klasyka ;) 

Kształt kopyta, dynamika, i przede wszystkim piękna kula pięty z obniżeniem zewnętrznej strony pod kostkę, robią niesamowite wrażenie! Życzyłbym bardziej uznanym mistrzom takiej dbałości o szczegóły z uwzględnieniem anatomii (kostka) zamawiającego.  

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 3
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przeszycia trochę niepotrzebne, przekombinowane ale samo kopyto to kultowy model Arca. Typowe francuskie kopyto, przeważnie jednak nieakceptowalne w naszej części Europy.

Opublikowano
7 godzin temu, Zajac Poziomka napisał:

Design godny koszmarków z sieciówek, tylko skóra lepsza i wykonanie bardziej staranne i precyzyjne. Fatalnie wyglądają te buty.

dziękuje za konstruktywny komentarz ;)

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 6.01.2018 o 18:56, szewc24 napisał:

Niestety, ale takie udziwnianie obcasów, to po prostu już nie klasyczne buty. Literatura w tym temacie jest bardzo precyzyjna i jasno podaje, jak powinien wyglądać obcas w męskich butach.

Nie ma już z nami szewca, ale ciekawi mnie ten wpis. Jaki jest literaturowy standard męskiego obcasa ? Odnośnie niemęskości tych Korbinianowych to widziałem na YT, że George Cleverly robi bardzo podobne w butach bespoke.

Opublikowano
2 hours ago, Kamil1987 said:

Nie ma już z nami szewca, ale ciekawi mnie ten wpis. Jaki jest literaturowy standard męskiego obcasa ? Odnośnie niemęskości tych Korbinianowych to widziałem na YT, że George Cleverly robi bardzo podobne w butach bespoke.

TJ też takie obcasy robił. Dużo angielskich butów bespoke też ma taki obcas. Widocznie inna literatura. ;) 

Opublikowano
3 godziny temu, Kamil1987 napisał:

Ciekawostka. Jedna z najbardziej uznanych amerykańskich marek obuwniczych, czyli White's, robi takie obcasy:

81QgufsH42L._UX395_.jpg