JDC Napisano 8 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2022 14 godzin temu, eye_lip napisał: Wygląda jak plastik i tyle, jak je kupiłem to sprzedałem od razu. Tego się obawiałem właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 29 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2022 W Galerii Mokotów w Bergu C&J po 1000 zł za pare to co zostało w związku z likwidacja sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 4 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2022 Byłem 2.05 w GM i trochę jeszcze zostało z mojego rozmiaru UK11. Udało się kupić nieprodukowany już model Rodstock (czarne oxfordy na gumowej podeszwie). Wysłane z mojego MRD-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 13 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2022 Dziś w w Outlecie Berg, Designer Outlet w Gdańsku były 3 - 4 pary butów C&J rozmiary 7.5, 10, 11 w cenach 500 PLN 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 14 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2022 Czyli tyle są naprawdę warte te buty, reszta marketing bondowskich filmów , oraz wszelkiego rodzaju forum internetowych. Te wszystkie wzdychania och, ach etc etc. One nawet nie powinny ustać w jednym rzędzie z vassami czy butami Mistrza TJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Maj 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2022 A jak będą po 100? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2022 2 godziny temu, Manul napisał: Czyli tyle są naprawdę warte te buty, Polemizowałbym, przede wszystkim nie wiadomo, w jakim są stanie. Być może są mocno zmęczone przymierzaniem i w zasadzie są nowe jedynie formalnie. Dodatkowo, jeśli to ostatnie pary przy likwidacji sklepu, to może (nie znam się na tym, robię w innej branży) lepiej wyprzedać towar, niż się z nim bujać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 19 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2022 C&J są warte ile są warte. Świetne buty. A te, które widziałem, były w bdb stanie. Jak znam życie kupi je ktoś, przez przypadek i nawet nie bedzie miał świadomości, że ma parę bardzo dobrych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 19 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2022 W dniu 14.05.2022 o 13:49, eye_lip napisał: A jak będą po 100? To kupię te w rozmiarze UK10 czy UK11 i będę oglądał Die pary były rewelacyjne - szkoda, że w takich rozmiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 21 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2022 Wróciłem jeszcze do Galerii Mokotów sprawdzić co dowieźli i trafiłem na sztyblety (8,5 na gumie). Kopyto może niezbyt smukłe, ale bardzo wygodne. Będą pasowały do dżinsów czy sztruksów. Trochę kremu i odżyły. Obecnie z rozmiarów dominują 10. Przymierzałem rownież czarne chuka, niestety 8 są na mnie przyciasne, więc odpuściłem. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoJoe Napisano 21 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2022 A ktoś inny pytał może o rozmiar 7UK i wie, jak wygląda sytuacja z dostępnymi modelami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 21 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2022 A ktoś inny pytał może o rozmiar 7UK i wie, jak wygląda sytuacja z dostępnymi modelami?Hej, warto zadzwonic do sklepu i podpytać o dostępny asortyment obsługa jest całkiem dobrze zorientowana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 10 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2022 Czy ktoś użytkuje może Bostony w tęgości G? Czy może podzielić się wrażeniami? I drugie (trzecie) pytanie do kogoś kto "obcował" z obiema wariacjami tęgości: czy G zmienia coś jeśli chodzi o długość w stosunku do F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 3 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2022 Dobry kurs funta i nagła potrzeba butów na zimę spowodowały że zrobiłem drugie podejście do C&J. Poprzednie przygody z 314 były niewypałem więc idąc za radami z tego wątku tym razem 365, wydaje się ze jest szansa że się polubimy po rozchodzeniu. Pierwsze wyjście dookoła domu na drzemkę PS. Kupione w robertold.co.uk, super szybka dostawa, bez VAT więc £454. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Grudzień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2022 Nowinka u mnie, nieprodukowane już Norwich na 348, tak jak pierwsze buty z tego postu, także noszone przez Craiga w Bondzie. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 14 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2022 W dniu 3.12.2022 o 22:00, TomekB napisał: Dobry kurs funta i nagła potrzeba butów na zimę spowodowały że zrobiłem drugie podejście do C&J. Poprzednie przygody z 314 były niewypałem więc idąc za radami z tego wątku tym razem 365, wydaje się ze jest szansa że się polubimy po rozchodzeniu. Pierwsze wyjście dookoła domu na drzemkę PS. Kupione w robertold.co.uk, super szybka dostawa, bez VAT więc £454. Jak zrobiłeś to, żeby nie było VAT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 15 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2022 13 hours ago, bratdominik said: Jak zrobiłeś to, żeby nie było VAT? Mieszkam w USA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 27 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2022 Zimowa wyprzedaż do 30%, również online. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 15 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2023 Zbieram się do kupna loafersow Harvard (cordovan, bez podszewki) i mam kilka pytań: 1. Gdzie najlepiej kupic? 25€ za wysyłkę z oficjalnego sklepu wydaje mi się nieco wygórowane. Mogę je zamówić do Polski albo Niemiec. 2. Jaki wybrać rozmiar: to moje pierwsze buty tej marki, w dodatku unlined. Z reguły noszę 8 (vass u, carmina forest, yanko, loake capitol), mam raczej wąska stopę z nieco podniesionym podbiciem. 3. Macie jakieś wskazówki, porady, wnioski dotyczące tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 15 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2023 Godzinę temu, Servetch napisał: Mogę je zamówić do Polski albo Niemiec. Jeśli nic się nie zmieniło, to oficjalny sklep nie ma wysyłki do Polski. Ten model widziałem też w hiszpańskim fulham.es 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2023 3 godziny temu, Servetch napisał: 3. Macie jakieś wskazówki, porady, wnioski dotyczące tego modelu? Nie, ale radzę przymierzyć. Mam 3 pary loafersów C&J i rozmiarowo to były trzy porażki. Najpierw kupiłem rozmiar 8, długie kopyto (nominalnie noszę 8.5, ale przy wydłużonym kopycie mieszczę się w 8). Obecnie te buty są jak skarpeta, ale rozchodzenie wymagało jakichś dwóch lat intensywnego używania. No to kolejne kupiłem 8.5 i tu zdziwienie, są luźne - nie spadają z nogi, ale wyraźnie lepszy byłby rozmiar 8. Wszystkie trzy pary kupiłem okazyjnie i nie mogłem wymienić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jakub_kleofas Napisano 29 Kwiecień 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2023 CJ Sandhurst. Kupione dzisiaj na Jermyn Street. Przez pół dnia chodzenia po turystycznych miejscówkach (i targania ich w ogromnej torbie jaką dano mi w sklepie), moje wysłużone cichobiegi Vansa trochę mnie poobcierały. Wtedy postanowiłem, że zweryfikuje legendy o wygodzie butów CJ od pierwszego założenia. No i okazało się to prawdą - praktycznie bez otarć zrobiłem w nich kolejne 10 tys. kroków dzisiejszego dnia. Ku mojemu zaskoczeniu ta para CJ, jest w tęgości E i rozmiarze 9. Mam bardzo wysokie podbicie i na ogół celuje w tęgosci G lub H. Dla porównania dwa pierwsze spacery w Vassach na kopycie BP (w rozmiarze 43) tak dały mi popalić, że dwa tygodnie nie mogłem później na nie spojrzeć. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 24 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2023 na stronie C&J w doborze rozmiarówki są jakieś wg mnie dziwne dane poniżej link https://eu.crockettandjones.com/pages/fitting-guide oraz screen w załączniku wychodzi na to że stopa 26.4 to aż 42.5 gdzie w angielskie rozmiarówce (np Cheaney) było to 41,5 Pytanie do użytkowników jak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Listopad 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2023 Jak to jest? Jak w każdych innych butach, ale nie jak na stronie CJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 25 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2023 @spiryt, 41,5 powinno być ok, 42,5 na pewno będą za duże. Ja mam stopy 26,8-27 i noszę rozmiar 42. Gdybym miał wąską stopę, to rozmiar 41,5 dla mnie byłby idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi