phantom Napisano 8 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2019 2 godziny temu, KIERMAN.pl napisał: wow! To chyba najlepszy ubiór na ostatnich 50 stronach tego wątku. Bardzo dziekuje. Mój faworyt z ostatnich 50 stron to @Midlife-Crisis: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 8 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2019 2 rzędy x 2 22 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 10 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2019 Jakoś nie było wcześniej okazji, aby założyć ostatni nabytek z Yooxa. Dziś zatem premiera: Sartoria Palto. Firma wykonuje zarówno takie sobie kurtczyny, jak i bardzo przyzwoite okrycia w typie płaszcza (linia "sartoria"). 100 % wełna, podszewka bawełniana i z wiskozy (w rękawach domieszka poliestru). Wysoka jakość. Pewną trudność stanowiło skrócenie rękawów dołem ze względu na charakterystyczne "wyłogi". Górą nie za bardzo było jak z uwagi na spasowanie poziomych grubszych linii mikrowzoru kraty. Ostatecznie pozostało odtworzenie tych "pseudowyłogów" po skróceniu dołem, co pozwoliło zachować pierwotny charakter płaszcza. No i O.K. Jesteśmy z kotem zadowoleni . Dodatkowo: Stetson, Osovski - bengalskie prążki, krawat Poszetka/Blue Loafers (ten najbardziej chyba charakterystyczny deseń), Masimo Dutti z bawełnianej flaneli + ulubione Vassy Oslo i najbardziej uniwersalne z moich rękawiczek- Kuc model kawaleryjski bez ocieplenia: 24 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2019 @Tanatos70 Świetny płaszcz!! <Szuka Sartoria Palto na Yoox> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 10 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2019 7 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: Dzięki. Tego już niestety nie znajdziesz. Pół roku trzymałem w dreamboxie zanim cokolwiek przecenili i wziąłem ostatni w swoim rozmiarze 52. Była jeszcze 50- ka, ale zaraz zniknęła. Zakup z początku września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 12 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 12 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2019 Dziś: 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 12 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2019 Packard z 1938 roku 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 13 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2019 Z wczoraj: Z dziś: 19 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 @djmakus czy masz może zdjęcie całej sylwetki żeby zobaczyć jak to wszystko gra razem? Pierwsze wrażenie było: „bynajmniej mie sie ten krawat nie podoba”. Zestawienie jest tak odważne, że chciałbym zobaczyć całość. Pytam bez cienia drwiny. Czy ta marynarka jest w czarno białą pepitkę i z odległości wygląda jak szara, czy wpada w odcień beżu?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 nie mam całości marynarka zdecydowanie szara z daleka (ton jaśniejsza niż spodnie) a na pewno nie beżowa (pepita czarno-szara) zresztą co jest odważnego w wyrazistym krawacie przy stonowanej reszcie? PS: może HDR za bardzo zaszalał z kolorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 Kompletnie niepasująca poszewka.No tak, poszetka wzmacnia ten dysonans. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 14 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 Świętujemy 101 lat Niepodległej i 100 lat polsko-amerykańskich stosunków dyplomatycznych 6 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Żołnierkiewicz Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 Świętujemy 101 lat Niepodległej i 100 lat polsko-amerykańskich stosunków dyplomatycznych Ładna dwurzędówka, ale "sprezzatura" w postaci loafersów (na wzór Edwarda VIII) i żółtych skarpetek jest na bakier z dress codem, który byłby IMO wskazany przy okazji wizyty w tych okolicznościach w konsulacie - chyba, że obniżono stopień formalności uroczystości, co swoją drogą byłoby dość dziwne w obliczu jednocześnie zorganizowanego z tej okazji koncertu fortepianowego i recytacji wierszy. Pozostaję z uszanowaniem, B.Ż. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 15 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 @Bartosz Żołnierkiewicz, jakbyś tych zdjęć nie cytował, to mielibyśmy tylko cztery sztuki żółtych skarpetek, a tak mamy osiem. 9 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 15 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Żółte skarpetki symbolizują radość z okazji święta i stosunków polsko-amerykańskich. Symbolizują także nowojorskie taksówki, do których teraz, po zniesieniu wiz, może sobie wsiąść każdy Polak. Tymi skarpetkami Beny otwiera oczy niedowiarkom i obawiam się, że nie jest to Jego ostatnie słowo. 17 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 8 godzin temu, xkoziol napisał: Czy świętowano również "załatwienie" ruchu bezwizowego przez Prezydenta Dudę? i jego ekipę Ze źródeł łagodnie mówiąc nieprzychylnych obozowi władzy dowiedziałem się nieoficjalnie, że wydanie około 100mln złotych na "załatwienie" ruchu bezwizowego z USA zostało uznane za jedne z najlepiej wydanych pieniędzy publicznych w nowoczesnej historii Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 @lubo69, tak myślałem, ze jest w tym jakaś ukryta symbolika, ale ponieważ na symbolice kolorów się nie znam (wiem tylko tyle, że żółte skarpetki nie pasowałyby na pogrzeb), to milczałem. @Żorż Ponimirski, może żółte skarpetki to delikatna sugestia kolegi do żótych papierów pewnych osób z pewnych kręgów. Ale to już musi się wypowiedzieć@Beny23. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 W dniu 12.11.2019 o 22:18, Beny23 napisał: Packard z 1938 roku Na zdjęciu wygląda jakby prawa nogawka była krótsza? Czy to przez specyficzne ustawienie ciała które zasłania trochę płaszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Żołnierkiewicz Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Żółte skarpetki symbolizują radość z okazji święta i stosunków polsko-amerykańskich. Symbolizują także nowojorskie taksówki, do których teraz, po zniesieniu wiz, może sobie wsiąść każdy Polak. Tymi skarpetkami Beny otwiera oczy niedowiarkom i obawiam się, że nie jest to Jego ostatnie słowo.Kolor żółty symbolizuje także fałsz i zazdrość Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś chce być "oryginalny" i niekonwencjonalny, byleby tylko wyjść poza schemat, nie bacząc na faux pas, ale w najlepszym wypadku wychodzi tu na jaw brak znajomości niektórych aspektów życia, które są dostrzegane zwłaszcza przez dyplomatów. Czy ignorancję można usprawiedliwić? No, chyba że kolega wstawi zdjęcie swojego zaproszenia z urzędowym dopiskiem "No dress code". Pozostaję z uszanowaniem, B.Ż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Ech, pojęcia "sarkazm" i "ironia" stają się chyba już coraz bardziej abstrakcyjne... 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Strój Benny'ego mnie nie razi, a nawet wpadł mi w oko. A z pobieżnej lektury forum wiem, że ubiera się tak na co dzień. Pewnie na to świętowanie nie brał wolnego i wpadł prosto z pracy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Żołnierkiewicz Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Ech, pojęcia "sarkazm" i "ironia" stają się chyba już coraz bardziej abstrakcyjne...... zwłaszcza w słowie pisanym, gdzie nie ma odpowiedniej intonacji Przy tak głębokim podziale, wolę dmuchać na zimne.Pozostaję z uszanowaniem, B.Ż. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 15 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Ależ macie problemy. Świetnie skrojony garnitur, czarne eleganckie buty... a że do tego jaskrawe skarpetki? Cóż, ja bym takich nie założył ale u Pawła mnie to nie razi, tak się po prostu ubiera na co dzień. Jestem przekonany że i tak był jedną z najlepiej ubranych osób na przyjęciu. Życzę niektórym forumowiczom nieco dystansu, to tylko ciuszki. A najlepiej działa nie krytyka a dawanie pozytywnych przykładów. Nie podoba się ubiór @Beny23? Po prostu nie dawajcie plusa i wstawcie swoje zdjęcie na którym będzie pokazane „jak to się robi”. 10 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi