Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Bartek 00 napisał:

@D.T. to ta sama marynarka i spodnie co w poprzedniej stylizacji? Możesz napisać jakiej  marki są spodnie i marynarka?

To inne zestawy. :) W pierwszej marynarka jest lniana a spodnie to bawelna/len.  W drugiej marynarka to wełna bez podszewki z Suitsupply i chino z wysokim stanem - chyba zara.

Opublikowano
2 minuty temu, xkoziol napisał:

Kapelusz i gołe nóżki nie grają w tej samej lidze

Dlaczego? Faktycznie lepiej pasowałaby panama jednak miałem ograniczenia wyjazdowe. Wyjść w tym kapeluszu lub czarnym meloniku... albo bez nakrycia głowy (brrrrrr). ;) 

Opublikowano
3 minuty temu, xkoziol napisał:

To może w skarpetkach?

Może... loafersy (zwłaszcza zamszowe) preferuję na ogół ze stopkami (czasami zakładam ze skarpetami ale raczej rzadko)... rozumiem jednak co może Ci nie pasować :) 

Opublikowano
Godzinę temu, D.T. napisał:

Może... loafersy (zwłaszcza zamszowe) preferuję na ogół ze stopkami (czasami zakładam ze skarpetami ale raczej rzadko)... rozumiem jednak co może Ci nie pasować :) 

Wszystko się zgadza loafersy zamszowe wygladaja najlepiej bez skarpetek,natomiast ten kapelusz jest nijaki i za ciężki w stylizacji,zdecydowanie lepiej było by bez niego.

Pozdrawiam

Opublikowano
2 godziny temu, D.T. napisał:

Zwróć uwagę na "ciężar" materiałów. Gołe stopy pasują do lekkich, letnich stylizacji. Ciężka poszetka, marynarka i kapelusz to raczej jesienne klimaty. W takim zestawieniu wygląda to jakbyś zapomniał skarpetek.

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano
1 minutę temu, D.T. napisał:

Przyznaję się,  rozgryzłeś mnie. :)

Nie pisałem tego złośliwie. Lubię włoskie, lekkie zestawy bez skarpetek. Lubię też konsekwentnie "zimniejsze" zestawy z kapeluszami i ciężkimi tkaninami. Jedynie, połączenie tych dwóch klimatów nie składa mi się w spójną całość. Wydawało mi się, że tego dotyczą uwagi kolegów i chciałem doprecyzować.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Ale ja też nie pisałem złośliwe i nawet przez chwilę nie odebrałem tak twojej odpowiedzi. I naprawdę mnie (prawie) rozgryzłeś.  Bylem na wyjeździe i zostało mi to co widać (lub raczej nie widać) zdjęciu. :) faktycznie ten kapelusz nie pasuje tam najlepiej, a sam zestaw jest kolorystycznie ciężki i skarpety pasowałyby lepiej... ale nie wyjdę z domu z gołą głową... Panama niestety została ze względu na ograniczenia bagażowe. :)