Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie u nas w RC ten płaszcz jest taniej :-). Mierzyłem w Galmoku w tym tygodniu i niestety ewidentnie wygląda jak dla mnie na zbyt krótki. Szkoda, bo w poprzednim sezonie była dwurzędówka, która super mi pasowała, no ale były inne wydatki :-(

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ja miałem na sobie rozmiar 48 ulstera od ZR. Rozmiarówka jest chyba ta sama we wszystkich modelach. Mam 178 cm wzrostu i sięgał dokładnie do kolana. Tkanina jest super - ciężka, ciepła i bardzo „brytyjska”. Moim zdaniem płaszcze od ZR stanowią ciekawą potencjalna opcję w szczególności, że teraz są na promocji. Jeśli chodzi o porownanie do innych producentów to raczej nie podpasowała mi dyplomatka Milera - jak dla mnie przesadnie wytaliowana i kiepsko wypadają w niej ramiona, jest jednak krótsza sięga nad kolano. Tkanina wydaje się jednak fajna. Moge powiedzieć jeszcze coś o nowym ulsterze od Poszetki - jak dla mnie płaszcz idealny - ciężki, ciepły, brytyjski i dwurzędowy. Na mnie rozmiar 48 leży doskonalne, łącznie z rękawami. Wydaje się też być delikatnie dłuższy od tego ZR, ale jest to nieznaczna różnica. Nie jest on jednak dyplomatką i przekracza budżet. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
23 godziny temu, rocketman napisał:

i nie ma możliwości kupna paska z wybitą mniejszą ilością dziurek

Przy zamówieniu na tysiące sztuk wątpię, żeby producent odmówił wykonania tak kosmetycznej zmiany w finalnym produkcie :) 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Czołem! 

Biorę ślub w kwietniu i poszukuję garnituru na tę okazję. Wymyśliłem sobie, że chciałbym wystąpić w garniturze dwurzędowym, w kolorze granatowym. Niestety z tych obecnych aktualnie na rynku nic nie znalazłem. Mam dosyć mocno rozbudowane uda co zazwyczaj utrudnia zakupy i nie inaczej jest tym razem. Z tego co rozważałem to:

• Najlepiej leżała na mnie góra od Lavard, ale spodnie były zdecydowanie za małe. Większego rozmiaru nie było, ale czułem, że góra wyglądała by źle.
  • W Bytomiu przymierzałem garnitur z kolekcji Heritage. Leżał nieźle, ale niestety zdecydowanie bardziej podobał mi się na stronie niż w rzeczywistości.
  • Wczoraj przymierzałem też Gianni II od Zacka, ale tutaj niestety marynarka leżała niedobrze, zdecydowanie za mocne taliowanie jak na moją sylwetkę.
  • W SuitSupply moim gustom sprostała by Havana, tym bardziej, że można mieszać rozmiary marynarka/spodnie. Jednak czy nakładane kieszenie na slub to dobry pomysł? Jakoś mi to nie do końca pasuje...

Aktualnie najbliższy jestem udania się do Lancerto i zamówienia czegoś podobnego jak tutaj prezentuje kolega @mr.vintage. Garnitur podoba mi się bardzo i w dokładnie tę stronę chciałbym pójść. Czy może macie jakieś inne propozycje? Mój budżet to powiedzmy +/- 2000 PLN.

Opublikowano

Ja sobie ostatnio kupiłem drewniane wieszaki w ... Biedronce :D 5-pak za 25 złotych. Nie są grube, ale dość szerokie, że koszule w ramionach mi się nie wygniatają nawet dłużej wisząc (prasuje przeważnie raz w tygodniu koszule). Wcześniej koszule wisiały u mnie na wieszakach plastikowych z Ikei, ale właśnie wygniecione ramiona strasznie mnie denerwowały.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Czy gdzieś kupię cieliste podkoszulki, najchętniej v-neck (ale niekoniecznie) dobrej jakości? Kupiłem na próbę jeden tu ( https://www.astratex.pl/cielisty-podkoszulek/?gclid=Cj0KCQiAsvTxBRDkARIsAH4W_j-dJYOT_t9_H3GA6JdbcdOcq0sknM1RVO1slOHIjFrINBluVK5BAFgaAvcUEALw_wcB&gclsrc=aw.ds ), ale w sumie przydałoby mi się ich parę, może jest jakaś lepsza opcja cenowa, żeby nie wydawać kilkuset złotych na takie podkoszulki?

Swoją drogą, identyczne podkoszulki, tylko z doszytą metką Gentlemanstore, są dostępne w sklepie Gentlemanstore 23 zł drożej. Nawet model jest ten sam na zdjęciach ?

Opublikowano

Cześć. Poszukuję sneakersów z licowej skóry (dopuszczam polerowaną/ lakierowaną), brązowych (ew. granatowych / bordowych), w miarę jednolitych kolorystycznie. Na razie jako najbliższe moim wyobrażeniom znalazłem:

https://www.massimodutti.com/pl/mężczyzna/buty/zobacz-wszystko/brązowe-buty-sportowe-o-polerowanym-wykończeniu-c1887025p8817111.html?colorId=709&categoryId=1887025

Niestety nie całkiem mi się podobają, a poza tym wolałbym lepszą jakość od MD. Czy macie jakieś pomysły gdzie szukać lub spotkaliście się z czymś podobnym? :)