Gocławianin Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 Godzinę temu, hupio napisał: Zastanawiam się nad zakupem loafersów Boston (tych tutaj: Boston Burgundy Cavalry Calf | Crockett & Jones – Crockett & Jones EU (crockettandjones.com) ) Zdajesz sobie sprawę z tego, że to jest skóra hmm... lakierowana, pokryta plastikową powłoką, a przez to słabo oddychająca i generalnie nie nadająca się do butów letnich? Co do kopyta, to nie znam 314, natomiast stosunkowo szerokie kopyta c&j, to 341 (tu masz loafersy sydney i teign) oraz 325 (cavendish). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2021 Mam loafersy C&J i mierzyłem kiedyś model Boston w swoim normalnym rozmiarze i nie mogłem zmieścić stopy (oczywiście na siłę nie próbowałem) - zdecydowanie jest to najkrótszy but, trzeba brać większy rozmiar, raczej o połówkę, ale tu już zgaduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2021 Potwierdzam - mam zamszowe Bostony 7.5 i jest to raczej co najwyżej 7.2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2021 Cóż, jednak nie kupimy C&J przez oficjalną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 25 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2021 W dniu 23.05.2021 o 18:19, Zajac Poziomka napisał: Cóż, jednak nie kupimy C&J przez oficjalną stronę. @Zajac Poziomka, nie wiem, czy to nie przez kooperację z Bergiem? Swoją drogą ostatnio Berg oferował sprowadzenie butów w sporo niższej cenie, niż wynikałoby to z aktualnego kursu walut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 26 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2021 W dniu 25.05.2021 o 09:07, musa19 napisał: @Zajac Poziomka, nie wiem, czy to nie przez kooperację z Bergiem? Swoją drogą ostatnio Berg oferował sprowadzenie butów w sporo niższej cenie, niż wynikałoby to z aktualnego kursu walut. Z tego co mi odpowiedział ich support, otworzyli sklep dla tych krajów, w których wcześniej popularny był mail order, z Polski mieli bardzo mało zamówień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek. Napisano 29 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2021 Cześć, Czy kojarzy ktoś jakiej skóry używało CJ do produkcji butów dla Peal and Co? Chodzi mi o pochodzenie cordovanu. Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2021 Horween, niczego innego bym się nie spodziewał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2021 Tak: https://www.brooksbrothers.com/Peal-Co.®-Cordovan-Brogue/MH00471,default,pd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 30 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2021 Informacyjnie - na showroom z kodem save20 rabat 20% m.in. na buty C&J. Na niektóre modele wychodzi to trochę taniej niż w Bergu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 Trzeba trochę podbić temat, bo spadł już na drugą stronę wątku😉 Takie mi się coś przytelepało ze Zjednoczonego Królestwa... Takie podwójne szczęście... bo karton/tektura w dzisiejszych czasach, o czym wiedzą ludzie siedzący w branży, iście na wagę złota😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. musa19 Napisano 15 Wrzesień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 Ktoś mógłby powiedzieć, że czarne, gładkie full brogue derby, w dodatku jeszcze, o zgrozo😱, na podeszwie dainite to jakieś dziwadło, którego nie idzie dopasować do żadnego stroju - moim jednak zdaniem taki but świetnie gra do granatowego lub szarego garnituru roboczego, tudzież zestawu koordynowanego, gdy okoliczności przyrody pozwalają poluzować kijek tkwiący w pośladkach. Osobiście bardzo to lubię😉 Jakiś czas temu do piachu poszły stare Loake, których postanowiłem nie ratować więc ich miejsce zajęły Swansea (alternatywą były czarne AS Moore, no ale nie ma, a ja świetnie dogaduję się z C&J). Teraz trochę przyspamuję... 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. musa19 Napisano 15 Wrzesień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 W drugim pudełku Pembroke, czyli jak dla mnie kwintesencja C&J - zawsze tę firmę utożsamiałem przede wszystkim z tym modelem, ale nigdy jakoś nie mógł do mnie trafić - albo nie było mnie na te buty stać, albo nie było rozmiaru, albo takiego koloru, jak chciałem, albo... zawsze coś. W końcu są, bo zwolniło się dla nich miejsce w szafce na buty😀 Na koniec taki szybki rzut oka na dwa podobne, a jednak różne pary obuwia. 23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 @musa19gratulacje buty wyglądają świetnie, zdradzisz źrodło? Ja ostatnio zrezygnowałem z zakupów w UK jak policzyłem koszty jakie dochodzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 Ładne buty. Moore wkrótce będą znów dostępne. Poza tym można je szukać w jednym miejscu w UE. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 @Pawcio, buty zamawiał dla mnie E. Berg. Nawet szybko poszło, bo raptem dwa tygodnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 @musa19 możesz proszę podać jakie aktualnie mają ceny w Bergu? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 Nigdzie ich nie widzę na stronie, zamawiacie je przez telefon/mail ? Można później zamienić nietrafiony rozmiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 5 godzin temu, bratdominik napisał: Ładne buty. Moore wkrótce będą znów dostępne. Poza tym można je szukać w jednym miejscu w UE. Po różnych perypetiach z AS, jakoś straciłem do nich serce. 4 godziny temu, DeanM napisał: @musa19 możesz proszę podać jakie aktualnie mają ceny w Bergu? 2390 Pembroke, 2490 Swansea - takie ceny były "na metce". 2 godziny temu, MarkizDeSade napisał: Nigdzie ich nie widzę na stronie, zamawiacie je przez telefon/mail ? Można później zamienić nietrafiony rozmiar ? Zawsze zamawiam telefonicznie. Jeżeli dany model buta Berg ma w swojej ofercie, to jego sprowadzenie nic nie kosztuje i nie wiąże się z żadnym zobowiązaniem. Przy butach, których nie ma w standardowej ofercie proszą o 10% zaliczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kuba Napisano 16 Wrzesień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2021 Skoro wątek się ożywił to również wrzucę swój nabytek z ostatnich tygodni 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakowiak Napisano 22 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2021 Czołem. Mam pytanie czy rozmiarówka C&J pokrywa się z rozmiarówką Loake? Noszę Loake w rozm. 8.5F i z C&J nie miałem dotąd styczności a chciałbym nabyć trzewiki Harlech. Z góry dziękuję za pomoc. Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 23 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2021 @Krakowiak, to zależy od kopyta - nawet w obrębie tej samej marki, np. w C&J i Vass wygodne, pasujące na moje stopy buty mają w zależności od kopyta rozstrzał pół numeru. Gdybym miał jednak generalizować to jeżeli nie masz przesadnie szerokiego/wysokiego podbicia, buty w tym samym rozmiarze powinny być ok (oczywiście trzeba uwzględnić fakt, że niektóre osoby kupują, co do zasady, trzewiki o pół rozmiaru większe*). *U mnie akurat, a propos C&J, trzewiki Islay i chukka Tetbury mam o pół rozmiaru mniejsze niż pozostałe buty tego producenta😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakowiak Napisano 23 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2021 Dzięki za odpowiedź. Precyzując, chciałbym poznać odpowiedź dotyczącą kopyta 024 Loake (np. Chester) zestawionego z 341 C&J (Harlech) lub ew. 325 (Coniston). Może ktoś z Was użytkuje oba modele i podzieli się wrażeniami😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 23 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2021 7 godzin temu, Krakowiak napisał: Dzięki za odpowiedź. Precyzując, chciałbym poznać odpowiedź dotyczącą kopyta 024 Loake (np. Chester) zestawionego z 341 C&J (Harlech) lub ew. 325 (Coniston). Może ktoś z Was użytkuje oba modele i podzieli się wrażeniami😊 Chester i Coniston mam w tym samym rozmiarze 10. Na długość są myślę, że w miarę podobne, ale Chester jest w czubku trochę szerszy i tym samym bardziej obszerny. Coniston jest na styk, myślę nad lekkim rozbiciem, ale niekoniecznie na długość, a bardziej na szerokość w czubku. Wszystko trochę zależy od indywidualnej budowy stóp, palców itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 23 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2021 U mnie z kolei Loake 9, natomiast wszystkie CJ, które mierzyłem pasowały w rozmiarze 9,5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi