Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Stormont napisał:

Może masz w Szczecinie dobrą pralnię, która to usunie środkiem chemicznym? Ja kiedyś beżowy knit zalałem sokiem porzeczkowym i usunęli mi plamę.

Jak pytali się z czego jest ten krawat i ile kosztował to odmawiali podjęcia się czynności... ale będę jeszcze szukał.

1 godzinę temu, Krzysiek_W napisał:

mam coś do kupienia na ebay, ale sprzedawca z USA wysyła tylko do USA. pomoże ktoś w organizacji wysyłki?

Zapytam kolegi i dam znać. Są też firmy pośredniczące w takich sytuacjach gdzie za prowizje rzędu 15% zajmują się taką wysyłką. Sam właśnie jestem na etapie zakupów nieszczęsnych wieszaków w stanach więc możemy nawet spróbować zorganizować wspólną paczkę :)

• Like 1

Pieknie dziękujje za odpowiedź będe chciał uszyc tą kurtko-marynarkę u pana Stefana Stepnowskiego.

Tkanine chciałbym kupić u pana Romana w tej pracowni https://loom10.com/pl/p/Tkanina-marynarkowa-gladka-granatowa-len/185

Lub w yorkshire fabric tutaj https://www.yorkshirefabric.com/collections/fabric/products/navy-blue-irish-linen

Pytanie może nietypowe, ale może ktoś będzie umiał pomóc.

Jak dobierać klasyczne obuwie (tęgość, kształt kopyta), biorąc pod uwagę płaskostopie?

Nie chciałbym, by noszenie butów zmieniło się w koszmar. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Może jakieś linki z poradami? Dzięki ;)

Eye lipp w Warszawie raczej za taką cenę nie uszyje chyba że mała szwalnia na Warszawskich Wlochach ale raczej byłbym ostrożny opinie są różne natomiast po za miastem stołecznym myślę że Łódź tylko trzeba poszukać popytać. 

Ja mam z kokeji inne pytanie czy Len Zyrardowski jest tak samo dobry jakościowo jak u legendarnych tkalni typu W Bill, Dormeuil,  Scabal? Ktoś coś może powiedzieć 

W dniu 28.12.2019 o 00:12, Jakub.B napisał:

Ale takie zabawy to raczej w Warszawie? Polecałbyś jakieś miejsce?

W dniu 28.12.2019 o 09:31, Pendoro napisał:

Eye lipp w Warszawie raczej za taką cenę nie uszyje chyba że mała szwalnia na Warszawskich Wlochach ale raczej byłbym ostrożny opinie są różne natomiast po za miastem stołecznym myślę że Łódź tylko trzeba poszukać popytać.

Mała Szwalnia na ul. Jagiełły 3 Warsawa
Mogę odradzić. Znajomy miał tam nieprzyjemność zlecić szycie kamizelki i koszuli. Dostarczył swoje tkaniny, w tym na koszulę delikatną bawełnę Thomasa Masona. Efekt to zmarnowana tkanina, przepadek 50% wartości zamówienia, wpłacone przy składaniu zlecenia. Koszula wyszła gorzej niż u @Zajac Poziomka https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4743-ma%C5%82a-szwalniabernheim-koszula-mtm/
i nie została odebrana ze względu na liczne niedoróbki. aŻdnej rekompensaty lub chociaż deklaracji poprawienia w znaczeniu uszycia chociaż koszuli od nowa.

@Jakub.B, Jeżeli jesteś z mniejszego miasta, spróbuj u lokalnych krawcowych. Część czasami ma takie umiejętności chociaż w zakresie spodni męskich, ale ze względu na rzadkość tego typu zleceń względem szybkich i łatwych poprawek krawieckich nie informuje na szyldach o usłudze szycia na miarę.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 3