Stormont Napisano 16 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2022 Jeszcze nie masz tego gangsterskiego garnituru, a już rozstawiasz ludzi na mieście po kątach. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 16 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2022 2 minuty temu, Stormont napisał: Jeszcze nie masz tego gangsterskiego garnituru, a już rozstawiasz ludzi na mieście po kątach. Capo di tutti frutti 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 17 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2022 W dniu 16.02.2022 o 08:22, lubo69 napisał: Reszta jest typowa - Bytom, Vistula itd. Niemodny krawat z niemodną spinką na znanym portalu aukcyjnym. @Shelby, Kolega @lubo69 odpowiedział Ci całkiem poważnie, chociaż ze swadą - taki garnitur w różnych przedziałach cenowych znajdziesz pewnie w większości sieciówek w galeriach, ze "śledziem" też chyba nie powinno być większego problemu. Wyzwaniem pewnie będzie koszula, bo to, o ile się nie mylę, tab collar - raczej nie kojarzę takiej w cenie poniżej 350 - 400 pln. Pozdrawiam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2022 @Shelby Szukaj pod hasłem „navy flannel suit”. Garnitur (swoją drogą ładny i dobrze dopasowany, do przy sylwetce Toma Hardy’ego oznacza zapewne bespoke) ma dosyć mocną konstrukcję, więc szukaj raczej wśród firm brytyjskich. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2022 Takie poszukiwania: gdzie znajdę oryginalną, w dobrej cenie torbę Belstaff 556? To model który zyskał sławę w filmie "jestem legendą" z Willem Smithem. Przypomniało mi się że mam taką podrobioną, sprzed 10 lat, ale w końcu warto by kupić konkretną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shelby Napisano 18 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2022 W dniu 17.02.2022 o 09:24, musa19 napisał: @Shelby, Kolega @lubo69 odpowiedział Ci całkiem poważnie, chociaż ze swadą - taki garnitur w różnych przedziałach cenowych znajdziesz pewnie w większości sieciówek w galeriach, ze "śledziem" też chyba nie powinno być większego problemu. Wyzwaniem pewnie będzie koszula, bo to, o ile się nie mylę, tab collar - raczej nie kojarzę takiej w cenie poniżej 350 - 400 pln. Pozdrawiam. To akurat wiem, że lubo69 napisał ok. Mam pytanie a w takiej Vistule czy Bytomiu jak pokaże zdjęcie dopasują mi dobrze garnitur tak jak siedzi Tomiemu Hardiemu w Legend? @Zajac PoziomkaCzy znasz jakieś porządnie brytyjskie marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 18 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2022 @Shelby, z dopasowaniem w salonie dużo zależy od tego na kogo trafisz i jak wpisujesz się w szablon marki. Z brytyjskich marek jeżeli szukasz czegoś niedrogiego a na poziomie SuSu, to możesz spróbować poniższych firm: https://www.tmlewin.co.uk/mens/suits https://www.charlestyrwhitt.com/intl/mens-suits/?currentPageNum=1&sz=32&start=0 https://www.hawesandcurtis.co.uk/menswear/clothing/suits Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 18 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2022 19 minut temu, Shelby napisał: To akurat wiem, że lubo69 napisał ok. Mam pytanie a w takiej Vistule czy Bytomiu jak pokaże zdjęcie dopasują mi dobrze garnitur tak jak siedzi Tomiemu Hardiemu w Legend? @Zajac PoziomkaCzy znasz jakieś porządnie brytyjskie marki? Z tańszych Charles Tyrwhitt. Z droższych np. New&Lingwood, Edward Sexton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shelby Napisano 18 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2022 @Zajac Poziomka@musa19 A co z butami? Czy trzewiki nadadzą się np. na sale która odbywa się impreza czy jednak tutaj tylko wchodzą w grę półbuty? Np. takie trzewiki: https://nord-shoes.com/trzewiki_meskie_4869,480.html No i czy tutaj Tom Hardy ma jednak półbut czy trzewik. Z tego co wiem trzewik jest raczej na zewnątrz tak? Ale chyba półbut także? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 18 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2022 6 godzin temu, Shelby napisał: @Zajac Poziomka@musa19 No i czy tutaj Tom Hardy ma jednak półbut czy trzewik. Z tego co wiem trzewik jest raczej na zewnątrz tak? Ale chyba półbut także? Chcesz się ubrać czy szykujesz cosplay? W sumie jest karnawał... 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 18 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2022 8 godzin temu, Shelby napisał: @Zajac Poziomka@musa19 A co z butami? Czy trzewiki nadadzą się np. na sale która odbywa się impreza czy jednak tutaj tylko wchodzą w grę półbuty? Np. takie trzewiki: https://nord-shoes.com/trzewiki_meskie_4869,480.html No i czy tutaj Tom Hardy ma jednak półbut czy trzewik. Z tego co wiem trzewik jest raczej na zewnątrz tak? Ale chyba półbut także? Co właściwie chcesz osiągnąć? Na wstawionych przez Ciebie zdjęciach Hardy jest po prostu typem w garniturze. I jak chcesz być typem w granatowym czy czarnym garniturze to nic prostszego bo kupisz JAKIŚ granatowy czy czarny garnitur wszędzie. Jeżeli natomiast chcesz wyglądać prawie dokładnie tak samo i mieć bardzo podobny garnitur to szykuj duży budżet bo to co on nosi na zdjęciach wygląda na szyte na miarę i do tego jest bardzo angielskie i bardzo z lat 60. I dobry krawiec może Ci takie coś uszyć ale chwilę to potrwa i będzie niemało kosztowało. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 Garnitury które nosi Hardy w Legend szył Chris Kerr 31 Berwck St na SoHo w Londnie.,Musisz przygotować około 2500 funtów 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shelby Napisano 20 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2022 @mayorDzięki wielkie za info. No takie info chciałem usłyszeć to nie jest tak że chce być cosplayowcem. Albo 1:1 wyglądać chciałem po prostu coś tańszego ala Tom Hardy i wiem co i jak już, dziękuję tym którzy pomogli. Mam jeszcze jedno pytanie czy ktoś ogarnia się w parasolkach? Wie może ktoś gdzie kupię porządne i jakie firmy produkują porządne? Nigdy nie trafiłem jeszcze na coś porządnego z porządnego stelarza i szkieletu etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2022 https://www.francescomaglia.it/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 20 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2022 https://www.mariotalarico.it/. dostępne też w poszetce https://www.poszetka.com/product-pol-6728-Drewniany-parasol-w-pasy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 25 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2022 W dniu 24.01.2022 o 20:43, eduardo napisał: Tia, o benevento się już kiedyś naczytałem. Pierwsza zasada Benevento Club - Zamawiamy za pobraniem. Nad makaronami się właśnie zastanawiałem, pytanie czy te 400 zł to nie napopmowana trochę cena - ma ktoś opinię w kwestii jakości? @eye_lip szczerze mówiąc nie brałem pod uwagę marek typu tatuum. Na zdjęciach nie wyglądają jakby miały wyższy stan https://www.tatuum.com/on/ubrania/spodnie-meskie/spodnie-meskie-tkaninowe-mate-2,p-25435 Eduardo, dżinsów od Macaroniego jednak nie polecam. W ostatnim czasie od patrzenia urwała się szlufka i dziś zauważyłem, że zaczęły się przecierać w kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 25 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2022 Nie wziąłem. Finalnie zamówiłem z Zalando, gdzie można wybrać w opcjach wyższy stan. A jak chino macaroniego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 25 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2022 Szukam cienkiej bawełnianej bomberki w najprostszej możliwej wersji (kolorystycznie też klasyka: beż, szarość czy granat). Próbowałem wersji ekstremalnie budżetowej (100-200 zł), czyli asos, ale krój kompletnie mi nie odpowiada, wypróbowałem 2 rozmiary i nie jestem zadowolony. Z drugiej strony zastanawiam się nad zamówieniem z Collaro, ale to będzie z kolei rozwiązanie >1k zł, dodatkowo obarczone długim czasem oczekiwania. Najchętniej wybrałbym coś pomiędzy, jeśli chodzi o cenę i dostępne od ręki, ewentualnie w ciągu kilku dni. Macie jakieś propozycje? Dodam jeszcze, że jestem, jak to ładnie ktoś kiedyś ujął, oszczędnie zbudowany, więc często wypadam poza standardową rozmiarówkę kurtek i to też jest w tym segmencie odzieżowym problem. Potrzebuję czegoś między XS, a S tj. na wymiar ok. 90 cm w klatce i wzrost ok. 170 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 26 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2022 Hej, szukam takiego krawatu ale w odcieniu zieleni. Ktoś coś? Cena nie gra roli. Przejrzałem poszetke, Drakes, Shibumi, nikt nie ma czegoś "takiego". Gdzie jeszcze zerknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2022 13 minut temu, michasacuer napisał: Gdzie jeszcze zerknąć? H. N. White, Brunati Como, Viola Milano. Czy np. taki może być, czy chodzi o kontrastowe medaliony? https://www.huntsmansavilerow.com/product/green-ground-brown-motif-madder-tie/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 26 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2022 30 minut temu, lubo69 napisał: H. N. White, Brunati Como, Viola Milano. Czy np. taki może być, czy chodzi o kontrastowe medaliony? https://www.huntsmansavilerow.com/product/green-ground-brown-motif-madder-tie/ Dzięki za pomoc, szukam czegoś bardziej w tym stylu (sory za jakość, nie jestem mistrzem fotoszopka ;D ) Drukowany, zielony jedwab z medalionami, zielony odcienia tak jak na zdjęciu z posta wyżej. Nie znam się aż tak na kolorach by rzucić nazwa 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 26 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2022 Taka bardzo jasna oczodajna zieleń, czy może być i lekko oliwkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 26 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2022 8 godzin temu, michasacuer napisał: Dzięki za pomoc, szukam czegoś bardziej w tym stylu (sory za jakość, nie jestem mistrzem fotoszopka ;D ) Drukowany, zielony jedwab z medalionami, zielony odcienia tak jak na zdjęciu z posta wyżej. Nie znam się aż tak na kolorach by rzucić nazwa 😕 Możesz podpytać w TieStore. Kiedyś wysłałem im zdjęcie, odesłali mi probke materialu z pytaniem czy o to mi chodziło, a potem uszyli krawat na zamowienie (+40 zł do zwyklej ceny) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 27 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2022 14 godzin temu, SeraFinn napisał: Taka bardzo jasna oczodajna zieleń, czy może być i lekko oliwkowa? Coś w tym stylu, tylko wzór mi nie leży 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 27 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2022 Bardziej butelkową zieleń masz na stronie: Buczyński lub Patine lub Gentlemanagazette (troszkę jaśniejszy się wydaje) -jeśli może być ciemniejsza zieleń. Jeszcze warto tak jak @Jakub84 napisał przejść się/podjechać/napisać do TieStore, to co oni tam mają pokazane na stronie to ułamek tego co naprawdę mają w swoim asortymęcie jeśli chodzi materiał na krawaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi