Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dla odmiany pozwolę sobie czasem wrzucić wizualizacje moich zestawów, odmienne od zwyczajowo zamieszczanych w CMDNS.

Dzisiaj w klimatach przedświątecznych, chociaż i przy wigilijnym stole teki zestaw też mógłby być użyty. Oczywiście można ten zestaw uczynić bardziej formalnym dokładając koszulę i krawat, oraz podmieniając spodnie.

Zamiast marynarki założyłem kolorowy wełniany kardigan z udziałem czerwieni, jak na te święta przystało. Nie do końca udało mi się uchwycić kolor pionowych pasów, poza czerwienią i żółtym, kolejne są ciemnozielone. Pod spodem również wełenki.

Nawiasem mówiąc dobrze byłoby, gdyby inne wizualizacje obejmowały pełny zestaw w jakim opuszczamy mieszkanie. Nie wydaje mi się, aby spacery w marynarce i pod krawatem były przyjemne o tej porze roku.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pozdrowienia

Vislav

Opublikowano

Hej!

Brawo, Vislav! Jak mało kto w Polsce potrafisz cieszyć się kolorowymi ubraniami.

chyba dobrze, że mało kto - nie sądzisz :mrgreen:

pozdr.Vslv

Opublikowano

Nawiasem mówiąc dobrze byłoby, gdyby inne wizualizacje obejmowały pełny zestaw w jakim opuszczamy mieszkanie. Nie wydaje mi się, aby spacery w marynarce i pod krawatem były przyjemne o tej porze roku.

I tak w obawie przed uszczypliwością Vislava, kilka osób już staluje płaszcze na zimę u krawców :D

Opublikowano

I tak w obawie przed uszczypliwością Vislava, kilka osób już staluje płaszcze na zimę u krawców :D
To nie jest uszczypliwość, tylko zżera mnie bezgraniczna ciekawość, jak daleko sięga klasyczna męska elegancja :P

A tak na serio interesuje mnie codzienny strój w pełnym zakresie - odpowiednio do czasu, miejsca i kontekstu. A, to obejmuje również pogodę, wyjście na zakupy i parę innych prozaicznych rzeczy.

Ja jestem tak pokręcony, że dobieram strój praktycznie do każdej okazji - "ze sprzątaniem stajni włącznie"

pozdr.Vslv

Opublikowano

Witam

zestaw na chłodną porę roku. Góra same wełenki, plus sztruksowe spodnie - niestety nie znalazłem wełnianych w odpowiednim kolorze i o odpowiedniej grubości/fakturze.

Dołączona grafika

więcej fotek blue

pozdr.Vslv

Opublikowano

Witam

zestaw na chłodną porę roku. Góra same wełenki, plus sztruksowe spodnie - niestety nie znalazłem wełnianych w odpowiednim kolorze i o odpowiedniej grubości/fakturze.

Vislav! Moim zdaniem dobrze z tymi spodniami. Krawat ma bardzo ładny kolor. Całość bardzo fajna.

Opublikowano

Witam

(ciach)

Vislav, ja rozumiem co jest napisane chcę się tylko upewnić: koszula wełniana na "gołą klatę"?
Opublikowano

Witam

(ciach)

Vislav, ja rozumiem co jest napisane chcę się tylko upewnić: koszula wełniana na "gołą klatę"?
tak - ciąg dalszy opisu tutaj

dzięki, właśnie miałem to napisać ;> roland

OK - wrzuciłem tam również fotkę

Opublikowano

Nie spodziewałem się, że budrysówka wzbudzi aż takie zainteresowanie. Oto informacje o niej:

Jest to budrysówka firmy Topman, którą dostałem w prezencie. Materiał to 90% wełna i 10% poliamid. Krój jest na mnie niemal doskonały (może lekko zbyt długie rękawy) co jest rzadkością przy mojej nietypowej budowie. Mam ją już od ponad roku i noszę ją jako płaszcze na okazje półformalne. Jeśli jest formalniej noszę dyplomatkę, jeśli jest jeszcze mniej formalnie noszę woskowego Barboura z podpinką (który jednak nie ogarnia naprawdę niskich temperatur).

Jak to jednak zwykle bywa, mój duffle coat ma swoje wady:

-kaptur jest raczej tylko do wyglądania

-niestety oprócz kołków ma pod spodem 4 zatrzaski, które psują trochę atmosferę klasyki

-kołki są z drewna a nie bawolego rogu

-płaszcz nie ma podszewki co sprawia, że zakładanie go na niektóre garnitury zakrawa o gimnastykę. Brak podszewki jest też zaletą ponieważ sprawia, że płaszcz dość mocno mnie wyszczupla.

Mimo to, jak na rzecz nie-bespoke, kocham ją :)