mosze Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 Raczej bolesno-zatroskana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 @mosze - sugerujesz niestrawność? Nieee! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 3 godziny temu, Koval napisał: Miśku, fajnie, fajnie - ale co to za sroga mina? Jakbym Cię nie znał to pomyślałbym, że właśnie idziesz haracz od pobliskich sklepikarzy zbierać... A daj spokój, trzecia godzina sesji, ile można tych zdjęć robić, który facet by to zniósł? 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Czas szantungu. * Suitsupply * Tyrwhitt * Embassy of Elegance * Poszetka * Benevento * Vass 3 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 18 Czerwiec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Teodor 2 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 19 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2020 Jeden z krawatów "kandydatów" na fotel Prezydenta 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 @Meander lubię brązy i ten garnitur jest świetny. Ale zwróciłem uwagę na poziome marszczenia koszuli na wysokości obojczyków. U mnie pojawiają się one gdy noszę szelki i dla mnie jest to jeden z powodów rzadkiego ich używania. A może błędnie obwiniam za to szelki a problem tkwi w źle dopasowanej koszuli. Jak jest u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 6 godzin temu, Awopiotr napisał: @Meander lubię brązy i ten garnitur jest świetny. Ale zwróciłem uwagę na poziome marszczenia koszuli na wysokości obojczyków. U mnie pojawiają się one gdy noszę szelki i dla mnie jest to jeden z powodów rzadkiego ich używania. A może błędnie obwiniam za to szelki a problem tkwi w źle dopasowanej koszuli. Jak jest u Ciebie? Wiesz co, to nie jest idealnie dopasowana koszula, faktycznie widać nadmiar w klatce. Dodatkowo chwilę wcześniej było jakieś ujęcie gdzie podnosiłem ręce w górę i lekko się zblokowała pod szelkami, także to jest częściowo ich "wina". Natomiast głównie to kwestia tego, że ja nie zauważyłem, że się zmarszczyła, fotograf nie dał znać i została nie poprawiona 🤨 Po dwóch i pół godzinie cykania fot, mogło się zdarzyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gump Napisano 21 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2020 Tommy Shelby wcześniej miał po prostu robotę, i się pomarszczył, to nie wyprasowany manekin😉 Tak mi się skojarzyło, bo poważnie, całościowy look bardzo fajny 💪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 21 Czerwiec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2020 20 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. nejfan Napisano 22 Czerwiec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 16 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 @nejfan Jak oceniasz garnitur z seersuckeru? Zakupiłem białe spodnie z tego materiału od poszetki i są bardzie cienkie i lekkie, na tyle że widać wszystko co noszę pod spodem Garnitur jest podobny? Koszulę też masz z tego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nejfan Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 9 godzin temu, laleczka napisał: @nejfan Jak oceniasz garnitur z seersuckeru? Zakupiłem białe spodnie z tego materiału od poszetki i są bardzie cienkie i lekkie, na tyle że widać wszystko co noszę pod spodem Garnitur jest podobny? Koszulę też masz z tego materiału? Jak doa mnie mega fajny. Mam też te jasne spodnie i je faktycznie trzeba nosić z jasną bielizną. Natomiast ten garnitur jest jak dla mnie kwintesencją lata. Nie prześwituje ale jest na tyle delikatny że go nie czyć na sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 Wg mnie, przenajmniej sądząc ze zdjęcia, materiał jest niezbyt "garniturowy", chyba zwykła bawełna byłaby lepsza. Moje pierwsze wrażenie było takie, że bardziej przypomina kombinezon roboczy. Oczywiście nie mam zamiaru Ciebie obrażać, po prostu wg mnie niezbyt pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99ZdzIs Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 @nejfan co to za koszula (100% len?) i krawat? Niesamowite połączenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 4 godziny temu, mosze napisał: Wg mnie, przenajmniej sądząc ze zdjęcia, materiał jest niezbyt "garniturowy", chyba zwykła bawełna byłaby lepsza. Moje pierwsze wrażenie było takie, że bardziej przypomina kombinezon roboczy. Oczywiście nie mam zamiaru Ciebie obrażać, po prostu wg mnie niezbyt pasuje. Kora nadaje się też na pościel. Ciekawe, czy ten seersucker, to materiał, który swoją lekką trójwymiarową strukturę otrzymuje przez tkanie na przemian pasmami włókien o różnym napięciu (klasyk), czy obróbkę środkami, które go tak specyficznie marszczą (fake). Osobiście nie miałbym problemu z noszeniem takiego jasnego garniaka w paski i ze znacznie szerszymi nogawkami. Lepiej jednak byłoby być senatorem w latach 1990tych. Odnoszę to tylko do siebie. Kolega powyżej wygląda IMO świetnie w tym modnym zestawie. 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 Możliwe, że zdjęcia nie oddają uroku tego materiału. Mam jasne (białe) i ciemne (granatowe) spodnie z tego materiału i w obu przypadkach wygląda on lepiej niż na zdjęciach (jedynie @poszetka.com dobrze oddała jak wygląda ten materiał). Oczywiście mówimy tutaj o mniej formalnym ubiorze. Skoro są garnitury w przeróżne kraty to IMO ten też znajdzie swoje miejsce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 Godzinę temu, Midlife-Crisis napisał: Osobiście nie miałbym problemu z noszeniem takiego jasnego garniaka w paski i ze znacznie szerszymi nogawkami. Lepiej jednak byłoby być senatorem w latach 1990tych. Garnitur z jasnej bawełny seersucker w paski to klasyka. Granatowy... no cóż kwestia gustu, mnie się nie podoba, według mnie ten kolor nie pasuje do typowo letniego i casualowego materiału. Tak samo raziłby mnie np. żółty czy czerwony smoking. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 24 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2020 On 6/22/2020 at 9:58 AM, nejfan said: Świetny garnitur, też się na niego skusiłem ale w wersji z brązowymi guzikami. Jest mega przewiewny i ultra lekki, Poszetka nie kłamała Panowie, kora korą, ale ten materiał nie ma nic wspólnego z prześcieradłami, a garnitur na żywo wygląda obłędnie. Dodam, że w SuSu też mają marynarki z kory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 24 Czerwiec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2020 3 godziny temu, 25kamil25 napisał: Panowie, kora korą, ale ten materiał nie ma nic wspólnego z prześcieradłami ... Drogi Kamilu, jak nie ma, jak ma? 😲 Nie tylko z prześcieradłami, ale też z poszwami na kołdry i poduszki. Kora jest klasycznym materiałem tak samo na ubrania, bieliznę jak i na pościel. Sprawdza się przy wysokich temperaturach. Tę zaletę zawdzięcza swojej pomarszczonej strukturze, która powoduje, że nie przylega do ciała jak zwykła bawełna. Pierwotnie łączono w procesie tkania paski jedwabiu (ciemne np. niebieskie) z paskami bawełny (białe). Stąd nazwa seersucker (od perskiego shir o shekar czyli mleko i cukier - zapytaj Persa, to Ci wiele o tym opowie). Po wypraniu takiej mieszanki następuje zmiana struktury bawełny, podczas gdy jedwab zostaje w pierwotnym stanie. Dochodzi do swoistego napięcia, z którego wynika bardzo estetyczna trójwymiarowa struktura typowa dla kory. No i wzór w paski. Najczęściej spotykane jest jednak połączenie bawełny o różnej strukturze. Może to nie klasyka, ale na pewno dobry jazz. Jazz:: Pop: 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 25 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2020 8 hours ago, Midlife-Crisis said: Drogi Kamilu, jak nie ma, jak ma? Oczywiście, że ma! Może wyraziłem się nieprecyzyjnie, albo mnie źle zrozumiałeś . Mam na myśli to, że kora pościelowa ma zazwyczaj zupełnie inną skale faktury, więc przez zmniejszoną skalę i ujednolicony kolor, ta kora z garnituru, zupełnie z pościelą się nie kojarzy. Przynajmniej ja to tak odbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 25 Czerwiec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2020 Powoli chyba @Dignito przejmuje schedę po EoE, bo ich krawaty są coraz lepsze. Względem poprzedniej kolekcji, wyraźnie poprawiono symetrię wzoru i chyba wypełnienie, bo łezka wychodzi właściwie sama. Dzisiejszy zestaw na mniej przyjemne spotkanie: 14 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 25 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2020 4 godziny temu, phantom napisał: Powoli chyba @Dignito przejmuje schedę po EoE, bo ich krawaty są coraz lepsze. Względem poprzedniej kolekcji, wyraźnie poprawiono symetrię wzoru i chyba wypełnienie, bo łezka wychodzi właściwie sama. Dzisiejszy zestaw na mniej przyjemne spotkanie: @phantom dziękuję za miłe słowa. Faktycznie od poprzedniego sezonu zmieniliśmy bardzo dużo w naszych krawatach ale w zasadzie po co wierzyć mi na słowo jak można kupić i zakochać się od pierwszego zawiązania ;)!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 25kamil25 Napisano 27 Czerwiec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2020 16 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 28 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi