Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój świętej pamięci Dziadek chodował ongiś nutrie dla klientów włoskich. Marzy mi się płaszcz z kołnierzem z nutrii i jak znajdę rzemieślnika który takowy wykona to będę bardzo szczęśliwy.

Opublikowano

W Polsce kilkudziesięcioletni zakaz polowań na bobry sprawił, że namnożyło się ich, jak to u gryzoni, okrutnie. Czytałem, że ochrona ma być zdjęta. Może więc, miłośnikom futer, wystarczy poczekać na "prawdziwy" bobrowy kołnierz?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

To jest ta druga opisana jako "Grey" i taka faktycznie jest, ale sporo ciemniejsza niż na zdjęciach sklepowych, po otwarciu opakowania byłem zaskoczony kolorem. Materiał jest na pewno cieńszy niż flanela, ale grubszy niż w przypadku garniturów z kolekcji letniej. Według mnie ten garnitur nie nada się na ciepłą porę roku.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nie wiem czy potwierdzić, czy zaprzeczyć :) W lustrze nie wydaje się jakoś szczególnie duży. Mam jeszcze jedno zdjęcie tej koszuli.

EDIT: Do pierwotnego posta dodałem jeszcze jedno zdjęcie :).

post-5751-0-58124800-1452679312_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Jako nie do końca związaną z dyskusją informację dodam, że zrobiłem jeszcze kilka zdjęć i perspektywa może mieć znaczenie. Im wyżej trzymam aparat względem linii ramion, tym kołnierz wydaje się mniejszy, a dolna krawędź węzła jest poniżej kołnierzyka. Przynajmniej dowiedziałem się jak robić zdjęcie lepiej oddające rzeczywistość :).

Opublikowano

Zdecydowanie perspektywa ma znaczenie, zrobiłem selfie z aparatu na poziomie bioder i góra ma dziwne proporcje. Marynarka jest mocno dopasowana, dotychczas nosiłem 52, teraz trochę chyba obwodu ubyło, bo lepiej leży 50

Marynarka Mango, fajna wełna Marlane

Koszula CT

Krawat Altea

Poszetka - poszetka.com

post-5711-0-70732500-1452681909_thumb.jp

post-5711-0-39399800-1452681912_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 3