lubo69 Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 Jakoś dżinsu w mtm, z którego korzystam nie umywa się do tych wszystkich vintage levisów i japońskich denimów.W to jestem skłonny uwierzyć, ale w takim razie dlaczego je polecasz?Jeśli jest natomiast odwrotnie (japoński denim nie umywa się do Twojego mtm), to bardzo mnie zaciekawiłeś. LVC noszę codziennie po domu od ośmiu lat, natomiast IH 23 oz nie zużyję do śmierci, nawet jeśli będzie mi dane dożyć setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 Nie, dobrze zrozumiałeś. Moje mtm to zwykły dżins, a nie premium denim. Polecałem samą ideę mtm ze względu na problem z dopasowaniem dżinsów do sylwetki oraz oczekiwań co do kroju, a nie konkretnego dostawcę usługi. Na pewno idealnie byłoby, gdyby było to mtm z selvedge itd., na pewno takie są, ale ja akurat nie miałem okazji z takiego korzystać. Jeśli możesz coś polecić, to chętnie skorzystam. To dżinsowe mtm online, do którego link krąży na forum ma, jeśli dobrze pamiętam, lepsze materiały, ale ja niestety nie dowierzam, że dobrze wszystko pomierzę. Mimo wszystko jestem ze swojego rozwiązania zadowolony, bo mam dżinsy, które mogę założyć do marynarki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 Kiedyś był Golden Dog Denim Workshop (jest o nim na forum), ale szybko zniknął.., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 2 minuty temu, lubo69 napisał: Kiedyś był Golden Dog Denim Workshop (jest o nim na forum), ale szybko zniknął.., Tak, pamiętam. Polecany tu sklep faster dog jest super, ale tam większość dżinsów to styl daleko odbiegający od dżinsów do marynarek. Zresztą, jak właściciel ma zły dzień to daje poznać, co myśli o takim noszeniu dżinsów ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 Mam jeszcze takie, moim zdaniem ideał do marynarki:https://www.heddels.com/2015/08/tenue-de-nimes-pablo-memphis-ii/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salamanca Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 Panowie, Która firma oferuje takie spodnie (najlepiej różne tkaniny i kroje), które nie są mocno zwężone do łydki? Coś dla mężczyzn o nieproporcjonalnie grubych łydkach w porównaniu do ud. Wiem, że na Benevento jest MTM za 800 zł, ale może coś gotowego za połowę tej ceny by się znalazło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 @lubo69 @Stormont @Szydlowsky Dzięki! Zarzuciliście mnie nazwami marek, o których istnieniu nie miałem pojęcia. Szukam teraz jakie mają kroje i wysokości stanu. Nie chcę raczej niczego powyżej 15oz, zbyt prostego w nogawce i o zbyt niskim stanie. Czy Japan Blue to znana Wam marka? Ma krój typu high/tapered. Czy pójść może na łatwiznę i wziąć markę modową z materiałem typu premium? Takie Levis 501ct z selvedge pewnie zdałyby egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 19 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2020 12 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: @lubo69 @Stormont @Szydlowsky Dzięki! Zarzuciliście mnie nazwami marek, o których istnieniu nie miałem pojęcia. Szukam teraz jakie mają kroje i wysokości stanu. Nie chcę raczej niczego powyżej 15oz, zbyt prostego w nogawce i o zbyt niskim stanie. Czy Japan Blue to znana Wam marka? Ma krój typu high/tapered. Czy pójść może na łatwiznę i wziąć markę modową z materiałem typu premium? Takie Levis 501ct z selvedge pewnie zdałyby egzamin. Japan Blue to bardzo dobra firma. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soooki99 Napisano 30 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2020 Dzień dobry, czy moglibyście polecić gdzie mogę kupić joggery w dobrej cenie (<500zl)? Widziałem w Zack Roman ale niestety nie ma już mojego rozmiaru. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. T. Napisano 2 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2020 Panowie, wiecie może, gdzie można znaleźć spodnie takie jak na zdjęciach Poszetki z tego posta: Konkretnie o te mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 2 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2020 To pewnie ich spodnie, w bieżącej ofercie tego materiału nie widzę, ale zapytaj w ich wątku firmowym na forum Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 3 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2020 Czy marki z półki cenowej, powiedzmy, mango mają w ofercie spodnie o takim kroju , z zakładkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 3 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2020 @eduardo Jeżeli bawełna lub len to Massimo ma. Np.: https://www.massimodutti.com/pl/mężczyzna/kolekcja/spodnie/zobacz-wszystko/spodnie-z-zakładkami-o-kroju-slim-fit-z-bawełnianego-diagonalu-c911166p8817822.html?colorId=401&categoryId=911166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 3 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2020 Dzięki. Zapomniałem o MD. Szkoda, że tak mocno ograniczyli kolory tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 23 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2020 Sprzedaje trochę butów z mojej kolekcji (nie na forum, bo to zakazane), więc w to miejsce wpadnie coś nowego. Wymyśliłem sobie split toe derby, ktoś widział ostatnio coś ciekawego? Bardzo lubię obie pary yanko, ale coś mi się widzi może w kolorze petrol? Jakieś podpowiedzi? Budżet 1-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2020 15 minut temu, Krzysiek_W napisał: Sprzedaje trochę butów z mojej kolekcji (nie na forum, bo to zakazane), więc w to miejsce wpadnie coś nowego. Wymyśliłem sobie split toe derby, ktoś widział ostatnio coś ciekawego? Bardzo lubię obie pary yanko, ale coś mi się widzi może w kolorze petrol? Jakieś podpowiedzi? Budżet 1-2 Crockett & Jones Hardwick Pebble Grain https://www.crockettandjones.com/hardwick-darkbrown-pebble-grain/ Sons of Henrey George Ebony Utah https://sonsofhenrey.com/collections/shoes/products/george-split-toe-derby-ebony-utah-calf-re-order?variant=31613106356279 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 23 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2020 @Krzysiek_W - konkurencja naszego Patine kombinuje hand-stitched reverse split toe derby. Zrobili chyba nowy model na nowym kopycie w standardzie Artista dla klienta z Południowej Korei. Jako MTO powinno przejść we w miarę dowolnym kolorze. https://www.styleforum.net/threads/tlb-mallorca-made-in-spain-footwear.626648/post-10189475 "Velazquez is a brand new last developed after a wish from the South Korea agent, it is a soft square last with a bit wider toe and less chiseling than Picasso, looks a bit like Edward Green's 888 last. Will be available from TLB and if other retailers bring it in as well soon." Może @saphir.pl wie coś więcej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 23 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2020 Przymierzałem obie pary i gdyby mieściły się w moim budżecie to brał bym jedna z nich. Nie maja co prawda klasycznego szwa przez środek, ale do „split toe” można chyba zaliczyć 😉. https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-9114-Braga-Grain-RS/5782https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-9114-Guimaraes-Derby/5781 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 23 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2020 Dzięki za linki, hardwicki mi na razie się najbardziej podobają, trzeba by poszukać w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2020 Krzysiek, dołóż do... hand grade w cenie main line:https://www.caineclothiers.com/collections/derbies/products/balfour-split-toe-derby-in-tan-antique-calf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 25 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2020 W dniu 23.05.2020 o 20:42, Żorż Ponimirski napisał: Velazquez is a brand new last developed after a wish from the South Korea agent, it is a soft square last with a bit wider toe and less chiseling than Picasso, looks a bit like Edward Green's 888 last. Will be available from TLB and if other retailers bring it in as well soon." Może @saphir.pl wie coś więcej? W ramach MTO raczej bez problemów i w dowolnej konfiguracji. W stałej ofercie na razie chyba tego modelu nie będzie, ale gdyby ktoś był zainteresowany zachęcam do kontaktu z naszym supportem via e-mail. Tam wiedzą lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzy01 Napisano 25 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2020 Szukam takiej koszulki https://eu.suitsupply.com/pl/t_shirts/koszulka-henley%2C-biała/SW786.html?cgid=t_shirts&pdp=true (czytaj białego, slimowanego henley’a bez kieszonki) tylko w trochę niższej cenie, bo to jednak tylko bawełniana koszulka. Możecie coś polecić, czy nie warto drzeć szat o 100 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 26 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2020 Proste podkoszulki w serek (ang. v-neck t-shirt), trochę lepszej jakości ale wciąż przyjazne dla portfela - gdzie szukać? Najchętniej z Polski/w polskim sklepie (#wspierampolskiemarki czy jakoś tak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 26 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2020 @ciasteczkowy Dzisiaj otrzymałem paczkę od intimissimi i pierwsze wrażenie pozytywne. Zamawiałem supima i merino. Zobaczymy co będzie dalej. Zatem, nie taka polska marka, lecz #rowniezniemajalatwoanawetgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 Dzień dobry Panowie, Szukam butów podobnych (bardzo podobnych?) do tych Berwicków, tylko że z trochę wyższej półki, tak do 1.5k. Zależy mi aby to były derby z groszkowej skóry na gumowej podeszwie. Orientujecie się czy gdzieś takie znajdę? Zdjęcie ze sklepu Brogs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi