Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Outdersen napisał:

Dziś nawet na czas, tj. zestaw z dziś. Wyjątkowo też nie w CMDCNS ;)

Golf z garniturem trzyczęściowym dla mnie to już za duże przekombinowanie. Do tego poszetka od czapy.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, bodzixon napisał:

Golf z garniturem trzyczęściowym dla mnie to już za duże przekombinowanie. Do tego poszetka od czapy.

Co do golfu nie będę się sprzeczał. Zdjęcia robiłem pod recenzję garnituru, te zrobione w domowym studiu (po bożemu, z koszulą i krawatem) nie przypadły mi do gustu, a na dworze jest jednak zimno ;) W innych okolicznościach bez wątpienia zrezygnowałbym z kamizelki.
Jeśli idzie zaś o poszetkę, to jest brązowo-szara i w moim odczuciu pasuje do szaro-beżowo-brązowej całości (plus garnitur ma bordowy overcheck). Tę uwagę więc oddalam ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Outdersen napisał:

Dziś nawet na czas, tj. zestaw z dziś. Wyjątkowo też nie w CMDCNS ;)

52 minuty temu, bodzixon napisał:

Mnie się podoba, Wygląda jak taki kaprys dandysa.. Po tym jak wstał o 13-tej, wziął kąpiel i wskoczył w garnitur, rozgląda się niepewnie, czy te warstwy dziś wystarczą. ;) Sam bym nie nosił, ale tu pasuje. 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
17 minut temu, Midlife-Crisis napisał:

Mnie się podoba, Wygląda jak taki kaprys dandysa.. Po tym jak wstał o 13-tej, wziął kąpiel i wskoczył w garnitur, rozgląda się niepewnie, czy te warstwy dziś wystarczą. ;) Sam bym nie nosił, ale tu pasuje. 

No właśnie, a ja z roku na rok coraz mniej dandysi jestem ;)
Tak czy inaczej, nie czuję, żebym kogoś bardzo obraził tym zestawem.

PS Na grzbiecie miałem jeszcze trencz, ale to zdjęcie opublikuję jutro (chyba, mam taką nadzieję) na moim blogu ;)

Opublikowano
8 minut temu, BrotherM napisał:

Zmienilbym golf na czarny. Poza tym mi sie podoba, kojarzy z poniższą stylizacją. Nosilbym.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1689561811075184&id=177897195574994

Oczywiście, jest to średnio formalne, ale nie widzę przeszkód.

Nie wiem czy ja udźwignąłbym czarny golf w tym zestawie, ale w przypadku granatu nie widzę już większych przeszkód (tak czy inaczej, przy następnej okazji spróbuję). Zestaw z linku znam, bardzo dobrze to moim zdaniem wygląda i pasuje do tego modela. Co do poziomu formalności natomiast, to w skali męskiej elegancji jest to zapewne głęboki smart casual, w skali mojej szafy zaś, jeden z bardziej formalnych zestawów ;)

Opublikowano
8 godzin temu, BrotherM napisał:

Kolory troszkę przeklamane (poszetka i koszula są lekko ciemniejsze), ewentualnie mam juz dwie lewe ręce do fotografii. ;)

Nawiązując do innego wątku - kolega źle zaczyna z krawatami: nie ten węzeł, nie ten materiał ;-)

Spodnie super - skąd?

Opublikowano
38 minut temu, bodzixon napisał:

Nawiązując do innego wątku - kolega źle zaczyna z krawatami: nie ten węzeł, nie ten materiał ;-)

Spodnie super - skąd?

To krawat z odzysku. Poki co trzeba ma czyms cwiczyc. :D

Spodnie - jasnoszara flanela z Benevento.