Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

blekit widzę, że mi "podprowadziłeś" poszetkę;-) Jedna z moich ulubionych, szczególnie jeśli chodzi o materiał, połączenie wełny z jedwabiem jest super, poszetka dobrze się układa. Z tymi Berwickami to też przesadziłeś, kiedyś je widziałem na stronie klasycznebuty.pl i mi się podobały, ale jakoś o nich zapomniałem, a teraz mi się podobają jeszcze bardziej.

Opublikowano

Jak z odwzorowaniem kolorów na Twoim zdjęciu? Na stronie SuSu kolor wydaje się ciemniejszy. Rozważam ją od jakiegoś czasu, ale celuję właśnie w odcień ciut jaśniejszy od typowego navy.

Opublikowano

JDC:

Jeżeli to marynarka bez podszewki z mieszanki wełny z jedwabiem, to pewnie ten sam model :) Moim zdaniem przez wyraźną fakturę, nakładane kieszenie, dosyć jasny kolor i jasne, perłowe guziki  ta marynarka jest mocno casualowa. Z kolei spodnie z gładkiej wełny są w moim odczuciu dosyć formalne. Żeby takie połączenie wypaliło to musiałyby być bardzo jasne spodnie. Oczywiście to tylko moja opinia, a ja ekspertem nie jestem, może nie mam racji  :) W sumie najbardziej mi się podoba ta marynarka w połączeniu z kremowymi/białymi chinosami.

Hmmm po tym co napisałem zacząłem się zastanawiać, czy nie powinienem był zdjęcia wstawić do "co mam dziś casualowego na sobie"...

o kurcze, to jednak inne marynarki - moja to 100% bawełna. No właśnie mam takie same odczucia jak Ty. Chciałem raz połączyć ją z wełniakami z cienkiej jasnej wełny w PoW, ale gdy zobaczyłem się w lustrze to pobiegłem się przebrać. Muszę zrobić 2 podejście i jakoś odformalnić dodatkami czy coś, bo spodnie faktycznie są bardzo jasne.

Opublikowano

Trochę już siedze na forum, ale w tym temacie to mój debiut  :)

marynarka - Próchnik

koszula - TMLewin

krawat - Wólczanka

poszetka - Bytom

spodnie - LeeCooper

buty - Berwick

Jeśli Moderator stwierdzi, że jednak pasuje bardziej do casualu - proszę o przeniesienie.

post-6871-0-42779300-1464268687_thumb.jp

post-6871-0-93206400-1464268692_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 7