Anachronis Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2017 Czy któryś z kolegów ma doświadczenie z usuwaniem takich plam? te ciemne to błoto z ulicy, a te żółte niestety nie wiem (byc moze proszek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2017 Osobiście na wszystkie plamy stosuję Vanish Oxi Action ten w proszku. Zalewam dwie miarki wrzatkiem, tak okolo pół szklanki i powstałą papkopianą polewm plamę. Po pół godziny wrzucam do pralki i spokój. W zasadzie nigdy mnie ten sposób nie zawiódł (poza rdzą i smarem ) i nigdy nie zniszczył tkaniny/dzianiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 30 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2017 Ma ktos doświadczenia z plaszczami w tym kolorze w polskiej pogodzie? Tj. mam na mysli czy się nie będą brudzic, chocby od deszczu. https://eu.suitsupply.com/pl/coats/złamana-biel-płaszcz-dwurzędowy/J537.html?cgid=Coats&prefn1=size&prefv1=54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk Napisano 30 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2017 Z pewnością będzie się brudzić o auto szczególnie w obecnej pogodzie. Deszcz, śnieg wszystko cały czas mokre, wystarczy przytrzeć od drzwi lub zderzak jak będziesz coś wyciągał. Niestety jasne kolory są bardzo podatne na zabrudzenia, mając na uwadze właśnie płaszcz, który używamy na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 30 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2017 @hawk Tylko też pytanie o zachowanie materiału. Np. jasnoszare spodnie flanelowe, trochę błotka i kurzu zawsze złapią, ale jak to wyschnie - nie ma śladu. Czyścić w ogóle nie muszę. Dla porównania dodam, że mam biały płaszcz z lnu. W ogóle się nie brudzi. Na ten płaszczyk z SuSu mam chrapkę, mierzyłem na żywo, piękny jest, a został moj rozmiar jeszcze Nie wiem tylko, czy za czas jakiś po prostu nie będzie on miejscami pożółkły, etc, choćby wskutek wsiąkania wody z deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk Napisano 30 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2017 Musisz wziąć pod uwagę fakt, że obok smogu w czasie zimy jest też problem w KrK ze sadzą. Tradycyjne piecyki wyrzucają jej w powietrze spore ilości, więc może też sporo spaść na taki ładny płaszczyk. Nie mam pojęcia jak zachowa się tkanina po kontakcie z deszczem czy innymi zabrudzeniami to wyjdzie w praniu Aha i nie myśl, że zniechęcam Cie do zakupu, jeśli Ci się podoba to kupuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glocek Napisano 3 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2017 Panowie, właśnie dotarły do mnie buty na zimę - yanko kopyto g 960 rozmiar 7uk, posiadam również yanko garniturowe na kopycie f 915 z tym że o rozmiar większe tj. 8uk - kopyto jest znacznie węższe, dlatego palce nie dochodzą do końca. Chciałem Was zapytać, czy macie ktoś z Was ma podobne zestawienie? Zimowe 7 uk wydają się być dobre, jednakże boje się, że po jakimś czasie zaczną nawiedzać mnie nieprzyjemności związane ze zbyt małymi butami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 3 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2017 Czy szerokość krawata powinna być identyczna co szerokość klapy marynarki, czy są możliwe jakieś ustępstwa (np. 0,5 cm w jedną lub drugą stronę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 3 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2017 @Harth jeżeli klapy będą szersze od krawata o 0.5 cm to nie wpuszczą Cię do kina lub muzem😀 Daj sobie spokój z dokładnymi pomiarami! Takie różnice nie mają praktycznego znaczenia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 3 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2017 40 minut temu, Awopiotr napisał: @Harth jeżeli klapy będą szersze od krawata o 0.5 cm to nie wpuszczą Cię do kina lub muzem😀 Daj sobie spokój z dokładnymi pomiarami! Takie różnice nie mają praktycznego znaczenia. A jakie mają? Dopytuję ponieważ mam marynarki o szerokości klapy od 6 do 8 cm. Przez to nie wiem jaką optymalną szerokość krawatów dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 3 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2017 22 minuty temu, Harth napisał: A jakie mają? Dopytuję ponieważ mam marynarki o szerokości klapy od 6 do 8 cm. Przez to nie wiem jaką optymalną szerokość krawatów dobrać. Uśredniając, wybierz 7 cm - zawsze możesz dandysowsko lekko wysunąć węższą końcówkę przy szerszych klapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 Celuj w krawaty o szerokości 8.5-9 cm, w ostateczności 8 cm. Cieńsze to raczej tylko knity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 3 godziny temu, blekit napisał: Celuj w krawaty o szerokości 8.5-9 cm, w ostateczności 8 cm. Cieńsze to raczej tylko knity. Albo krawaty Vistuli :). Na moje nieszczęście tylko takie mam. Po za tym ostatnio kupiłem 4 garnitury w Vistuli z klapami do max 8 cm... Jeszcze wtedy nie wiedziałem że klapy powinny być szersze :(. Stąd moje dylematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 Kupiłem niedawno okazyjnie marynarkę uszytą z materiału włoskiej firmy Guabello. Skład to 97% wełna i 3% "other fibers". Co może to oznaczać i dlaczego nie jest konkretnie wymienione czy to poliester czy np bawełna. Marynarka jest we wzór pinstripe, czy to może nitki, które tworzą ten wzór są z innego włókna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 5 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2017 Mam problem ze zwrotem w Talinder.Zamówienie zwróciłem czekam na zwrot pieniędzy. Strona www już nie działa. Infolinia wczoraj działa dziś jest zajęta. Ktoś wie może coś więcej?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkucharski Napisano 5 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2017 Sprawdzałem przed chwilą, jest sygnał na infolinii. Pewnie miałeś pecha i nie udało Ci się dodzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 5 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2017 Sprawdzałem przed chwilą, jest sygnał na infolinii. Pewnie miałeś pecha i nie udało Ci się dodzwonić. Masz rację. Udało się dodzwonić. Sprawa rozwiązana.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzioch Napisano 5 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2017 Czy wiadomo kiedy zaczną się przeceny w Massimo Dutti? One z czasem rosną czy przez cały okres świąteczny jest np. 30% na marynarkę X,25% na płaszcz Y itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 7 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2017 Czy skrócenie swetra od dołu jest możliwe? Co zrobić ze ściagaczem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2017 W dniu 5.12.2017 o 18:19, Budzioch napisał: Czy wiadomo kiedy zaczną się przeceny w Massimo Dutti? początek stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 https://www.bytom.com.pl/spodnie-jali-2a Spodnie warte uwagi? Chcialbym je wykorzystac do zestawu koordynowanego z granatowa marynarka lub same z koszula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 @luke5317 - są całkiem ładne i będą odpowiednie do stylizacji, o których piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 11 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2017 Czy Waszym zdaniem krawat z linku poniżej jest wart uwagi? Szukam granatowego krawata który nada się do użytku codziennego do pracy (marynarka wełniana+ chinosy) jak i garnituru. link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 11 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2017 Jeśli to prawdziwy Drake's, to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 11 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2017 33 minuty temu, Nowoanglik napisał: Jeśli to prawdziwy Drake's, to tak. A jak to rozpoznać? Czy taki krawat będzie pasował na przyklad do takiej lub takiej marynarki i takiego garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi