ciasteczkowy Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 Zapewne chodzi o sieciówkę której nazwa nawiązuje do miasta na Śląsku (której, nota brnę, siedziba została przeniesiona do miasta z którego stolica została przeniesiona do Warszawy).Nie jestem żadnym Petroniuszem, nie znam się, ale się wypowiem. Ja bym nosił. Nie nosze dlatego ze mam prawilny bawełniany prochowiec z Bytomia i nie chce mieć dwóch „takich samych” płaszczy w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBird Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 (edytowane) 4 godziny temu, ciasteczkowy napisał: Zapewne chodzi o sieciówkę której nazwa nawiązuje do miasta na Śląsku (której, nota brnę, siedziba została przeniesiona do miasta z którego stolica została przeniesiona do Warszawy). Nie jestem żadnym Petroniuszem, nie znam się, ale się wypowiem. Ja bym nosił. Nie nosze dlatego ze mam prawilny bawełniany prochowiec z Bytomia i nie chce mieć dwóch „takich samych” płaszczy w szafie. W punkt, kolego. Właśnie o ten płaszcz chodzi. Masz ten prochowiec z "renomowanej włoskiej tkaniny" Olmetex? Jak się sprawuje? Edytowane 7 Listopad 2020 przez Sir Well Endowed Cytowanie niekulturalnego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pendoro Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 Czy ktoś ma doświadczenie z tym oto sklepem czy można im zaufać?oto link https://www.yorkshirefabric.com/collections/coating/products/medium-blue-and-navy-blue-all-wool-irish-donegal-tweed-coating-1?variant=32199181860941 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 Kupowałem od nich przez ebay, wszystko w porządku. Zwróć tylko uwagę na to, że teraz w UK jest lockdown, to może wpłynąć na czas realizacji zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pendoro Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 Tak wszystko się zgadza spytalem ponieważ nie odpowiadają na maile pewnie lockdown jest powodem . Moja uwage przykuła wełna melton 22 oz w kolorze granatu chce uszyc ulsterski płaszcz u pana Józefa Rumowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 Takie pytanie: Co Waszym zdaniem najbardziej nadaje się na wnętrze torby/teczki ? 1) Naturalny zamsz 2)Alcantara 3)Bawełna 4)Skóra nappa Można wziąć pod uwagę utrzymanie czystości, ciężar materiału, trwałość materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 Najlepiej skóra. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 Potrzebuję szybkiej porady, najlepiej od kogoś kto ma doświadczenie z marką Allen Edmonds. Mając stopę długość 28.5 cm i szerokości/obwodu 23.5 cm, rozmiar 10.5 US w tęgości B będzie w miarę dobry? Jeszcze do niedawna wiedziałbym kogo bezpośrednio zapytać... Nie mogę się za nic dokopać w czeluściach internetu do interesujących mnie danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 Tęgość B oznacza buty damskie lub bardzo wąskie, podany wymiar jest moim zdaniem za szeroki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 7 minut temu, lubo69 napisał: Tęgość B oznacza buty damskie lub bardzo wąskie, podany wymiar jest moim zdaniem za szeroki. Dziękuję serdecznie, trochę szkoda. Większą szkodą byłoby jednak utknięcie z za małymi butami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 12 minut temu, lubo69 napisał: Tęgość B oznacza buty damskie. Nie, jeśli to B/D. Nie mam butów ae, ale biorąc pod uwagę, że to amerykańska marka i jeśli oznaczenia tęgości mają takie jak w aldenach, to B jest mniej więcej odpowiednikiem angielskiego F. Dodatkowo świadczyłby o tym rozmiar - 10,5 us, to w przybliżeniu 9,5 uk (choć to zależy od konkretnego kopyta i marki). Osobiście nie znam żadnej przedstawicielki płci pięknej o tak dużej stopie, w dodatku w butach RTW. Wydaje mi się, że to co @lubo69piszesz dotyczy angielskiej rozmiarówki (B). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 @Gocławianin sprawdziłem na stronie AE, że akurat 10.5US według nich odpowiada 10 UK. Nieco odmiennie niż inne amerykańskie marki. Okazało się jednak, że interesująca mnie para jest w rozmiarze 10US czyli 9.5 UK. Zazwyczaj noszę 9.5 UK w tęgości F. O długość się nie martwię, szerokość jest problematyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 Uma Thurman nosi 11US. Najlepiej byłoby zobaczyć te buty 10.5B. Jeśli jest tak jak myślę, nawet na zdjęciu powinno być widać, że są bardzo wąskie.Edit: chyba znalazłem rozwiązanie, potrzebujesz tylko drukarki:https://www.golflocker.com/images/dynamic/Allen_Edmonds/Allen-Edmonds-size_and_fit_guide.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 @lubo69 no i bosko. Ponownie dziękuję. Drukarkę mam, zaraz się zatem dowiem. Co do zdjęcia, no cóż wyglądają wąsko, nawet bardzo i stąd moje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 @john220 https://www.allenedmonds.com/sizefit.html Jeśli B ze strony podlinkowanej powyżej jest tym samym rozmiarem, co na interesujących Cię butach ze zdjęcia, to jest to wciąż "wąski" but (ostatni na skali wąskich, ale jeszcze nie "średni"). Jeśli standardowe/statystyczne F jest dla Ciebie ok, nie masz w nim luzów, to istnieje duże ryzyko, że w B allen edmonds nie wejdziesz. Ich B do aldenowskich B/D chyba ma się nijak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 We wszystkich markach amerykańskich, które ja posiadam (Red Wing, Wolverine 1000 mile) standardowa tęgość stopy to D. B oznacza wąskie kopyto, a E/EE szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 9 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2020 @Gocławianin ma się niestety nijak, ponieważ w AE istnieje jeszcze tęgość C, czyli zapewnie odpowiednik Aldenowskiego B/D. Konkludując, szkoda. Rezygnuję z zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 9 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2020 Chyba nie. Odpowiednikiem B/D Aldena będzie D ae i innych amerykańskich marek, ale i to zapewne w dużym uproszczeniu. Może kol. @mayor mógłby rozwinąć i wyjaśnić zawiłości. Alden ma A/C, B/D, C/E i EEE i to te drugie litery (C,D E) są ich odpowiednikiem dla innych marek. D w amerykańskiej rozmiarówce będzie zatem odpowiednikiem angielskiego F. Zastanawiam się po co Aldenowi podwojne oznaczenia skoro łatwo można się pomylić nie widząc buta w środku (samo C może być narrow, ale może być też wide). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 9 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2020 O ile pamietam, to Alden podaje dwie litery- dla tęgoßci pięty i ogólnej. Średnia tegość to właśnie B/D. Faktycznie kol. @mayor byłby w wyjaśnieniu tej i innych, związanych z zawiłością aldenowskich i innych amerykańskich kopyt, najbardziej kompetentną osobą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 9 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2020 Kolega [mention]mayor [/mention] był tu niedawno. Czyżby też został zbanowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 Ten gość https://instagram.com/deshellvedge?igshid=1i2i6086m1m2d ma świetne buty, robi super zdjecia. Z tego co wiem to używa chemii od purepolsh. Czy rzeczywiście jest ona tak dobra, lepsza niż Saphir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 Z tego co czytałem to produkty pure polish nie są lepsze, ale są to dobre i ekologiczne kosmetyki, a to ma dla niektórych duże znaczenie. Dodatkowo z tego co czytałem, ładnie pachną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 9 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Z tego co czytałem to produkty pure polish nie są lepsze, ale są to dobre i ekologiczne kosmetyki, a to ma dla niektórych duże znaczenie. Dodatkowo z tego co czytałem, ładnie pachną. C Dzięki, czyli zostaję przy Saphirze (którego zapach też mi się podoba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 Polecam Boot Black. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 1 minutę temu, Zajac Poziomka napisał: Polecam Boot Black. Gdzie kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi