Üxküll Napisano 22 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2011 Na zdjęciu z końca lat 60. XX w. szewc Wacław Kielman w pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 5 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2011 Lotniki bezszwowe od Kielmana do obejrzenia w tym temacie: viewtopic.php?f=8&t=929&p=27815#p27815 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Jeżeli to te same co są obecnie na wystawie na samej górze to dla mnie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Stworzyłem oddzielny wątek dla marki Malton Kielman viewtopic.php?f=2&t=1399, gdzie wrzuciłem zdjęcia torby bespoke. Polecam zainteresowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 12 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Panowie, w razie przygotowań do zamówienia u danego rzemieślnika, lub prezentacji finału zamówienia, proszę o zakładanie osobnych wątków w dziale Bespoke i ew. zostawienie linka w temacie danego rzemieślnika w przewodniku. Unikniemy bałaganu i damy szansę zauważenia wszystkim, że któryś z nas ptzygotowuje się do kolejnego zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2012 This is one mega-boot! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 "kielmanki" znalezione przypadkiem na Ebay. NIe moje:) http://www.ebay.pl/itm/Jan-Kielman-Gree ... 4abc834686 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 27 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2012 "Kielmanki" odebrane dzisiaj na Chmielnej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 27 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2012 Mówiąc szczerze chyba moje ulubione z całej trójki. Wydaje mi się, że ażur zbyt wydłuża przednią część lotnika, te buty wydają mi się bardziej proporcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 18 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2012 W sumie nie wiem czy egzotyki kielmanowskie wstawiać tu, czy raczej do wątku o butach egzotycznych? W razie potrzeby proszę władze o interpretację i ingerencję Poirot - piaskowy struś Aligator w kolorze cognac na Vibramie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 18 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2012 Strasznie pretensjonalne. W dziale z egzotyka sa buty, ktore mi sie podobaja, ale to sa stylistyczne koszmary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 18 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2012 Na deser Tyrolki z szafirowego zamszu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2012 W ogóle nie pasują te zamszaki do ciężkiej tyrolskiej podeszwy. Ale widać, że od Kielmana, pewnie o to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Ten Poirot się w grobie przewraca. Chęnie zobaczę je w jakimś przekonywającym zestawie, bo same buty w ogóle mnie nie przekonują. Aż błagają o solidniejszą podeszwę, ale to najmniejszy problem w kwestii stylistyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaś Napisano 4 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Witam Szanownych Panów, czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile pan Kielman liczy sobie za naprawę obuwia? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Witam Szanownych Panów, czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile pan Kielman liczy sobie za naprawę obuwia? Dziękuję Co to znaczy naprawę? Odkleił ci się obcas i odpadł, przetarłeś szwy i rozwarstwiła się podeszwa, zrobiłeś dziurę na wylot czy zarysowałeś tylko nosek? Jak się domyślasz różne uszkodzenia wymagają różnego nakładu pracy, żeby je naprawić, a tym samym cena może się różnić. Nie lepiej zadzwonic do zakładu i opisać problem albo po prostu przyjść i pokazać co jest problemem? Gdybyś zadzwonił do mechanika i zapytał "ile kosztuje naprawa przodu samochodu w którym odstaje maska, bo pewnie puściły jakieś zaczepy", to pewnie też byś nie poznał ceny przez telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2013 BTW - o ile pamiętam, Pracownia nie naprawia butów innych niż wyprodukowane pod marką JK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaś Napisano 4 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2013 No cóż trochę będę zażenowany jak będę musiał opuścić zakład niepyszny, bo się okaże, że mnie nie stać na naprawę. Chciałem tego uniknąć. Buty zamawiałem u JK z 10 lat temu, jak byłem młody i bogaty . Poszedł szew pod noskiem, podeszwa też jest do wymiany. No nic przejdę się jutro, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2013 No cóż trochę będę zażenowany jak będę musiał opuścić zakład niepyszny, bo się okaże, że mnie nie stać na naprawę. Chciałem tego uniknąć. Buty robiłem z 10 lat temu, jak byłem młody i bogaty . Poszedł szew pod noskiem, podeszwa też jest do wymiany. No nic przejdę się jutro, dzięki. Zawsze możesz parsknąć i powiedzieć, że w Londynie (i u Januszkiewicza ) robili Ci takie naprawy gratis Jak nie zdecydujesz się na Kielmana, to polecam Kamińskiego na Nowym Świecie - będzie Cie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2013 proszę daj znać jak poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaś Napisano 4 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Obiecuję, a przy okazji na prawdę zacne forum, będę zaglądał częściej. Buty to czarne angielki, zamówiłem sobie na studniówkę. Przewaliłem całą kasę na garnitur (poszedłem w pożyczonym chyba) i wszystkie zaskórniaki. Jedna z lepszych decyzji w moim życiu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Może zrób fotki przed i po i zamieść na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 5 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2013 A jak często używane były ? 10 lat to świetny wynik jak na pierwszą poważniejszą naprawę ! ! ! Jak napisał Misza - pokaż fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaś Napisano 5 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2013 Wrzucam zdjęcia z duszą na ramieniu, bo wiem, że powinienem o nie bardziej dbać. Jakość tak sobie - robione komórką. Od kilku lat bardzo sporadycznie w nich chodzę, ale zamierzam to zmienić i ogólnie ubierać się z większą klasą, stąd też pomysł by dać im drugie życie i by tutaj zajrzeć. Póki co wizyta u Kielmana w przyszłym tygodniu, uziemiła mnie choroba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2013 Wyglądają swietnie, małe odświeżenie i będą super - ponadczasowe wzornictwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi