Beny23 Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 @Milten ile cm szerokości ma ten krawat? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 10 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Taki pomysł się narodził- kupić coś ciepłego i obszernego to może warstwa zimowego tłuszczu nie będzie aż tak niezbędna do przetrwania. No i w piątek dotarła- taka typowa brytyjska budrysówka z "koca", bez podszewki (nie ma jej nawet w rękawach- taka dwustronna mieszanka wełna/plastik ) w świetnym "camelowym "kolorze. Słusznych rozmiarów, taka ogólnie "oversized", ale o to chodziło. Taka klasyczna miała być. W ramionach w sam raz (węższa byłaby niekomfortowa). Świetnie wykonana, z dbałością o szczegóły - handmade in England, italian fabric i takie tam. Zdecydowanie tańsza od podobnej od Burberry (w zasadzie to ułamek tej ceny), a jakość, trwałość i funkcjonalność wydaje się lepsza. W trakcie sesji nie ucierpiało żadne zwierzę, chwyt za ogonek został wykonany delikatnie i miał charakter pieszczoty : Konkluzja- jest ciepło i przestronnie, ale dodatkowa warstwa tłuszczu nie zawadzi 5 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milten Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 @Beny23 10,2 cm, jednak przez sposób w jaki go ułożyłem i wyciągniętą węższą końcówkę może wydawać się szerszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Haz Napisano 10 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Marynarka: Krupa & Rzeszutko bespoke; koszula i poszetka - Poszetka, sweter - H&M, spodnie - Benevento, buty - Gant. Te chukka to taki budżetowy zakup żeby załatać dziurę i najpiękniejsze ani najlepsze jakościowo nie są, ale jak to zwykle bywa z prowizorką, trzyma się najmocniej. Kiedyś się rozejrzę za lepszymi. 4 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 @Haz, już św. Jan Chrzciciel "nosił odzienie z sierści wielbłądziej i pas skórzany około bioder, a żywił się szarańczą i miodem leśnym" 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 10 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 1 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 10 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 💪 Koszula handcrafted in Silesia 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 @Haz zdecydowanie czas postarać się o v-neck z głębszym wcięciem (choćby takim jak na zdjęciu @Beny23 zaraz poniżej Twojego) Tak czy siak, ładnie to wygląda, marynarka ma piękną fakturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Outdersen Napisano 10 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Dziś nawet na czas, tj. zestaw z dziś. Wyjątkowo też nie w CMDCNS 4 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 19 minut temu, Outdersen napisał: Dziś nawet na czas, tj. zestaw z dziś. Wyjątkowo też nie w CMDCNS Golf z garniturem trzyczęściowym dla mnie to już za duże przekombinowanie. Do tego poszetka od czapy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Outdersen Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 4 minuty temu, bodzixon napisał: Golf z garniturem trzyczęściowym dla mnie to już za duże przekombinowanie. Do tego poszetka od czapy. Co do golfu nie będę się sprzeczał. Zdjęcia robiłem pod recenzję garnituru, te zrobione w domowym studiu (po bożemu, z koszulą i krawatem) nie przypadły mi do gustu, a na dworze jest jednak zimno W innych okolicznościach bez wątpienia zrezygnowałbym z kamizelki. Jeśli idzie zaś o poszetkę, to jest brązowo-szara i w moim odczuciu pasuje do szaro-beżowo-brązowej całości (plus garnitur ma bordowy overcheck). Tę uwagę więc oddalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Godzinę temu, Outdersen napisał: Dziś nawet na czas, tj. zestaw z dziś. Wyjątkowo też nie w CMDCNS 52 minuty temu, bodzixon napisał: Golf z garniturem trzyczęściowym dla mnie to już za duże przekombinowanie. Do tego poszetka od czapy. Mnie się podoba, Wygląda jak taki kaprys dandysa.. Po tym jak wstał o 13-tej, wziął kąpiel i wskoczył w garnitur, rozgląda się niepewnie, czy te warstwy dziś wystarczą. Sam bym nie nosił, ale tu pasuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Outdersen Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 17 minut temu, Midlife-Crisis napisał: Mnie się podoba, Wygląda jak taki kaprys dandysa.. Po tym jak wstał o 13-tej, wziął kąpiel i wskoczył w garnitur, rozgląda się niepewnie, czy te warstwy dziś wystarczą. Sam bym nie nosił, ale tu pasuje. No właśnie, a ja z roku na rok coraz mniej dandysi jestem Tak czy inaczej, nie czuję, żebym kogoś bardzo obraził tym zestawem. PS Na grzbiecie miałem jeszcze trencz, ale to zdjęcie opublikuję jutro (chyba, mam taką nadzieję) na moim blogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Zmienilbym golf na czarny. Poza tym mi sie podoba, kojarzy z poniższą stylizacją. Nosilbym. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1689561811075184&id=177897195574994 Oczywiście, jest to średnio formalne, ale nie widzę przeszkód. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Outdersen Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 8 minut temu, BrotherM napisał: Zmienilbym golf na czarny. Poza tym mi sie podoba, kojarzy z poniższą stylizacją. Nosilbym. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1689561811075184&id=177897195574994 Oczywiście, jest to średnio formalne, ale nie widzę przeszkód. Nie wiem czy ja udźwignąłbym czarny golf w tym zestawie, ale w przypadku granatu nie widzę już większych przeszkód (tak czy inaczej, przy następnej okazji spróbuję). Zestaw z linku znam, bardzo dobrze to moim zdaniem wygląda i pasuje do tego modela. Co do poziomu formalności natomiast, to w skali męskiej elegancji jest to zapewne głęboki smart casual, w skali mojej szafy zaś, jeden z bardziej formalnych zestawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 11 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2017 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Haz Napisano 11 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2017 Koszula - Olga; marynarka - Zaremba MTM; sweter - H&M; poszetka - Poszetka; dżinsy - Levi's 501CT; trzewiki - Carlos Santos 6 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Haz Napisano 13 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 Zabiłem wątek? Dzisiaj: Koszula - Lambert, marynarka - SuSu, poszetka i krawat - Poszetka, spodnie - Benevento, buty - Carlos Santos 9 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 Kolory troszkę przeklamane (poszetka i koszula są lekko ciemniejsze), ewentualnie mam juz dwie lewe ręce do fotografii. 8 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 13 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 Dzisiaj. * Suitsupply * golf H&M * Poszetka * Benevento * Herring 4 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 @blekit jaki kolor spodni ? ciemny szary czy coś w odcieniu brązu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 @-Bay- to ciemny brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 8 godzin temu, BrotherM napisał: Kolory troszkę przeklamane (poszetka i koszula są lekko ciemniejsze), ewentualnie mam juz dwie lewe ręce do fotografii. Nawiązując do innego wątku - kolega źle zaczyna z krawatami: nie ten węzeł, nie ten materiał Spodnie super - skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 38 minut temu, bodzixon napisał: Nawiązując do innego wątku - kolega źle zaczyna z krawatami: nie ten węzeł, nie ten materiał Spodnie super - skąd? To krawat z odzysku. Poki co trzeba ma czyms cwiczyc. Spodnie - jasnoszara flanela z Benevento. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Solecalupo Napisano 14 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 Czas na tweed [Edit] zdjęcie zostało usunięte 3 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi