Üxküll Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Na zdjęciu z końca lat 60. XX w. szewc Wacław Kielman w pracowni. Cytuj
+Immune+ Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 Lotniki bezszwowe od Kielmana do obejrzenia w tym temacie: viewtopic.php?f=8&t=929&p=27815#p27815 1 Cytuj
TYTUS Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Jeżeli to te same co są obecnie na wystawie na samej górze to dla mnie rewelacja. Cytuj
torunianin Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Stworzyłem oddzielny wątek dla marki Malton Kielman viewtopic.php?f=2&t=1399, gdzie wrzuciłem zdjęcia torby bespoke. Polecam zainteresowanym. Cytuj
macaroni Opublikowano 12 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Panowie, w razie przygotowań do zamówienia u danego rzemieślnika, lub prezentacji finału zamówienia, proszę o zakładanie osobnych wątków w dziale Bespoke i ew. zostawienie linka w temacie danego rzemieślnika w przewodniku. Unikniemy bałaganu i damy szansę zauważenia wszystkim, że któryś z nas ptzygotowuje się do kolejnego zamówienia. Cytuj
zadzior13 Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 "kielmanki" znalezione przypadkiem na Ebay. NIe moje:) http://www.ebay.pl/itm/Jan-Kielman-Gree ... 4abc834686 Cytuj
montparnasse Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 "Kielmanki" odebrane dzisiaj na Chmielnej 1 Cytuj
el-biczel Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Mówiąc szczerze chyba moje ulubione z całej trójki. Wydaje mi się, że ażur zbyt wydłuża przednią część lotnika, te buty wydają mi się bardziej proporcjonalne. Cytuj
saphir.pl Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 W sumie nie wiem czy egzotyki kielmanowskie wstawiać tu, czy raczej do wątku o butach egzotycznych? W razie potrzeby proszę władze o interpretację i ingerencję Poirot - piaskowy struś Aligator w kolorze cognac na Vibramie pozdrawiam Cytuj
el-biczel Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 Strasznie pretensjonalne. W dziale z egzotyka sa buty, ktore mi sie podobaja, ale to sa stylistyczne koszmary. Cytuj
saphir.pl Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 Na deser Tyrolki z szafirowego zamszu: Cytuj
eye_lip Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 W ogóle nie pasują te zamszaki do ciężkiej tyrolskiej podeszwy. Ale widać, że od Kielmana, pewnie o to chodziło. Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Ten Poirot się w grobie przewraca. Chęnie zobaczę je w jakimś przekonywającym zestawie, bo same buty w ogóle mnie nie przekonują. Aż błagają o solidniejszą podeszwę, ale to najmniejszy problem w kwestii stylistyki. Cytuj
Jaś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam Szanownych Panów, czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile pan Kielman liczy sobie za naprawę obuwia? Dziękuję Cytuj
Jan Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam Szanownych Panów, czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile pan Kielman liczy sobie za naprawę obuwia? Dziękuję Co to znaczy naprawę? Odkleił ci się obcas i odpadł, przetarłeś szwy i rozwarstwiła się podeszwa, zrobiłeś dziurę na wylot czy zarysowałeś tylko nosek? Jak się domyślasz różne uszkodzenia wymagają różnego nakładu pracy, żeby je naprawić, a tym samym cena może się różnić. Nie lepiej zadzwonic do zakładu i opisać problem albo po prostu przyjść i pokazać co jest problemem? Gdybyś zadzwonił do mechanika i zapytał "ile kosztuje naprawa przodu samochodu w którym odstaje maska, bo pewnie puściły jakieś zaczepy", to pewnie też byś nie poznał ceny przez telefon Cytuj
damiance Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 BTW - o ile pamiętam, Pracownia nie naprawia butów innych niż wyprodukowane pod marką JK. Cytuj
Jaś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No cóż trochę będę zażenowany jak będę musiał opuścić zakład niepyszny, bo się okaże, że mnie nie stać na naprawę. Chciałem tego uniknąć. Buty zamawiałem u JK z 10 lat temu, jak byłem młody i bogaty . Poszedł szew pod noskiem, podeszwa też jest do wymiany. No nic przejdę się jutro, dzięki. Cytuj
Jan Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No cóż trochę będę zażenowany jak będę musiał opuścić zakład niepyszny, bo się okaże, że mnie nie stać na naprawę. Chciałem tego uniknąć. Buty robiłem z 10 lat temu, jak byłem młody i bogaty . Poszedł szew pod noskiem, podeszwa też jest do wymiany. No nic przejdę się jutro, dzięki. Zawsze możesz parsknąć i powiedzieć, że w Londynie (i u Januszkiewicza ) robili Ci takie naprawy gratis Jak nie zdecydujesz się na Kielmana, to polecam Kamińskiego na Nowym Świecie - będzie Cie stać Cytuj
damiance Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 proszę daj znać jak poszło Cytuj
Jaś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Obiecuję, a przy okazji na prawdę zacne forum, będę zaglądał częściej. Buty to czarne angielki, zamówiłem sobie na studniówkę. Przewaliłem całą kasę na garnitur (poszedłem w pożyczonym chyba) i wszystkie zaskórniaki. Jedna z lepszych decyzji w moim życiu . Cytuj
Misza Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Może zrób fotki przed i po i zamieść na forum. Cytuj
Breslauer Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 A jak często używane były ? 10 lat to świetny wynik jak na pierwszą poważniejszą naprawę ! ! ! Jak napisał Misza - pokaż fotki Cytuj
Jaś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Wrzucam zdjęcia z duszą na ramieniu, bo wiem, że powinienem o nie bardziej dbać. Jakość tak sobie - robione komórką. Od kilku lat bardzo sporadycznie w nich chodzę, ale zamierzam to zmienić i ogólnie ubierać się z większą klasą, stąd też pomysł by dać im drugie życie i by tutaj zajrzeć. Póki co wizyta u Kielmana w przyszłym tygodniu, uziemiła mnie choroba. Cytuj
eye_lip Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Wyglądają swietnie, małe odświeżenie i będą super - ponadczasowe wzornictwo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi