Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 10 Listopada 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Yohei Fukuda 5 5 Cytuj
Beny23 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 Gaziano & Girling 3 6 Cytuj
Milten Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Korbinian Ludwig Hess 3 3 Cytuj
Whitesnake Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Teraz, Milten napisał: Korbinian Ludwig Hess Nowa gwiazda na berlinskiej scenie... Chciałem wkleić dokladnie te same zdjęcia + jeszcze jedno, na którym widać bardzo agresywnie wyrzeźbiony glanek. Mocna rzecz! 1 Cytuj
mosze Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Czy to jeszcze są męskie buty (obcas!)? 1 Cytuj
Milten Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 @mosze Tak, właściwie jest to wysokość oscylująca wokół mojej ulubionej wielkości obcasa. Dodatkowo obcas został ukośnie ścięty, co z perspektywy pięty podkreśla jej krągłość, a od stron wewnętrznej i zewnętrznej oraz glanka dodaje dynamiki. Szkoda że większość gotowych butów nie posiada tych detali, według mnie łącząc je ze ściętym noskiem i odpowiednio go podnosząc, można uzyskać świetną dynamikę, dzięki której nawet czarne nudne oxfordy nagle wydają się ciekawsze. Dla porównania Fukuda, gdzie zastosowano owe detale i CJ z Handgrade Collection: 1 Cytuj
szewc24 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Niestety, ale takie udziwnianie obcasów, to po prostu już nie klasyczne buty. Literatura w tym temacie jest bardzo precyzyjna i jasno podaje, jak powinien wyglądać obcas w męskich butach. Cytuj
Whitesnake Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Nie przesadzajcie. To bespoke, robi się to co zamawiają. Może ktoś chciał się podnieść o 1 albo 1.5 cm? Dla mnie one też są za wysokie, ale Hiszpanie takie uwielbiają - do flamenco jak znalazł. Weź im wytłumacz, że to nie jest klasyka Kształt kopyta, dynamika, i przede wszystkim piękna kula pięty z obniżeniem zewnętrznej strony pod kostkę, robią niesamowite wrażenie! Życzyłbym bardziej uznanym mistrzom takiej dbałości o szczegóły z uwzględnieniem anatomii (kostka) zamawiającego. 1 3 Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 Dawno już nie gapiłem się tyle czasu z zachwytem na zdjęcie butów. Mają w sobie coś z grafik Eschera. Emiko Matsuda (Foster & Son) wholecut derby. 1 7 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Opublikowano 1 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 15 godzin temu, damiance napisał: maison corthay Design godny koszmarków z sieciówek, tylko skóra lepsza i wykonanie bardziej staranne i precyzyjne. Fatalnie wyglądają te buty. 4 7 Cytuj
arsen Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Przeszycia trochę niepotrzebne, przekombinowane ale samo kopyto to kultowy model Arca. Typowe francuskie kopyto, przeważnie jednak nieakceptowalne w naszej części Europy. Cytuj
eye_lip Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Oj potrafią na tej arce popłynąć Cytuj
mosze Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 18 godzin temu, damiance napisał: maison corthay Buty dla Zorra. Cytuj
damiance Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 wiedziałem, że te buty Was poruszą Cytuj
damiance Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 7 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Design godny koszmarków z sieciówek, tylko skóra lepsza i wykonanie bardziej staranne i precyzyjne. Fatalnie wyglądają te buty. dziękuje za konstruktywny komentarz Cytuj
Profumo Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2018 W dniu 1.02.2018 o 17:54, mosze napisał: Buty dla Zorra. W dniu 1.02.2018 o 21:28, damiance napisał: wiedziałem, że te buty Was poruszą ? Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 W dniu 6.01.2018 o 18:56, szewc24 napisał: Niestety, ale takie udziwnianie obcasów, to po prostu już nie klasyczne buty. Literatura w tym temacie jest bardzo precyzyjna i jasno podaje, jak powinien wyglądać obcas w męskich butach. Nie ma już z nami szewca, ale ciekawi mnie ten wpis. Jaki jest literaturowy standard męskiego obcasa ? Odnośnie niemęskości tych Korbinianowych to widziałem na YT, że George Cleverly robi bardzo podobne w butach bespoke. Cytuj
el-biczel Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 2 hours ago, Kamil1987 said: Nie ma już z nami szewca, ale ciekawi mnie ten wpis. Jaki jest literaturowy standard męskiego obcasa ? Odnośnie niemęskości tych Korbinianowych to widziałem na YT, że George Cleverly robi bardzo podobne w butach bespoke. TJ też takie obcasy robił. Dużo angielskich butów bespoke też ma taki obcas. Widocznie inna literatura. Cytuj
Velahrn Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 3 godziny temu, Kamil1987 napisał: Nie ma już z nami szewca, ale ciekawi mnie ten wpis. Jaki jest literaturowy standard męskiego obcasa ? Odnośnie niemęskości tych Korbinianowych to widziałem na YT, że George Cleverly robi bardzo podobne w butach bespoke. Ciekawostka. Jedna z najbardziej uznanych amerykańskich marek obuwniczych, czyli White's, robi takie obcasy: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi