Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Wodzu napisał:

Charles Tyrwhitt. :)

Dobry wybór! Garnitury CT są bardzo przyzwoicie wykonane, stosunek ceny do jakości mają IMO bardzo dobry. Według mnie to lepszy wybór niż SS, o ile tylko dobrze leżą. Niestety dla mnie, zupełnie nie pasują do mojego typu sylwetki. Mierzyłem kilka ich garniturów i marynarek i wszystkie leżały na mnie fatalnie.

Opublikowano
13 minut temu, Zajac Poziomka napisał:

Dobry wybór! Garnitury CT są bardzo przyzwoicie wykonane, stosunek ceny do jakości mają IMO bardzo dobry. Według mnie to lepszy wybór niż SS, o ile tylko dobrze leżą. Niestety dla mnie, zupełnie nie pasują do mojego typu sylwetki. Mierzyłem kilka ich garniturów i marynarek i wszystkie leżały na mnie fatalnie.

Dzięki. SS skreśliłem z marszu głównie ze względu na rurkowate spodnie. Z CT spróbowałem i jak widać został ze mną. W marynarce poprawiałem u krawcowej tylko plecy, przód nie był ruszany. Bardzo fajny materiał, nadaje się na woła roboczego (przez CT oznaczony jako travel suit). Zapłaciłem 1200 PLN. :)

Opublikowano

Nie zgadzam się z opinią, że spodnie SS są rurkowate. Jeśli tak faktycznie uważasz, to musisz mieć wyjątkowo umięśnione nogi (w stosunku do sylwetki), być może jesteś kolarzem :) Ja mam również umięśnione nogi (sporty amatorskie, nie siłka) i w SS się mieszczę. Są na granicy komfortu - tzn. dają radę, ale siadając czasami muszę lekko spodnie podciągnąć.

Rurki robi większość włoskich marek ze średniej półki. Z ostatnich dwóch garniturów jeden kupiłem o rozmiar za duży, a drugi - dekomplet ze spodniami o rozmiar większymi. I tak musiałem je nieco poszerzyć na całej dłuości nogawki. Obie pary natomiast redukowałem w pasie. Nie wiem, o co chodzi.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Rurkowatość odnosiłem do siebie, więc oczywiście możesz mieć inne zdanie. Nogi mam rozbudowane, to fakt (nawet z hobby trafiłeś), jednak przy moim wzroście się to trochę gubi i na mnie spodnie o szerokości 22 cm na dole wyglądają po prostu normalnie.

• Like 1