adamW Napisano 18 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2021 Gdzie znajdę szalik z kaszmiru lub alpaki (ewentualnie może ujdzie dobra wełna) w kolorze czekoladowym? Intensywny czekoladowy, ciemnobrązowy odcień- żadne cappucino, camel, beż, etc. Dodatkowo- chciałbym żeby szalik miał minimum 180cm długości i nie był 'knitted'. Coś tego typu ale jednak dłuższe: https://eleganckipan.com.pl/produkty/akcesoria/szale/elegancki-ciemnobrazowy-szal-kaszmirowy,p1317416518 Zależy mi aby zakup był możliwy do realizacji w PL sklepie (jednak dopuszczam możliwość zakupu w EU o ile nic ciekawego nie znajdę u nas). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2021 38 minut temu, adamW napisał: Gdzie znajdę szalik z kaszmiru lub alpaki (ewentualnie może ujdzie dobra wełna) w kolorze czekoladowym? Intensywny czekoladowy, ciemnobrązowy odcień- żadne cappucino, camel, beż, etc. Dodatkowo- chciałbym żeby szalik miał minimum 180cm długości i nie był 'knitted'. Coś tego typu ale jednak dłuższe: https://eleganckipan.com.pl/produkty/akcesoria/szale/elegancki-ciemnobrazowy-szal-kaszmirowy,p1317416518 Zależy mi aby zakup był możliwy do realizacji w PL sklepie (jednak dopuszczam możliwość zakupu w EU o ile nic ciekawego nie znajdę u nas). była/jest? na forum nasza koleżanka która dziergała szale, może z nią pogadaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 18 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2021 6 minutes ago, Krzysiek_W said: była/jest? na forum nasza koleżanka która dziergała szale, może z nią pogadaj? Chodzi pewnie o @a.tyburska i jej firmę cottongrass https://cottongrass.co/shop/?v=9b7d173b068d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 18 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2021 W dniu 27.09.2021 o 07:39, papiez_ napisał: Wpadł może komuś w oczy kardigan tego typu jakie w ofercie ma Kent Wang? Cięższy, z kołnierzem szalowym, ale niekoniecznie za 200$ no i z wysyłką z Europy. podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 18 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2021 Niestety cena 249€ https://www.manufactum.de/black-sheep-cardigan-a19351/?c=194454 https://www.manufactum.de/black-sheep-cardigan-a86068/?c=194454 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattyBe Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 Cześć. Poszukuję butów Chukka do +/- 500zł. Idealnie, gdybym mógł przymierzyć w Warszawie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 Poszukiwania trzewików ciąg dalszy. MTO w Patine to niestety 3 miesiące oczekiwania, więc trochę długo i liczę, że może gdzieś się uda jednak znaleźć groszkowane trzewiki na commando, ciemny brąz/bordo do 2000zł. Jeśli macie jakieś tropy, to chętnie posłucham. A w międzyczasie rozważam, czy nie kupić jednak którejś z poniższych dwóch par: https://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/boots-price-desc/products/carlos-santos-brogue-boot-in-guimaraes-grain https://patine.pl/boots-harrison-598s.html Carlos Santos to mało popularna marka na forum, ale to podobna półka cenowa co TLB. Warto w ogóle rozważać CS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 Warto, spoko buty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 Poczekaj na black friday i kup jakieś trzewiki z oferty Cheaney albo Trickers, powinny kosztować mniej niż 2 tysiące. Jeżeli w tym roku w E. Berg będzie na BF zniżka 20% na C&J to w okolicach tej kwoty powinieneś też móc kupić model Islay. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 Poszukiwania trzewików ciąg dalszy. MTO w Patine to niestety 3 miesiące oczekiwania, więc trochę długo i liczę, że może gdzieś się uda jednak znaleźć groszkowane trzewiki na commando, ciemny brąz/bordo do 2000zł. Jeśli macie jakieś tropy, to chętnie posłucham. A w międzyczasie rozważam, czy nie kupić jednak którejś z poniższych dwóch par: https://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/boots-price-desc/products/carlos-santos-brogue-boot-in-guimaraes-grain https://patine.pl/boots-harrison-598s.html Carlos Santos to mało popularna marka na forum, ale to podobna półka cenowa co TLB. Warto w ogóle rozważać CS?Rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 Godzinę temu, WojKow napisał: Poszukiwania trzewików ciąg dalszy. MTO w Patine to niestety 3 miesiące oczekiwania, więc trochę długo i liczę, że może gdzieś się uda jednak znaleźć groszkowane trzewiki na commando, ciemny brąz/bordo do 2000zł. Jeśli macie jakieś tropy, to chętnie posłucham. A w międzyczasie rozważam, czy nie kupić jednak którejś z poniższych dwóch par: https://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/boots-price-desc/products/carlos-santos-brogue-boot-in-guimaraes-grain https://patine.pl/boots-harrison-598s.html Carlos Santos to mało popularna marka na forum, ale to podobna półka cenowa co TLB. Warto w ogóle rozważać CS? Mam dwie pary CS i uważam, że są całkiem ok. Oczywiście nie jest to półka C&J czy TLB Artista ale też kosztują dużo mniej. Ja bym się zastanowił nad https://www.skoaktiebolaget.com/collections/boots/products/lof-tung-adams-mahogany-country-calf-r-last?variant=39616539033705 i podobne z L&T. jeden z najlepszych sklepów z butami w sieci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 Ja mam jedną pare CS i w mojej ocenie w tym przedziale cenowym ciezko coś lepszego trafić. Jedno ale - kopyta są dość długie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Październik 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 Jakiś czas temu zelowałem czuki carlososantosa i loafersy c&j. Szewc, oddając mi buty, stwierdził, żeby carlosów nie kupować, bo, cytuję, "co prawda całe ze skóry, ale obcasy są zrobione z tektury". A te drugie, spytałem? A te, to porządne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 Tylko ze prajs za C&J jest 2x w stosunku do CS.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Październik 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 Ja tylko powtarzam, co usłyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 8 godzin temu, bratdominik napisał: Rozmiar? Rozmiar 8. 7 godzin temu, Pawcio napisał: Mam dwie pary CS i uważam, że są całkiem ok. Oczywiście nie jest to półka C&J czy TLB Artista ale też kosztują dużo mniej. Ja bym się zastanowił nad https://www.skoaktiebolaget.com/collections/boots/products/lof-tung-adams-mahogany-country-calf-r-last?variant=39616539033705 i podobne z L&T. jeden z najlepszych sklepów z butami w sieci. Dzięki za trop! Podlinkowane buty wyglądają całkiem przyjemnie, nie słyszałem zbyt wiele o tej marce, ale na pewno rozważę! 3 godziny temu, mosze napisał: Jakiś czas temu zelowałem czuki carlososantosa i loafersy c&j. Szewc, oddając mi buty, stwierdził, żeby carlosów nie kupować, bo, cytuję, "co prawda całe ze skóry, ale obcasy są zrobione z tektury". A te drugie, spytałem? A te, to porządne są. No właśnie minimalnie mnie kusi, żeby zamówić Islay, ale trochę mam wewnętrzną barierę wciąż przed taką kwotą na buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 Zobacz John cleverley taron - bardzo fajne buty, ceniowo w tych okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 No właśnie minimalnie mnie kusi, żeby zamówić Islay, ale trochę mam wewnętrzną barierę wciąż przed taką kwotą na buty.Nie ma się czego bać. Świetne buty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 3 godziny temu, Krzysiek_W napisał: Zobacz John cleverley taron - bardzo fajne buty, ceniowo w tych okolicach Krzysiek, może John Cleverley tyle kosztują, bo George Cleverley Taron kosztują 600-650 euro, w zależności od konkretnej użytej skóry. Średnio w okolicach 2 tys pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 39 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Krzysiek, może John Cleverley tyle kosztują, bo George Cleverley Taron kosztują 600-650 euro, w zależności od konkretnej użytej skóry. Średnio w okolicach 2 tys pln Oj, no może trochę więcej, ale rabaty z newslettera albo jakieś promocje które też są w sklepach i powinno się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 26 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2021 (chwilę się zastanawiałem, czy w tym wątku, czy w poradach o płaszczach - mam nadzieję, że dobrze wybrałem) Gdzie szukać klasycznych płaszczy na niewysokich mężczyzn? Poszukuję dla siebie klasycznej, granatowej dyplomatki (ale z problemem borykam się ogólnie, również z innymi płaszczami - bosmanką też bym nie pogardził). Mając 167cm wzrostu i dość szerokie biodra rozbijam się o to, że u większości producentów 46 jest na mnie nie tylko nieco przyciasne, ale za długie. Modele w rozmiarze 48 często są opisane jako "model na zdjęciu ma 188cm wzrostu i nosi rozmiar 48" — łatwo sobie wyobrazić, jak to potem wygląda na mnie Raz się wpuściłem w korygowanie zbyt dużego płaszcza i tym razem chciałbym kupić coś +/- dopasowanego. O ile SuSu ma rozmiary na niskich (u mnie 24) dość swobodnie dostępne w marynarkach, o tyle z płaszczami mają dużo węższą dostępność. Będę wdzięczny za wskazówki, gdzie patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 26 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2021 @Mateusz Papiernik Teraz generalnie nie brakuje płaszczy, które są z punktu widzenia klasyki za krótki, niekiedy ledwie pośladki zakrywają, więc coś się powinno trafić. W zeszłym roku odpuściłem fajny jednorzędowy płaszcz Oscar Jacobson, bo wyglądał na mnie jak zaprojektowany na osobę niższą 15-20 cm (mam ok. 190 cm, a mierzyłem rozmiar 54). Z uwagi na położenie guzików i kieszeni, proporcje na kimś zdecydowanie niższym by nie ucierpiały, długość byłaby bliższa klasycznej, tylko pewnie rękawy do skrócenia. Możliwe, że rozmiar 48 w Twoim przypadku mógłby się sprawdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2021 2 godziny temu, Kyle napisał: @Mateusz Papiernik Teraz generalnie nie brakuje płaszczy, które są z punktu widzenia klasyki za krótki, niekiedy ledwie pośladki zakrywają, więc coś się powinno trafić. W zeszłym roku odpuściłem fajny jednorzędowy płaszcz Oscar Jacobson, bo wyglądał na mnie jak zaprojektowany na osobę niższą 15-20 cm (mam ok. 190 cm, a mierzyłem rozmiar 54). Z uwagi na położenie guzików i kieszeni, proporcje na kimś zdecydowanie niższym by nie ucierpiały, długość byłaby bliższa klasycznej, tylko pewnie rękawy do skrócenia. Możliwe, że rozmiar 48 w Twoim przypadku mógłby się sprawdzić. Mam to samo zdanie, co Kyle. Większość obecnie robionych płaszczy jest zbyt krótkich, jeśli patrzeć pod względem klasycznej męskiej elegancji, zatem dla osoby niższej mogą mieć długość w sam raz. Płaszczy o długości, które ja preferuje (choć może to dużo powiedziane, bo płaszcz mam jeden, i mi wystarcza), czyli za kolano, właściwie nie da się kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 27 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2021 @Velahrn custom SuSu z opcją przedłużenia też są za krótkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 27 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2021 Dzięki, od tej strony nie pomyślałem - odrzucałem takie modele uważając proporcje na reklamowym zdjęciu z modelem za dziwne. Popatrzę pod tym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi