Skocz do zawartości

Gdzie można kupić - szukam, poszukuję

mosze

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.02.2022 o 08:22, lubo69 napisał:

Reszta jest typowa - Bytom, Vistula itd. Niemodny krawat z niemodną spinką na znanym portalu aukcyjnym.

@Shelby, Kolega @lubo69 odpowiedział Ci całkiem poważnie, chociaż ze swadą - taki garnitur w różnych przedziałach cenowych znajdziesz pewnie w większości sieciówek w galeriach, ze "śledziem" też chyba nie powinno być większego problemu. Wyzwaniem pewnie będzie koszula, bo to, o ile się nie mylę, tab collar - raczej nie kojarzę takiej w cenie poniżej 350 - 400 pln.

Pozdrawiam.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1

W dniu 17.02.2022 o 09:24, musa19 napisał:

@Shelby, Kolega @lubo69 odpowiedział Ci całkiem poważnie, chociaż ze swadą - taki garnitur w różnych przedziałach cenowych znajdziesz pewnie w większości sieciówek w galeriach, ze "śledziem" też chyba nie powinno być większego problemu. Wyzwaniem pewnie będzie koszula, bo to, o ile się nie mylę, tab collar - raczej nie kojarzę takiej w cenie poniżej 350 - 400 pln.

Pozdrawiam.

To akurat wiem, że lubo69 napisał ok. Mam pytanie a w takiej Vistule czy Bytomiu jak pokaże zdjęcie dopasują mi dobrze garnitur tak jak siedzi Tomiemu Hardiemu w Legend?

@Zajac PoziomkaCzy znasz jakieś porządnie brytyjskie marki?

@Shelby, z dopasowaniem w salonie dużo zależy od tego na kogo trafisz i jak wpisujesz się w szablon marki.

Z brytyjskich marek jeżeli szukasz czegoś niedrogiego a na poziomie SuSu, to możesz spróbować poniższych firm:

https://www.tmlewin.co.uk/mens/suits

https://www.charlestyrwhitt.com/intl/mens-suits/?currentPageNum=1&sz=32&start=0

https://www.hawesandcurtis.co.uk/menswear/clothing/suits

Pozdrawiam.

19 minut temu, Shelby napisał:

To akurat wiem, że lubo69 napisał ok. Mam pytanie a w takiej Vistule czy Bytomiu jak pokaże zdjęcie dopasują mi dobrze garnitur tak jak siedzi Tomiemu Hardiemu w Legend?

@Zajac PoziomkaCzy znasz jakieś porządnie brytyjskie marki?

Z tańszych Charles Tyrwhitt. Z droższych np. New&Lingwood, Edward Sexton.

@Zajac Poziomka@musa19

A co z butami? 

Czy trzewiki nadadzą się np. na sale która odbywa się impreza czy jednak tutaj tylko wchodzą w grę półbuty?

Np. takie trzewiki: https://nord-shoes.com/trzewiki_meskie_4869,480.html

No i czy tutaj Tom Hardy ma jednak półbut czy trzewik. Z tego co wiem trzewik jest raczej na zewnątrz tak? Ale chyba półbut także?

Tom-Hardy.jpg

8 godzin temu, Shelby napisał:

@Zajac Poziomka@musa19

A co z butami? 

Czy trzewiki nadadzą się np. na sale która odbywa się impreza czy jednak tutaj tylko wchodzą w grę półbuty?

Np. takie trzewiki: https://nord-shoes.com/trzewiki_meskie_4869,480.html

No i czy tutaj Tom Hardy ma jednak półbut czy trzewik. Z tego co wiem trzewik jest raczej na zewnątrz tak? Ale chyba półbut także?

Co właściwie chcesz osiągnąć? Na wstawionych przez Ciebie zdjęciach Hardy jest po prostu typem w garniturze. I jak chcesz być typem w granatowym czy czarnym garniturze to nic prostszego bo kupisz JAKIŚ granatowy czy czarny garnitur wszędzie. Jeżeli natomiast chcesz wyglądać prawie dokładnie tak samo i mieć bardzo podobny garnitur to szykuj duży budżet bo to co on nosi na zdjęciach wygląda na szyte na miarę i do tego jest bardzo angielskie i bardzo z lat 60. I dobry krawiec może Ci takie coś uszyć ale chwilę to potrwa i będzie niemało kosztowało. 

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 2

@mayorDzięki wielkie za info. No takie info chciałem usłyszeć to nie jest tak że chce być cosplayowcem. Albo 1:1 wyglądać chciałem po prostu coś tańszego ala Tom Hardy i wiem co i jak już, dziękuję tym którzy pomogli.

Mam jeszcze jedno pytanie czy ktoś ogarnia się w parasolkach? Wie może ktoś gdzie kupię porządne i jakie firmy produkują porządne? Nigdy nie trafiłem jeszcze na coś porządnego z porządnego stelarza i szkieletu etc.

W dniu 24.01.2022 o 20:43, eduardo napisał:

Tia, o benevento się już kiedyś naczytałem. Pierwsza zasada Benevento Club - Zamawiamy za pobraniem. 

Nad makaronami się właśnie zastanawiałem, pytanie czy te 400 zł to nie napopmowana trochę cena - ma ktoś opinię w kwestii jakości?

@eye_lip szczerze mówiąc nie brałem pod uwagę marek typu tatuum. Na zdjęciach nie wyglądają jakby miały wyższy stan

https://www.tatuum.com/on/ubrania/spodnie-meskie/spodnie-meskie-tkaninowe-mate-2,p-25435

Eduardo, dżinsów od Macaroniego jednak nie polecam. W ostatnim czasie od patrzenia urwała się szlufka i dziś zauważyłem, że zaczęły się przecierać w kroku. 

Szukam cienkiej bawełnianej bomberki w najprostszej możliwej wersji (kolorystycznie też klasyka: beż, szarość czy granat).
Próbowałem wersji ekstremalnie budżetowej (100-200 zł), czyli asos, ale krój kompletnie mi nie odpowiada, wypróbowałem 2 rozmiary i nie jestem zadowolony.
Z drugiej strony zastanawiam się nad zamówieniem z Collaro, ale to będzie z kolei rozwiązanie >1k zł, dodatkowo obarczone długim czasem oczekiwania.

Najchętniej wybrałbym coś pomiędzy, jeśli chodzi o cenę i dostępne od ręki, ewentualnie w ciągu kilku dni. Macie jakieś propozycje?

Dodam jeszcze, że jestem, jak to ładnie ktoś kiedyś ujął, oszczędnie zbudowany, więc często wypadam poza standardową rozmiarówkę kurtek i to też jest w tym segmencie odzieżowym problem.

Potrzebuję czegoś między XS, a S tj. na wymiar ok. 90 cm w klatce i wzrost ok. 170 cm.

30 minut temu, lubo69 napisał:

H. N. White, Brunati Como, Viola Milano.

Czy np. taki może być, czy chodzi o kontrastowe medaliony?

https://www.huntsmansavilerow.com/product/green-ground-brown-motif-madder-tie/

Dzięki za pomoc, szukam czegoś bardziej w tym stylu (sory za jakość, nie jestem mistrzem fotoszopka ;D ) Drukowany, zielony jedwab z medalionami, zielony odcienia tak jak na zdjęciu z posta wyżej. Nie znam się aż tak na kolorach by rzucić nazwa 😕

received_5546424555385981.webp

8 godzin temu, michasacuer napisał:

Dzięki za pomoc, szukam czegoś bardziej w tym stylu (sory za jakość, nie jestem mistrzem fotoszopka ;D ) Drukowany, zielony jedwab z medalionami, zielony odcienia tak jak na zdjęciu z posta wyżej. Nie znam się aż tak na kolorach by rzucić nazwa 😕

received_5546424555385981.webp

Możesz podpytać w TieStore. Kiedyś wysłałem im zdjęcie, odesłali mi probke materialu z pytaniem czy o to mi chodziło, a potem uszyli krawat na zamowienie (+40 zł do zwyklej ceny)

• Oceniam pozytywnie 1

Bardziej butelkową zieleń masz na stronie: Buczyński lub Patine lub Gentlemanagazette (troszkę jaśniejszy się wydaje) -jeśli może być ciemniejsza zieleń.

Jeszcze warto tak jak @Jakub84 napisał przejść się/podjechać/napisać do TieStore, to co oni tam mają pokazane na  stronie to ułamek tego co naprawdę mają w swoim asortymęcie jeśli chodzi materiał na krawaty.