Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Kyle napisał:

Dzięki, te z Bytomia widziałem, ale rozmiary przebrane - te dwurzędowe  kardigany Gutteridge bardzo fajne, w sumie o coś takiego cieńszego, całorocznego w miarę (no, powiedzmy od końca września do końca kwietnia) mi chodziło - kojarzysz jakieś alternatywy w podobnym stylu jeszcze? Pozdrawiam!

Opublikowano

Dobry wieczór Panowie, mam problem z długością koszul. Okazuje się że moja budowa ciała (190cm) i szczupła sylwetka sprawiają że często trudno dobrać mi odpowiednie długości rękawa. Stąd prosiłbym o podpowiedzenie mi o markach, które produkują ubrania z przedłużonymi rękawami (znam już Desoto i Olymp). 

Z góry dzięki! :)

Opublikowano
40 minut temu, jakgor3 napisał:

Dobry wieczór Panowie, mam problem z długością koszul. Okazuje się że moja budowa ciała (190cm) i szczupła sylwetka sprawiają że często trudno dobrać mi odpowiednie długości rękawa. Stąd prosiłbym o podpowiedzenie mi o markach, które produkują ubrania z przedłużonymi rękawami (znam już Desoto i Olymp). 

Z góry dzięki! :)

E-merceria.pl ma wersje na 188-195 cm wzrostu

• Like 1
Opublikowano

@jakgor3 Bardzo długie rękawy ma SuitSupply na wysoki wzrost. Ja też mam problem z rękawami a te są nawet nieco za długie. Charles Tyrwhitt ma w rozmiarówce kilka długości, te najdłuższe na pewno będą dobre. Merceria, Ci zrobi jakie chcesz w cenie. Z grupy VRG, najdłuższe rękawy ma Lambert i czasem coś fajnego można trafić. Możesz jeszcze sprawdzić Osovski, ale one rękawy maja nieco krótsze. Długie rękawy ma też Lancerto, ale obcenie na wysoki wzrost maja tylko eleganckie koszule.

• Like 1
Opublikowano

JoE jest świetne. Z tańszych niszowych Fiorio, ale cienkie. Zdecydowanie najlepsze IMO są Begg&Co, ale to zupełnie inny budżet; lata temu udało mi się kupić w TK w Edynburgu bodaj za 50 funtów, ale to była przecena rzędu 80-90%.

• Like 1
Opublikowano

Jeśli nie znajdziesz (a pewnie nie znajdziesz) to możesz zamówić w sklepie e-merceria z tkaniny Mileta (zielone vichy jest np w próbniku Topazio- popelinia lub Duca- twill/jodełka). Sklep polecam. Tkaniny Mileta też polecam.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
20 godzin temu, Krzysiek_W napisał:

Czt znacie jakieś miejsce w sieci w którym mozna kupić skarpetki w stylu ivi league? Coś w ten deseń 

Zerknij w  sklepie Skarpetkoholik. Pod hasłem "vintage" są modele w tej stylistyce. Być może jeśli przejrzysz ofertę bardziej dokładnie będzie więcej tego typu modeli:

https://skarpetoholik.pl/szukaj?controller=search&s=vintage

Ponadto z sieciówek:

https://www.kappahl.com/pl-PL/on/bielizna/skarpetki/prazkowane-skarpetki-4-pak/274571/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAq4KuBhA6EiwArMAw1Imnbcvc9QAKr310t-9LkNNw711635q6HYc26c_VyTlRbVzARIHKWhoCK2oQAvD_BwE

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, m1chalczyk napisał:

Skoro już został poruszony temat skarpet, to się przyłączę. Mianowicie, gdzie znajdę wełniane podkolanówki do noszenia z pumpami/plus-fours?

Takie tradycyjne w stylu szkockim to tylko wysyłkowo z UK, np. (polecam firmę)

https://www.alanpaine-europe.com/collections/mens-shooting-socks

Ja do swoich pumpów noszę zwykłe podkolanówki wełniane mojej ulubionej firmy skarpetkowej, czyli Darn Tough, sprawdzają się znakomicie.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Velahrn napisał:

Takie tradycyjne w stylu szkockim to tylko wysyłkowo z UK, np. (polecam firmę)

https://www.alanpaine-europe.com/collections/mens-shooting-socks

Ja do swoich pumpów noszę zwykłe podkolanówki wełniane mojej ulubionej firmy skarpetkowej, czyli Darn Tough, sprawdzają się znakomicie.

Godzinę temu, Servetch napisał:

Dziękuję Panowie za polecenia. Mimo wszystko, gdzieś tam po cichu, liczyłem na ciut niższe ceny i polski rynek, choć nie zacząłem poszukiwań w jego tradycyjnej (położonej na placu w każdą niedzielę) domenie - być może powinienem.