mosze Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 @MatusP Ja tylko dodam, że nie ma obowiązku tłumaczenia się z każdego elementu, który został skomentowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 MatusP - uważam, że długość spodni jest w sam raz. Natomiast rozważyłbym koszule z wyższą stójką i marynarki z wyżej osadzonym kołnierzem, aby zbalansować proporcje szyi do twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Zastąpiłbym kiedyś tam w wolnej chwili guziki mniej ostentacyjnymi, te są niepotrzebnie robione "na lusterko". Typowe są metalowe z marynarskim wzorem lub w inny sposób wzorzyste, wówczas nadal kontrastują, a nie błyskają tak mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Bardzo ładny płaszcz. Ciekawi mnie ten patent z guzikami z tyłu - to tylko ozdoba czy czemuś ma służyć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Pracowo. Tylko nie bijcie za mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Ciekawi mnie ten patent z guzikami z tyłu - to tylko ozdoba czy czemuś ma służyć? Guziki pozwalają na zapięcie tylnego rozcięcia żeby było cieplej. Częste w płaszczach, szczególnie tych o militarnej proweniencji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Dzięki za informację pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Dziś rano było tylko plus 5, czas na płaszcz:) Byłbym wdzięczny za info gdzie można kupić taki materiał na spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Byłbym wdzięczny za info gdzie można kupić taki materiał na spodnie Poszukaj tartanów. Harrisons of Edinburgh na ten przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Byłbym wdzięczny za info gdzie można kupić taki materiał na spodnie http://www.tartantime.co.uk/html/standard_tartans.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 http://www.tartantime.co.uk/html/standard_tartans.html dziękuję, Harrisons jak rozumiem najlepiej od Szarmanta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 dziękuję, Harrisons jak rozumię najlepiej od Szarmanta? Oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Dość konserwatywna marynarka w połączeniu z dość progresywnymi dodatkami tworzy lekki gangnam style, ale figo-fago to nowy elegancki trueschool Marynarka, koszula i krawat - Gentleman's Choice Bransoletki - Viola Milano Poszetka - Hemley Bielizna - termiczna, bo zimno Fot. K. Łukowicz 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Ładna, spójna całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 A tam spójna, wspomnianej bielizny nie widać - pics or it didn't happen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Do figo-fago ,brakuje w ręce filiżanki kawy Marago.(kto dzisiaj pamięta ta kawę?) Zestaw bardzo fajny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Bardzo fajny zestaw. Kolory niby jesienne ale żywe. Dopytam, bo w tej kwestii wiedzy nie mam. Czy kołnierzyk koszuli powinien czy nie musi dotykać klap marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Mój pierwszy post w tym temacie więc proszę o wyrozumiałość Zestaw nie do końca, mówiąc w przenośni i prawie dosłownie, zapięty na ostatni guzik. Po prostu lubię być trochę rozchełstany. Tak przy okazji to nie diamencik w krawacie a wiadomość od muchy, pozostawiona na lustrze - tu byłam. Trzeba w końcu zrobić porządki w chałupie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Na zdjęciu całej sylwetki posypały mi się kolory (zasunąłem żółte rolety, a aparat był w trybie jpg), więc zrobiłem dodatkowy podgląd na największe skupisko ciekawych rzeczy. Torba z granatowej tkaniny, wstawki z bardzo jasnej ekoskóry. Węzeł krawata trochę się obsunął, mankiet schował, ale chyba dopiero w domu. Na zdjęciu zauważam, że jeansy są chyba zbyt łobuzerskie - niby nie podarte, ale ze zbyt wyraźnymi przetarciami. Mam chyba z 8 par z czasów, kiedy inne spodnie nie istniały, a ta i tak jest najbliżej użyteczności (można je zwężyć i skrócić, ale myślę, że nie jest to konieczne). Skarpety w kolorze krawata (w rzeczywistości bardziej fioletowo-burgundowy). Buty to brązowe zamszowe oxfordy (już zdjęte). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goblinn Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Wg mnie spodnie to niestety pomyłka tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Denim ogólnie, czy ten egzemplarz? Mam jeszcze granatowe chino z dość grubego materiału - powinny nadawać się lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 @Wojtas Ładna marynarka. @MatusP Ogólnie - nie jest źle, widać postęp, ale do ideału jest daleko. Myślę, że głównym problemem jest nieco kulejące dopasowanie. Marynarka trochę wisi, spodnie nieco za szerokie, węzeł krawata się rozjechał itp. Przy dobrym dopasowaniu na pewno odbiór byłby lepszy. Spodnie wg mnie "się nadają" (sądząc ze zdjęcia). Tak na marginesie, przydała Ci się do czegoś ta torba, czy idziesz z trendami (obecnie prawie każdy model "taszczy" wielką torbę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Dość konserwatywna marynarka w połączeniu z dość progresywnymi dodatkami tworzy lekki gangnam style, ale figo-fago to nowy elegancki trueschool Marynarka, koszula i krawat - Gentleman's Choice Bransoletki - Viola Milano Poszetka - Hemley Bielizna - termiczna, bo zimno Fot. K. Łukowicz Tomku dziękuję Ci bardzo za to zdjęcie bo zamówiłem identyczny tweed, dzięki Tobie mam pełną wizualizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goblinn Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Tak jak pisze Mosze o tych spodniach. Nie dość, że są za lużne to jeszcze dodatkowo poszerzone od kolan w kierunku dołu - dzwony? Osobiście zrezygnowałem już praktycznie całkowicie z łączenie dżinsów z marynarkami, dlatego polecam chinosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi