mayor Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Najlepszy ,najtańszy,najskuteczniejszy jest Aceton.,Tylko dosłownie czysty techniczny, a nie ten "aceton" do damskich paznokci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Tak. Idźmy na całość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Godzinę temu, mayor napisał: Najlepszy ,najtańszy,najskuteczniejszy jest Aceton.,Tylko dosłownie czysty techniczny, a nie ten "aceton" do damskich paznokci Czyści wosk aż do surowej skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Czy stosujesz go zgodnie z instrukcją, to znaczy rozcieńczasz go wodą 1:1? Stosuję między innymi Burgol Schuhreiniger i moim zdaniem ma podobną moc zmywania wosku jak Cleaning Lotion. Rozcieńczałem z wodą, nie wiem czy dokładnie 1:1, czy może więcej wody było. Lustra nie ruszył, co w tym przypadku mi nie przeszkadza bo lustro ładnie się trzyma - ale co na przyszłość? Jakoś trzeba ten czubek też kremować Trochę bałbym się traktować buty renomatem co miesiąc / dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Możesz zacząć renomatem aby zebrać wierzchnią warstwę kremu a skończyc clenerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinis Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 Czy chodzenie po suchych zamarznìetych chodnikach, ale grubo posypanych solą jest niezdrowe dla buta? Mam taką sytuację, że nie muszę dużo przebywać w ciągu dnia na dworze, więc nie marznę w półbutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 Trzeba tylko uważać na asfalt posypany solą. Buty niespecjalnie są do tego przeznaczone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 11 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2019 Czy chodzenie po asfalcie posypanym solą różni się czymś od chodzenia po chodniku posypanym solą? Że tak nawiąże do postu@xkoziol. Nie unikniesz zimą kontaktu buta z solą, a jakoś chodzić trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leppard Napisano 11 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2019 Post @Servetch jest chyba podszyty odrobiną wysublimowanego żartu (szydery ). Przynajmniej ja tak go odebrałem. Mnie też "dziwią" posty typu: "kupiłem buty takie i takie, użyłem kremu, wosku, nanoprotektora i ... chgw czego jeszcze. Ale w prognozie pogody zapowiadają opady deszczu, śniegu z deszczem i śniegu. Na ulicach i chodnikach sypia piasek z solą. Czy mogę wyjść w moich butach na zewnątrz?" Nie, nie możesz, buty należy postawić na domowym ołtarzyku i oddawać im cześć - od czasu założyć na nogi, strzelić fotkę i do neta wrzucić . Buty stworzono chyba po to by w nich chodzić (niezależnie od warunków) i by chroniły stopy/nogi człowieka przed niekorzystnymi warunkami zewnętrznymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 11 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2019 @Leppard, do wszystkiego trzeba podchodzić z dystansem i zrozumieniem. Flaszka też jest po to, żeby ją wypić, mimo wszystko jednak, kiedy się skończy, to trochę żal😉 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinis Napisano 13 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2019 Przetarłem szwy na czubkach. Jak wygląda naprawa i jaki jest mniej więcej koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2019 8 minut temu, sinis napisał: Przetarłem szwy na czubkach. Jak wygląda naprawa i jaki jest mniej więcej koszt? Nic nie musisz z tym robić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 13 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2019 32 minuty temu, sinis napisał: Przetarłem szwy na czubkach. Jak wygląda naprawa i jaki jest mniej więcej koszt? Można buty dać podzelować.Zanieś do szewca,koszt usługi niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 13 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2019 1 godzinę temu, sinis napisał: Przetarłem szwy na czubkach. Jak wygląda naprawa i jaki jest mniej więcej koszt? Jeżeli podeszwa się nie rozwarstwiła to najlepiej podzelować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hippe Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 zelowanie przedniej części buta od 50zł za parę w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Nowak Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Cześć! Mam nadzieje, że pytam w dobrym dziale:)https://allegro.pl/oferta/prawidla-do-butow-cedrowe-drewniane-40-41-massido-7207620832?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed Czy te prawidła są dobrej jakości i godne polecenia😊? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Jeśli dostaniesz takie jak na zdjęciach i dobrze dobierzesz rozmiar to będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 W tej cenie brać śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Ja mam takie, są OK, choć przyznaje że nie porównywałem z droższymi. Potrafią się nieznacznie różnic rozmiarem no i dokładność wykonania nie jest na najwyższym światowym poziomie. Dla mnie mogą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedwae Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 nawiązując do postu Mateusza, jak wtedy dobrać prawidłowy rozmiar prawideł? odnosząc się do aukcji: EU 42-43 (27,5-28,5 cm) EU 44-45 (28,5-29,5 cm) gdy noszę rozmiar 28,5cm to który zakres prawideł wybrać? te większe czy mniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rupoyter Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Ja bym zrobił tak: jeśli prawidła kupujesz do trzewików bądź innych wysokich butów to wziąłbym ten mniejszy rozmiar jako że do trzewików zazwyczaj powinno dobierać się prawidła nieco mniejsze (ja mam do trzewików roz. 40 prawidła roz. 39) Jeśli natomiast prawidła kupujesz do półbutów lub innych niskich butów to wziąłbym ten większy rozmiar. Dodatkowo należy dodać, że ten większy rozmiar prawideł może po czasie nieco rozciągnąć skórę buta, a co za tym idzie - rodzi się pytanie czy but jest na Ciebie idealny, nieco za duży lub nieco za mały. Decyzję podjąłbym na podstawie odpowiedzi na dwa wyżej opisane problemy. Pozdrawiam🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 @xkoziol coś taki zdziwiony? Co Ty od wczoraj na forum? Dżizassssss.... jaki gość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 18 minut temu, rupoyter napisał: Ja bym zrobił tak: jeśli prawidła kupujesz do trzewików bądź innych wysokich butów to wziąłbym ten mniejszy rozmiar jako że do trzewików zazwyczaj powinno dobierać się prawidła nieco mniejsze (ja mam do trzewików roz. 40 prawidła roz. 39) Jeśli natomiast prawidła kupujesz do półbutów lub innych niskich butów to wziąłbym ten większy rozmiar. Dodatkowo należy dodać, że ten większy rozmiar prawideł może po czasie nieco rozciągnąć skórę buta, a co za tym idzie - rodzi się pytanie czy but jest na Ciebie idealny, nieco za duży lub nieco za mały. Decyzję podjąłbym na podstawie odpowiedzi na dwa wyżej opisane problemy. ;Pozdrawiam🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Ależ to skubaniutki rozkmninił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedwae Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 @rupoyter dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi