astaroth Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 @poszetka co to za garnitur ? Świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 @astaroth: SuitSupply Harris .. o ten http://eu.suitsupply.com/pl/suits/harris-zielony-gładki/P4851.html?cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=Zielony notabene, świetny odcień zieleni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. waski Napisano 31 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Garnitur: Zbigniew Radlicki & Gentleman's Choice Koszula: Gentleman's Choice Krawat: Bruni (pamiętacie jeszcze? ) Poszetka: poszetka.com Buty: Yanko 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 @poszetka Świetny garnitur. Widziałbym tutaj jakieś loafersy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 @posztka - brawo, wreszcie jakiś powiew świeżości! Ode mnie wiązka plusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 @poszetka Świetny garnitur. Widziałbym tutaj jakieś loafersy pełna zgoda, brązowe to kolejny mój zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 @posztka - brawo, wreszcie jakiś powiew świeżości! Ode mnie wiązka plusów Bez tytułu.png dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 1 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Luźny piątek 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Luźny piątek trochę inaczej * garnitur SS * koszula CT * krawat Miler Menswear * trzewiki split-toe Herring by Cheaney * zegarek Seiko 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Luźny piątek Whoa. Co to za marynarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 1 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Nowe akcesoria MILER Menswear z Włoch :D Flower power! 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Whoa. Co to za marynarka? Bawełna / Massimo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Luźny piątek quote] Kurcze ten luźny piątek był już w czwartek na instagramie . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.T. Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Dzisiaj bardziej na wesoło... w kratce. "Luźny" piątek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Tak wręcz prima-aprilisowo kolega podszedł do miksu kolorów i wzorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1968 Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Dzisiaj bardziej na wesoło... w kratce. "Luźny" piątek D.T. pisze to bez cienia jakiejkolwiek ironii, ani innych emocji tego rodzaju. Podziwiam odwagę. Gdybym się tak ubrał w swoim- bądźmy szczerzy- prowincjonalnym miasteczku, to by chyba lokalna gazeta o tym napisała. Mój kapelusz wzbudza wielkie poruszenie, a w połączeniu z takimi spodniami nie byłoby nikogo, kto by się nie obejrzał. Myśle że 20% wysiliło by się na komentarz. Czasem chciałbym zaszaleć, ale włącza się instynkt samoograniczenia. Fakt jest też taki, że ja mam trzy lata do pięćdziesiątki. Podziwiam stylizacje Stylemana, ale też wiem że nie wszystkie bym udźwignął. Podczas pobytów w USA, pierwsza rzecz która rzuca się w oczy, to że takie problemy tam nie istnieją. Spodnie super. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Potwierdzam spostrzeżenie @Andrzej1968 Ale tak samo jak w Warszawie ludzie pozwalają sobie na więcej odnośnie stylizacji tak w NYC, San Francisco czy Chicago ludzie nie bulwersują się ciekawym stylem. Małe prowincjonalne miasteczka mają podobne podejście do mody, szczególnie męskiej co w Polsce z tym wyjątkiem że Amerykanie często mają zupełnie gdzieś co kto o nich myśli i potrafią przyjść w dresie do kościoła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Góra formalna, dół nieformalny.Myślę ze koszula np w paski lub kratkę zamiast białej, do tego niezbyt formalny krawat w kolorze czerwonym lub bordowym(np grenadyna) i całość lepiej by ze sobą grała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1968 Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Potwierdzam spostrzeżenie @Andrzej1968 Ale tak samo jak w Warszawie ludzie pozwalają sobie na więcej odnośnie stylizacji tak w NYC, San Francisco czy Chicago ludzie nie bulwersują się ciekawym stylem. Małe prowincjonalne miasteczka mają podobne podejście do mody, szczególnie męskiej co w Polsce z tym wyjątkiem że Amerykanie często mają zupełnie gdzieś co kto o nich myśli i potrafią przyjść w dresie do kościoła Oczywiście masz racje. Nawet różnica między moim Świdnikiem a Lublinem jest spora. Świdnik a Warszawa to już przepaść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1968 Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Góra formalna, dół nieformalny. Myślę ze koszula np w paski lub kratkę zamiast białej, do tego niezbyt formalny krawat w kolorze czerwonym lub bordowym(np grenadyna) i całość lepiej by ze sobą grała. z kolei moim zdaniem, koszula w kratkę i czerwony krawat przybliżyłyby tę stylizację do cyrkowego konferansjera. Według mnie i tak jest na granicy lekkiego kiczu (jeśli to zamierzone, może być pochwałą), a każde dodatkowe udziwnienie położyłoby rzezc do końca. Wyważyć nonszelancje w ubiorze, to jedna z trudniejszych sztuk ulicy. Łatwo się potknąć nawet o kolor sznurówek. Parodiując klasykę " O jedną kratkę za daleko". 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 D.T. Wielkie dzięki za odwagę ,trochę lepsze światło na zdjęciu i było by dużo lepiej.Pozwolę sobie zamieścić Twoje zdjęcie na moim fanpage na FB Tak trzymaj. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Na bawarskiej prowincji ludzie chodzą często nawet na codzień tak ale takie kraciaste spodnie to już powodują reakcje jak w opisie kolegi @Andrzeja1968 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Wybralbym krótkie lederhosen nad dresem i klapkami any day tradycja ma moc. Ciekawe czy kontusz czy stroje regionalne bedą sie w Polsce popularyzowały. Sam chce sobie uszyć kontusz żeby utrwalać tradycje rodzinne ale nie znalazłem jeszcze odpowiedniego rzemieślnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Ja byłem kiedyś na pogrzebie, gdzie fakt, że założyłem garnitur trzyczęsćiowy grafitowy z krawatem i biała koszulą wzbudzał zainteresowanie (spora reszta była nawet w sweterkach, nieliczni pod krawatem) - więc zawsze można trafić do miejsca, gdzie się będzie odstawać. Dziwi mnie mała popularność kontusza - ale może musi jeszcze z jedno pokolenie minąć (chociaż już aktualne młode kompletnie nie wierzy nauczycielom, bo co innego oni mówią, co innego wujek Google - w tym denerwuje mnie to wciskanie, że wszystkie problemy Polski były z winy szlachty), by ludzie przestali się wstydzić swoich korzeni i tak jak Japończycy dumnie zaczęli sprzedawać swoją kulturę, która nie ukrywajmy, w Polsce w XVIII była bardzo barwna i oryginalna na tle całego świata oraz despotycznej i pogrążonej w nietolerancji Europie. Osobiście nie widzę nic ciekawego we wciskanym przy każdej okazji innym krajom polskim strojom ludowym, a za to stroje szlacheckie tamtych czasów to były często małe dzieła sztuki, gdzie każdy element miał znaczenie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 zgoda, ale Polsce zostało niewielu tych, którzy mają protoplastów wśród szlachty... większość wyginęła, wyemigrowała w okresie II WŚ lub zubożała całkowicie w XVIII/XIX (tracąc herb i tradycję) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi