Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj.

f77114a1cb0addf701398c53ecb9a417.jpg

* marynarka Suitsupply

* koszula CT

* krawat Jacques Britt

* poszetka od Poszetki

* monki Shoepassion

To połączenie marynarka + spodnie będzie się chyba często tego lata powtarzać :)

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

Dzisiaj.

7d6dfee7c51b081186bed3c23dd8cef1.jpg

* marynarka Suitsupply

* koszula Osovski & Mr. Vintage

* krawat i poszetka od Poszetki

* spodnie Benevento

* Yanko

* pasek Massimo Dutti

fdfae99d5ad4626c8b628def5ce1705f.jpg

dd7bbef56cc2603d25dfec5c45bbd964.jpg

bb013cfbef40f27e3e88607b404b9269.jpg

9781bc40efd3d53a94141b1c88d8c52d.jpg

Koszulę mam na sobie dopiero dwie godziny, ale póki co logo z metki nie wypaliło mi się na karku ;)

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Marynarka: Massimo Dutti

Spodnie: Benevento

Koszula: Wólczanka

Krawat: Suitsupply

Poszetka: Poszetka.com

Buty: Loake

Aron, zgaduję, że marynarka to bawełna - jak widzisz ją łączenie jej ze spodniami z gładkiej wełny czesankowej? Pytam, bo mam podobną z MD i mam opory, ponieważ IMO kłócą się faktury, ale u Ciebie, podobnie jak u Zająca Poziomki, wygląda to bardzo dobrze :)

Opublikowano

Zgadza się, marynarka uszyta jest z bawełny, ale spodnie też :), tylko z gładszej. Z wełnianymi spodniami chyba bym jej nie połączył. Faktura, fakturą, ale wełna też wygląda delikatniej, jest lżejsza optycznie niż bawełna, dlatego możesz mieć wątpliwości. To wszystko nie znaczy jednak, że w Twoim przypadku spodnie i marynarka nie będą do siebie pasowały. Kolorystyka też ma znaczenie. Zrób może jakieś zdjęcia?

Na zdjęciu poniżej wszystko gra według mnie, a faktury są znacznie różne:

http://eu.suitsupply.com/en/jackets/hudson-red-plain/C954.html

post-5751-0-45976500-1464956457_thumb.jp

Opublikowano

@Aron

Z tymi spodniami mnie zaskoczyłeś, dałbym głowę, że to wełniaki (brawo dla Benevento). Jutro zrobię zdjęcia i wrzucę. BTW ktoś kiedyś pisał, że jego żona czeka na zestawy błękita, ja z kolei czekam na Twoje :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Otóż wielce ekskluzywna i niszowa rzemieślnicza robota, więc nie wiem, czy znasz - Massimo Dutti ;)

Coś słyszałem, to ten bespoke shoemaker z Portugalii - widzę, że czasem warto dołożyć do MD. ;)

Fajnie się prezentują, szkoda, że MD kończy się na rozmiarze za małym dla mnie.